Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs 500 metros tiek līdz B finālam un izcīna devīto vietu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Krūzbergs 500 metros tiek līdz B finālam un izcīna devīto vietu
Roberts Krūzbergs. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā šorttrekā atzīstamu rezultātu 500 metru distancē uzrādījis Roberts Krūzbergs. Latvietis tika līdz B finālam, sacensības noslēdzot devītajā vietā.

• Pirmajā sacensību dienā Roberts Krūzbergs izdarīja maksimumu, iekļūstot ceturtdaļfinālā gan 500, gan 1000 metru distancē. Šodien risinājās izšķirošās cīņas 500 metru distancē.

• Krūzbergs startēja pēdējā no ceturtdaļfināla slidojumiem. Lai iekļūtu pusfinālā, vajadzēja būtu starp diviem labākajiem piecu šorttrekistu konkurencē. Latvietis labi paņēma startu, izvirzoties pirmajā pozīcijā. Divus apļus pirms finiša viņu pa iekšmalu apsteidza kanādietis Džordans Pjērs-Žils, bet finiša taisnē Krūzbergs (40.487 sekundes) pēc fotofiniša bija ātrāks par Tenu Beru no Nīderlandes, kurš gan arī iekļuva pusfinālā.

• Pusfinālu Krūzbergs sāka gana labi, ieņemot trešo vietu, bet tad izdevās arī pacelties uz vajadzīgo otro pozīciju. Divus apļus pirms finiša Krūzbergs nenoturēja līdzsvaru līkumā un teju nokrita. Cīņa par vietu A finālā bija galā, kas lika samierināties ar vietu B finālā.

• B finālā šorttrekisti cīnījās par sesto līdz desmito vietu šajā sacensībās. Krūzbergs pēc starta ierindojās trešajā pozīcijā aiz Nīderlandes un Ķīnas pārstāvjiem. Divus apļus pirms finiša viņš palaida garām Denisu Ņikišu no Kazahstānas, bet pēdējā aplī neizdevās pacīnīties par augstāku vietu. Tādējādi Krūzbergs finišēja ar laiku 40.862 sekundes, sacensības noslēdzot devītajā vietā.

• Svētdien Krūzbergs startēs 1000 metru distances ceturtdaļfinālā. Šīs sacensības sāksies plkst. 8:18 no rīta un būs vērojamas "Skating ISU" YouTube kontā.

Pasaules kausa izcīņa šorttrekā, 500 metri B fināls

VietaSportistsRezultāts
1.T. Bers (NED)40.514
2.Š. Liu (CHN)40.682
3.D. Ņikiša (KAZ)40.754
4.R. Krūzbergs (LAT)40.862
5.A. Galjahmetovs (KAZ)41.092