Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergam B fināls un 10. vieta 1000 metros, Bērziņam neizdodas tikt pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergam B fināls un 10. vieta 1000 metros, Bērziņam neizdodas tikt pusfinālā
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA

Latvijas šorttrekisti Roberts Krūzbergs un Reinis Bērziņš noslēguši dalību Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā. Krūzbergs aizcīnījās līdz B finālam 1000 metros un ierindojās 10. vietā, bet Bērziņš nepārvarēja ceturtdaļfinālu 500 metros un ierindojās 14. vietā.

• Vakar Krūzbergs aizkļuva līdz B finālam 500 metru distancē, bet cīņā par sesto vietu sacensībās ieņēma ceturto vietu slidojumā un ierindojās devītajā vietā. Piektdien latvietis kvalificējās ceturtdaļfinālam 1000 metru distancē. Tikmēr Reinis Bērziņš vakar izcīnīja ceturto vietu 1500 metru sacensībās, bet piektdien kvalificējās otro 500 metru sacensību ceturtdaļfinālam.

• Ceturtdaļfinālu 1000 metros Krūzbergs sāka gana pārliecinoši, spējot arī vairākus apļus būt vadībā, bet četrus apļus pirms finiša viņu apsteidza konkurents no Ķīnas. Nepilnus trīs apļus pirms finiša Krūzbergs sadūrās ar Kazahstānas šorttrekistu Nurtileku Kažgali, kā rezultātā abi krita. Tiesneši lēma, ka vainīgais šajā epizodē ir Kažgali, ieceļot Krūzbergu pusfinālā.

• Cīņu par vietu finālā Krūzbergs sāka ar izvirzīšanos trešajā pozīcijā. Sešus apļus pirms finiša latvietis izslidoja visiem priekšā, bet pēc trim apļiem notika sadursme, kas tika izskatīta. Tajā iekļuva arī Krūzbergs, kurš zaudēja ritmu. Tālākā cīņā notika vēl viena sadursme starp latvieti un Itālijas pārstāvi, kā rezultātā viņš finišēja ceturtais. Nu viss bija tiesnešu rokās, kas lēma sodīt Kanādas šorttrekistu, bet ne iecelt Krūzbergu A finālā.

• Tādējādi Krūzbergs arī 1000 metros startēja B finālā, cīnoties par septīto vietu. Latvietis labi paņēma startu un aizsteidzās konkurentiem tālu priekšā. Visam slidojumam gan spēka nepietika, trīs apļus pirms beigām konkurenti viņu noķēra, bet divus apļus līdz beigām arī apsteidza. Pēdējā aplī Krūzbergs īsti vairs necīnījās, finiša līniju šķērsojot ceturtais un samierinoties ar 10. vietu šajās sacensībās.

Pasaules kausa izcīņa šorttrekā, 1000 metri B fināls

VietaSportitsRezultāts
1.L. Spekenhauzers (ITA)1:21.907
2.N. Treisijs (GBR)1:22.210
3.M. Launs (CAN)1:22.370
4.R. Krūzbergs (LAT)1:23.322
5.Z. Sejpals (CZE)1:28.748

• Tikmēr Bērziņam visas iespējas uz iekļūšanu pusfinālā 500 metros beidzās jau startā, kad viņam meistarīgi priekšā aizgāja divi Ķīnas pārstāvji. Distances gaitā latvietis spēja turēt līdzi konkurentiem, bet ne izdarīt kādu sekmīgu uzbrukumu viņu pozīcijām. Vēl varēja cerēt uz labāko vienu no diviem labākajiem rezultātiem starp trešo vietu izcīnījušajiem, bet pēdējos divos apļos Bērziņš atzina arī itāļa Pjetro Zīgela pārākumu, paliekot ceturtais slidojumā un noslēdzot sacensības 14. vietā.

• Nākamnedēļ šorttrekisti aizvadīs Pasaules kausa izcīņas ceturto posmu, kas risināsies Dienvidkorejas galvaspilsētā Seulā, bet 12. janvārī sāksies Eiropas čempionāts Polijas pilsētā Gdaņskā.