Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eidukai 24. vieta Pasaules kausa sacensībās 20 kilometros brīvajā stilā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eidukai 24. vieta Pasaules kausa sacensībās 20 kilometros brīvajā stilā
Patrīcija Eiduka. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas slēpotāja Patrīcija Eiduka šodien Rukā (Somijā) Pasaules kausa posmā 20km distancē brīvajā stilā ar kopēju startu finišēja 24. vietā, bet pirmo uzvaru karjerā svinēja zviedriete Mua Ilara. Vīriešiem šajā pašā distancē Raimo Vīgants bija 69., bet Lauris Kaparkalējs pēc apdzīšanas par apli tika klasificēts 80.pozīcijā.

Pasaules kausa pirmais posms Rukā noslēdzās ar vēl vienu Zviedrijas uzvaru sieviešu konkurencē. Līdz ar to visos trijos startos pirmā bija zviedriete, katru reizi uzvarot citai zviedrietei. Ne tikai pirmo uzvaru, bet arī pirmo godalgoto vietu Pasaules kausa posmos izcīnīja Mua Ilara, kura par trīs sekundes desmitdaļām pārspēja amerikānieti Džesiju Diginsu, kura nebija tikusi trijniekā iepriekšējos astoņos startos. Trešā bija vēl viena amerikāniete Rouzija Brenana, kura uzvarētājai zaudēja 1,3 sekundes un kura vakar bija otrā.

Galvenajā grupā ar 14 slēpotājām noturējās arī U23 grupas līdere Margrēte Bergane no Norvēģijas, kura dažu brīdi atradās arī līderpozīcijās un beigās finišēja 11. vietā (+9,4 sekundes). Līdergrupā turējās arī Eidukas vienaudze Sofija Laukli (ASV), kurai 14. vieta.

Eiduka distanci veica 57 minūtēs un 45,5 sekundēs, finišējot divas minūtes un 4,7 sekundes pēc uzvarētājas un pēc četru startu pārtraukuma atgriezās trīsdesmitniekā. Labāko sešpadsmitnieks bija 15 sekunžu attālumā.
No startējušām 54 sportistēm sešas tika apsteigtas par apli, bet piecas nefinišēja. Eiduka bija vienīgā Latvijas pārstāve šajā distancē.

Tikpat garā distancē vīriešiem uzvaru izrāva norvēģis Jans Tomass Jensens, finišējot 48 minūtēs un 8,9 sekundēs. Jensens tāpat kā Ilara ieguva ne tikai pirmo uzvaru, bet pirmo godalgoto vietu Pasaules kausa posmos. Septiņas sekundes desmitdaļas viņam zaudēja čehs Mihals Novaks, kuram arī pirmā reize Pasaules kausā trijniekā. Trešais ar 2,1 sekundes deficītu pret uzvarētāju bija pasaules vicečempions Haralds Estbergs-Āmunnsens (Norvēģija), kurš šogad martā startēja Skandināvijas kausā Madonā. .

Vīgants finišēja četras minūtes un 5,5 sekundes pēc uzvarētāja, bet Kaparkalējs starp 13. un 14.kilometru tika apsteigts par apli. No 82 dalībniekiem viens izstājās, bet pieci tika apsteigti par apli.

Decembra pirmajās trīs nedēļas nogalēs slēpotāji sacentīsies Jelivārē un Estešundā, Zviedrijā, kā arī Tronheimā, Norvēģijā. Gada pirmspēdējā dienā Toblahā, Itālijā, sāksies prestižais "Tour de Ski" seriāls, kas turpināsies Davosā, Šveicē, un noslēgsies Valdifjemmē, Itālijā, 7.janvārī.

Janvāra otrajā pusē būs posmi Oberhofā, Vācijā, un Gomsā, Šveicē, bet februārī būs sacensības Ziemeļamerikā Kenmorā, Kanādā, un Mineapolisā, ASV. Pēc tam sportisti atgriezīsies Eiropā, martā aizvadot posmus Lahti, Somijā, Oslo un Drammenē, Norvēģijā, kā arī Fālunā, Zviedrijā.

Eidukai iepriekšējā sezona bija sportistei labākā Pasaules kausā, kur viņa uzvarēja U-23 ieskaitē. Janvārī "Tour de Ski" seriāla sacensībās Oberstdorfā viņa 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja piekto vietu, kas ir Latvijas slēpošanas vēsturē visaugstākā pozīcija Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-11-26 17:42, pirms 7 mēnešiem
Pagaidām milzīgi liela atpalicība!