Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ
Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.

• Piektdien notika priekšsacīkstes 500, 1000 un 1500 metru distancē. Pēc kritiena 500 metru distancē pasaules čempionātu nevarēja turpināt Roberts Krūzbergs. Tikmēr Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis visās distancēs, kurās piedalījās, nonāca gandarījuma kārtā. Sestdien. Laizāns ierindojās 51. vietā 57 dalībnieku konkurencē 500 metros, bet Šternmanis ieņēma 37. vietu 58 dalībnieku konkurencē 1500 metru distancē.

• Šodien Šternmanis un Laizāns aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē. Šternmanis savā slidojumā turējās piektajā pozīcijā, bet divus apļus pirms finiša viņam priekšā notika divas sadursmes. Latvietis to izmantoja un izrāvās pirmajā pozīcijā, bet noturēt to nespēja. Viņu pārspēja austrietis Niko Andermans, tiekot nākamajā kārtā, kamēr Šternmanim sacensības bija galā.

• Līdzīgi klājās arī Laizānam, kurš teju visu slidojumu cīnījās, lai nepaliktu pēdējais, bet konkurentu cīņas rezultātā krita Francijas sportists Tristans Navaro, būtiski patraucējot arī pārējiem. Pārliecinoši slidojumā uzvarēja Adils Gaļjahmetovs no Kazahstānas, bet Laizāns spēja noturēt otro pozīciju, arī nespējot tikt tālāk.