Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

10 km klasikā Eidukai neizdodas iekļūt labāko piecdesmitniekā, uzvar Jūhauga

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

10 km klasikā Eidukai neizdodas iekļūt labāko piecdesmitniekā, uzvar Jūhauga
Terēse Jūhauga. Foto: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Somijas ziemeļu pilsētiņā Rukā turpinās "Nordic Opening" Pasaules kausa sacensības distanču slēpošanā. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka šodien 10 km distancē nespēja iekļūt labāko piecdesmitniekā, savukārt titulētā norvēģiete Terēse Jūhauga izcīnīja šīs sezonas pirmo uzvaru.

Vakar klasiskajās sprinta sacensībās Eidukai izdevās iekļūt labāko piecdesmitniekā, izcīnot 41. vietu un no kvalificēšanās ceturtdaļfinālam atpaliekot tikai par 3.72 sekundēm. Savukārt šorīt Eiduka mēģināja iekļūt starp 50 labākajām arī 10 km klasiskā stila distancē. Distanci viņa uzsāka ar 47. starta numuru un līdz pirmajam kontrolpunktam (1.2 km) nokļuva par 18.1 sekundi lēnāk nekā līdere zviedriete Frīda Karlsone, kas bija 54. rezultāts starp 72 dalībniecēm. Šajā pašā pozīcijā viņa palika arī vēl pēc diviem kilometriem, bet Karlsones vadība jau bija palielinājusies līdz 48.3 sekundēm. Savukārt pirmo apli (5 km) Kokneses novada slēpotāja pabeidza 49. vietā (šajā brīdī vadību jau bija pārņēmusi Terēse Jūhauga, no kuras Eiduka atpalika par 1:08.9 minūtēm).

49. vieta arī bija augstākā pozīcija, kurā Eiduka visa brauciena laikā atradās. Pie 6.2 km atzīmes viņa noslīdēja līdz 53. pozīcijai (+1:36.4), 8.1 km sasniedza 54. vietā (+2:19.1), kā rezultātā bija zināms, ka piecdesmitniekā viņai neizdosies tikt, jo līdz 50. vietai bija vairāk kā desmit sekundes. Kad Eiduka sasniedza finiša līniju, viņa bija 41. vietā, taču pēc tam viņu apsteidza vēl 12 sportistes, un gala rezultātā latviete ierindojās 53. pozīcijā (+2:44.3). Jāatzīmē, ka pirms gada Rukā viņa šajā pašā disciplīnā bija 60. vietā un toreiz no uzvarētājas Terēses Jūhaugas atpalika par gandrīz tikpat lielu laika starpību kā šodien (+2:44.0).

Arī par šī gada sacensību uzvarētāju kļuva Terēse Jūhauga, kura iesāka sacensības lēnāk kā varēja paredzēt, spriežot pēc pērnās sezonas snieguma, taču finišā viņas pārsvars tik un tā bija pietiekoši liels - zviedrieti Frīdu Karlsoni viņa apsteidza par 21.8 sekundēm. Šī bija 74. uzvara PK posmos Jūhaugas karjerā. Tikmēr trešajā vietā ierindojās cita zviedriete Eba Andersone, kura tikai par 0.1 sekundi bija priekšā ceturtās vietas ieguvējai Tatjanai Sorinai (bijusī Aļešina). Jāpiemin, ka Sorinai tas ir labākais rezultāts PK posmos karjerā. Labākā no mājiniecēm bija Kertu Niskanena, kura finišēja kā sestā (+44.9), bet neapmierināta ar savu šīs dienas sniegumu var būt Krista Parmakoski, kura pagājušajā gadā šeit bija otrā. Šorīt Parmakoski ierindojās vien 33. pozīcijā, Jūhaugai zaudējot 1:46.4 minūtes.

"Eba Andersone startēja 30 sekundes pirms manis, un lielāko brauciena daļu viņu redzēju sev priekšā. Tas ļoti palīdzēja. Patiesībā biju jau aizmirsusi, cik sarežģītas ir 10 km sacensības Pasaules kausā," pēc finiša medijiem atzina sacensību uzvarētāja Terēse Jūhauga. "Ruka Triple" ieskaitē līdere šobrīd ir tieši Jūhauga, par 16 sekundēm atpaliekot no Frīdas Karlsones un Natālijas Ņeprjajevas. Tikmēr Eiduka šajā ieskaitē ir 54. vietā un no Jūhaugas atpaliek par 2:49 minūtēm.

10 km klasika sievietēm, PK 2. posms, Ruka (Somija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.Terēse JūhaugaNorvēģija25:01.4
2.Frīda KarlsoneZviedrija+21.8
3.Eba AndersoneZviedrija+26.0
4.Tatjana SorinaKrievija+26.1
5.Natālija ŅeprjajevaKrievija+30.3
6.Kertu NiskanenaSomija+44.9
7.Tirila Udnesa VengaNorvēģija+45.5
8.Rozija BrenanaASV+46.6
53.Patrīcija EidukaLatvija+2:44.3

Rīt Jūhauga centīsies uzvarēt arī 10 km iedzīšanā, kas notiks Eidukai parocīkākajā slidsolī. Sacensību sākums paredzēts pulksten 12:50.

     [+] [-]

, 2020-11-28 15:42, pirms 3 gadiem
Supermeitēns ! Visu cieņu ! It kā rezultāts necils ,bet zinot skandināvu slēpotāju "mašīnu" ,cerīgākais ,kas mums šobrīd ir ! Pirmajā 50- niekā 8 NOR , 8 SWE ,8 FIN , 6 RUS , 6 GER ,4 USA , pāris itālietes , pa kādai čehietei ,polietei , austrietei , francūzietei , slovēnietei . Valstis ar tradīcijām ,sistēmu , apstākļiem . Lūdzu - tev ir reāli 3 - 4 vietas uz kurām var pretendēt oārējie brīvmākslinieki . Vai Patrīcija atlasītos uz mačiem kādā no lielvalstu sistēmām ? Bija dzirdēts par trenieņiem pie poļu leģendas Kovaļčikas , tad kādā vācu grupā. Bet ja Patrīcijai izdotos iekļūt kādā labā zviedru klubā ,vai norvēģu ,pamalties viņu apritē ,bilde būtu noteikti objektīvāka . Bet nu kāpēc lai viņi laistu kādu savā virtuvē. Tā ,ka paldies Dievam ,ka mums ir tāda smuka ,apņēmīga un neatlaidīga Patrīcija ! Gan jau būs arī rezultāti !