Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK un FIS slalomā Siguldā latvieši pārspēj pārstāvjus no Itālijas, Kanādas un Austrālijas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK un FIS slalomā Siguldā latvieši pārspēj pārstāvjus no Itālijas, Kanādas un Austrālijas
Divas uzvaras izcīnījušais Aksels Bergmanis. Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Šodien Siguldā Pilsētas trasē sākās piektais posms Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajam un Siguldas novada domes atbalstītajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, kurā bez Latvijas kalnu slēpotājiem startēja arī pārstāvji no Kanādas, Austrālijas un Itālijas. Divās FIS ENL (Entry league) sacensībās slalomā pa uzvarai sieviešu konkurencē Frīdai Saļņikovai un Patrīcijai Ansonskai, bet vīriešiem divas uzvaras Akseļa Bergmaņa kontā.

Jau ziņojām, ka vakar ar Frīdas Saļņikovas divām uzvarām FIS ENL slaloma sacensībās, bet vīriešu konkurencē pa vienai pirmajai vietai izcīnot Gustavam Harijam Ābelem un Jurģim Zvejniekam, Siguldā sākās vairāku dienu sacensības kalnu slēpošanā. Šodien FIS sacensībās bija tā pati programma, proti, divas sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, taču šoreiz jau tas notika Baltijas kausa piektā posma ietvaros. Pirms nedēļas Siguldā notika Baltijas kausa 4. posms, pēc Lietuvas, Itālijas un Igaunijas pirmo reizi šosezon notiekot Latvijā.

Šodien pirmās sacensības sievietēm sākās ļoti aizraujoši, jo vadošās trīs – Frīda un Elza Saļņikovas un Patrīcija Ansonska – satilpa mazāk nekā divās sekundes desmitdaļās, bet abas māsas šķīra nieka četras sekundes simtdaļas. Otrajā braucienā intriga izpalika, jo Jaunatnes olimpisko spēļu 24. vietas ieguvēja slalomā Frīda Saļņikova bija stabili ātrākā un svinēja trešo uzvaru trijos startos šajās divās dienās. Ansonska spēja apsteigt Elzu, tādējādi tāpat kā vakar trijniekā esot pa vidu abām māsām.

Vīriešiem pēc pirmās trases ar 0,07 sekunžu pārsvaru līderos atradās vakardienas otrā starta uzvarētājs Jurģis Zvejnieks, taču ar piekto laiku otrajā trasē viņš beigās noslīdēja ārpus trijnieka uz 4. vietu. Vicelīderis Aksels Bergmanis pakāpās uz pirmo vietu un izcīnīja uzvaru, nopelnot godalgu otro startu pēc kārtas un nostājoties uz sekmes līnijas, jo pirms nedēļas turpat Siguldā viņam bija “melnā svītra”, paliekot bez rezultāta visos četros startos. Otra godalga un ar tāda pati bilance kā Bergmanim šajās dienās – viena pirmā un viena otrā vieta – tika otrās vietas ieguvējam Gustavam Harijam Ābelem. Savukārt Roberts Kupčs, kurš pirms nedēļas vienīgais puišu konkurencē visos četros startos iekļuva trijniekā, ar trešo vietu ieguva pirmo godalgu šajā posmā.

Otrajās sacensībās sievietēm pēc pirmās trases vadībā izvirzījās Frīda Saļņikova un, kaut tikai 0,18 sekunžu attālumā bija Patrīcija Ansonska, šķita, ka Frīda tuvojas perfektai bilancei šajās divās dienās, tomēr viņa kļūdījās otrajā trasē un nefinišēja, bet Ansonska tika pie uzvaras pēc divu gadu pārtraukuma, nopelnot pilnu godalgoto vietu komplektu šajos četros startos ceturtdien un piektdien. Tikmēr otro vietu ieguvušajai Elzai Saļņikovai līdz ar to tāpat kā vakar – viena otrā un viena trešā vieta. Iespēju nopelnīt godalgu palaida garām pēc pirmās trases blakus trijniekam esošā Sofia Fedorova, kura netika galā ar otro trasi un nefinišēja, līdz ar to uz trešo vietu pakāpās Marta Bērziņa.

Ja sievietēm pirmajā dienā nemainījās uzvarētājas, tad vīriešiem tas notika otrajā dienā, jo arī otrajā startā nepārspēts palika Aksels Bergmanis, kurš spraigā cīņā par 0,14 sekundēm apsteidza Jurģi Zvejnieku. Arī otrajā dienā vienu reizi trijniekā izdevās iekļūt itālim Džordžio Busolīnī, kurš līdzvērtīgā konkurencē noslēdza trijnieku, tikai par 0,08 sekundēm apsteidzot Kupču.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv