Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar Briņones uzvaru milzu slalomā sākas PK jaunā sezona kalnu slēpošanā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ar Briņones uzvaru milzu slalomā sākas PK jaunā sezona kalnu slēpošanā
Federika Briņone
Foto: AP/Scanpix

Šodien Austrijas pilsētā Zeldenā ar sacensībām milzu slalomā sievietēm sākusies Pasaules kausa izcīņas jaunā sezona kalnu slēpošanā. Savu pirmo uzvaru kādā no Pasaules kausa izcīņas sacensībām guva Itālijas kalnu slēpotāja Federika Briņone.

Par vienu no galvenajām favorītēm uz uzvaru sezonas pirmajās sacensībās milzu slalomā bija mājiniece Anna Fenningere, kura pēdējās divās sezonās triumfējusi Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā, milzu slaloma disciplīnā un kopā ar ASV sportisti Mikaelu Šifrinu dalīja pirmo vietu pirms gada. Tiesa, kā jau ziņojām, Fenningerei traumas dēļ šī sezona būs jāizlaiž. Līdz ar to izredzes uz panākumu pavērās citām sportistēm, īpaši jau Šifrinai.

Sacensības ievadīja vāciete Viktorija Rebensburga, kura nespēja sasniegt finišu ātrāk par minūti un 13 sekundēm, kas sacensību noslēgumā pēc diviem braucieniem ļāva ierindoties sestajā vietā. Ar otro starta numuru trasē devās Federika Briņone no Itālijas. Viņa veica lielisku braucienu, finišējot pēc minūtes un 10.11 sekundēm, kas bija labākais laiks pirmajā braucienā. Teju sekundi viņai pirmajā braucienā zaudēja Šifrina, bet trešajā vietā ierindojās Tīna Vairatere no Lihtenšteinas.

Bija gaidāms, ka cīņā par vietu labāko trijniekā otrajā braucienā iesaistīsies arī šveiciete Lara Guta un Sāra Hektora no Zviedrijas. Viņām otrais brauciens nebija tik sekmīgs, kas lika palikt attiecīgi ceturtajā un septītajā vietā, bet uz piekto vietu pacēlās Tesa Vorlija no Francijas. Arī cīņā par godalgotajām vietām lielas intrigas nebija, jo Vairatere un Šifrina nespēja noķert Briņoni, atpaliekot attiecīgi 0.85 un 1.25 sekundes. Līdz ar to Federika Briņone izcīnīja savu pirmo uzvaru kādā no Pasaules kausa sacensībām.

Pasaules kausa izcīņa kalnu slēpošanā, Zeldena (Austrija)

Milzu slaloms sievietēm (70 dalībnieces, finišēja 50)

VSportistsValstsLaiks
1.F. BriņoneItālija2:24.27
2.M. ŠifrinaASV+0.85
3.T. VairatereLihtenšteina+1.25
4.L. GutaŠveice+1.39
5.T. VorlijaFrancija+1.72
6.V. RebensburgaVācija+2.28

Izmantotie resursi:
FIS-Ski