Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers svētdien pēc piecu gadu pauzes atgriezīsies sportā

Agris Suveizda

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers svētdien pēc piecu gadu pauzes atgriezīsies sportā
Marsels Hiršers. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--AFP. Austrijā dzimušais Marsels Hiršers svētdien Austrijā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā atgriezīsies sportā ar startu milzu slaloma sacensībās, ziņo Nīderlandes Slēpošanas federācija.

Hiršers sportista gaitas beidza 2019.gadā, izcīnījis 67 uzvaras Pasaules kausa posmos, divas olimpiskās zelta medaļas, septiņus pasaules čempiona titulus un astoņas uzvaras Pasaules kausa kopvērtējumā pēc kārtas (2012.-2019.). Pēc piecu gadu pārtraukuma viņš kalnu slēpošanas trasēs Pasaules kausā atgriezīsies sezonas pirmajās sacensībās, pārstāvot savas mātes valsti Nīderlandi.

35 gadus vecais Hiršers vasarā trenējās Jaunzēlandē, taču atgriezās mājās agrāk, nekā paredzēts, un nedomā, ka ar Pasaules kausa pagājušās sezonas kopvērtējuma uzvarētāju šveicieti Marko Odermatu cīnīsies par uzvaru šā gada Pasaules kausa kopvērtējumā. "Tiekties uz vietu labāko 15 kalnu slēpotāju vidū pašlaik nav reāli," Hiršers oktobra sākumā sacīja intervijā Zalcburgas televīzijai "ServusTV".

Hiršers ir dzimis austrieša Ferdinanda un nīderlandietes Silvijas ģimenē. Karjeras laikā viņa tēvs bija arī sportista treneris. Sākotnēji bija plānots, ka Hiršers ar mērķi iekrāt punktus kvalifikācijai Pasaules kausam augustā piedalīsies Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga mačos Jaunzēlandē, taču viņš nepiedalījās šajās sacensībās.

Kā intervijā minēja Hiršers, šobrīd viņš labāko piecpadsmitniekam zaudētu aptuveni četras sekundes. Ar Pasaules kausa posmos izcīnītām 67 uzvarām Hiršers ir otrais visu laiku panākumiem bagātākais kalnu slēpotājs vīriešu konkurencē. Savulaik 86 panākumus izcīnīja leģendārais zviedrs Ingemars Stēnmarks.

Izmantotie resursi:
LETA