Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nortugs ar lielisku sniegumu kopā ar brāli izcīna sudrabu komandu sprintā Norvēģijas čempionātā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nortugs ar lielisku sniegumu kopā ar brāli izcīna sudrabu komandu sprintā Norvēģijas čempionātā
Peters Nortugs. Foto: Geir Olsen / NTB

Peters Nortugs pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā Norvēģijas čempionātā rādīja savas kādreizējās lieliskās iemaņas un kopā ar brāli Evenu atnesa “Strindheim IL” sudrabu komandu sprintā, piekāpjoties tikai Johannesam Klēbo un Didrikam Tensetam.

Nortugs bija pirmais numurs komandā, tāpēc veica nepāra etapus, arī piekto, kurā viens no visu laiku labākajiem distanču slēpotājam pietuvojās Tensetam, un ļoti labās pozīcijās nodeva stafeti brālim Evena, kuram nebija īsti iespēju izcīnīt zeltu, jo pretī bija neviens cits kā Klēbo.

Par parādīto lielisko snigumu olimpiskais un pasaules čempions Peters Nortugs, kuram janvārī palika 38 gadi, saņēma vairākus atzinīgus vārdus no citiem slēpotājiem un arī ekspertiem.

“Tas, ko Peters parādīja pēdējā posmā, bija kaut kas neticams. Viņam ir tāds prāts kā nevienam citam,” uzslavē kādreizējais Pasaules kausa posmu un pasaules čempionātu medaļnieks Martins Sunbī. “Nortugs tagad ir labāks nekā tad, ak viņš beidza karjeru,” salīdzina Norvēģijas TV komentētājs Jans Posts. “Tam, ko dara Nortugs, ir gandrīz neiespējami noticēt,” pārsteigts ir viņš no slavenajiem brāļiem Auklandiem (Frederiks).

Iepriekš ziņojām, ka februārī Nortugs pārsteidza slēpošanas sabiedrību un arī ekspertus ar izcīnīto otro vietu Norvēģijas kausā distanču slēpošanā, kur nepiedalījās nacionālās izlases vairākums, bet tāpat bija daudzi augstas klases slēpotāji, tajā skaitā arī vien no šīs sezonas Pasaules kausa posmos trijniekā tikušajiem.

Gan toreiz februārī pēc Norvēģijas kausa, gan tagad uzvirmo runas, ka Peters Nortugs varētu startēt nākamgad Trondheimā notiekošajā pasaules čempionātā. Tur visdrīzāk varētu ieraudzīt Terēzu Juhaugu, kura pagājušajā nedēļā neatstāja nekādas cerības Norvēģijas izlases dāmām 30km distancē.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...