Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Juhaugai graujoša uzvara Norvēģijas čempionātā 30km

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Juhaugai graujoša uzvara Norvēģijas čempionātā 30km
Terēze Juhauga būtu nopietna pretendente uz zeltu nākamgad pasaules čempionātā. Foto: Rolf Bakken

Terēze Juhauga izcīnījusi ļoti pārliecinošu uzvaru šajā nedēļas nogalē Lillehammerē notiekošajā Norvēģijas čempionātā distanču slēpošanā 30km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu, akcentējot Norvēģijas sieviešu izlases pieredzēto kopumā ļoti viduvējo sniegumu Pasaules kausa posmos šajā sezonā.

Viena no visu laiku titulētākajām distanču slēpotājām Terēze Juhauga pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās sacensību apritē mēneša sākumā, kad Engadīnē (Šveice) 17km distancē pieticīgā konkurencē izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru. To pašu jaunā māmiņa no Norvēģijas paveica arī vakar nacionālajā čempionātā 30km distancē. Tas, ka Juhauga uzvarēs, nevienam šaubas neradīja, taču, ka tas sanāks tik graujoši, pat vēl iespaidīgāk kā kādreizējos laikos, to daudzi negaidīja. Tādējādi 36 gadus vecā Juhauga, kura pirms diviem gadiem pabeidza karjeru, ar šo startu izgaismoja krīzi Norvēģijas sieviešu izlasē.

Juhauga otrās vietas ieguvēju apsteidza par gandrīz trim minūtēm – 2:49,3. Un tuvākā konkurente nebija norvēģiete, bet 23 gadus vecā amerikāniete Sofija Laukli, kura šogad uzvarēja “Tour de ski” pēdējā posmā pret kalnu. Pasaules kausa posmā Oslo, kur bija 50km klasikā, Laukli finišēja 25. vietā (+9:41). Labākā no norvēģietēm bija plašākai publikai nezināmā Magni Smedosa, kurai trešā vieta (+2:51).

Ceturto vietu ieguva pieredzējusī Astrīda Slinna, kura zaudēja vairāk nekā trīs minūtes – 3:15. Slinna, kura pirms diviem gadiem finišā par sekundi pārspēja Juhaugu populārajā 54km maratonā Birkebeinerrennet, 50km Oslo mēneša sākumā PK posmā finišēja septītā (+1:34), bet pērn slidsolī bija otrā.

Slinnai 20 sekundes piekāpās un 5. vietu ieņēma “Tour de ski” vicečempione un pēdējā PK starta šajā sezonā 2. vietas ieguvēja 20km slidsolī Heidi Venga. Gandrīz četras minūtes aiz uzvarētājas sešinieku noslēdza Margrēte Bergane, kura šogad PK posmā 50km klasikā bija 16. vietā, bet pērn slidsolī šajā pašā distancē izcīnīja ļoti augsto 6. vietu (+6,3 sek.).

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...

     [+] [-]

, 2024-03-24 19:28, pirms mēneša
Vai šujmašīna atgriežas/

  -1 [+] [-]

, 2024-03-24 20:18, pirms mēneša
Es ļoti ceru, ka Juhauga tomēr atgriezīsies Pasaules kausa apritē

     [+] [-]

, 2024-03-24 20:34, pirms mēneša
Lukstins88 rakstīja: Es ļoti ceru, ka Juhauga tomēr atgriezīsies Pasaules kausa apritē
Es gan ceru, ka Bjergena tomēr atgriezīsies.

     [+] [-]

, 2024-03-24 20:46, pirms mēneša
Lukstins88 rakstīja: Es ļoti ceru, ka Juhauga tomēr atgriezīsies Pasaules kausa apritē
Nedomāju, ka viņa atgriezīsies regulārā Pasaules kausa apritē. Bet ticu, ka atgriezīsies, lai nostartētu nākamā gada Pasaules čempionātā Tronheimā. Viņa varētu piedalīties dažos PK posmos sagatavošanās procesā.