Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Šosezon PK posmos maz startējusī Fossesholma rīt atgriežas sacensību apritē, būs arī Tandrevolda

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šosezon PK posmos maz startējusī Fossesholma rīt atgriežas sacensību apritē, būs arī Tandrevolda
Marija Helēna Fossesholma. Foto: Terje Pedersen.

Šo sestdien paredzētajās Norvēģijas distanču slēpošanas sacensībās kopā ar vairākiem tūkstošiem dalībniekiem startēs un sacensību apritē atgriezīsies 21 gadu vecā norvēģiete Marija Helēna Fossesholma, kura 2022./2023. gada sezonā cīnījās ar likstām un startēja maz, tādējādi palaižot garām ļoti labu iespēju tikt pie cerētā U23 labākās slēpotājas titula.

Daudzviet, arī pie mums, sniegs jau sen nokusis, bet Norvēģijā vēl ir pietiekami, lai noorganizētu slēpošanas sacensības ar pasaules vadošu slēpotāju dalību. Šajās sacensībās, kas saucas "Skarverennet", pieteikušies vairāk nekā 8000 (!) dalībnieku. Garākā no distancēm būs 38km, bet otra - 25km. Šajās sacensībās uz starta pēc dažu mēnešu pārtraukuma izies arī Fossesholma.

Marija Helēna Fossesholma, kuru 2018.gada novembrī, tobrīd vēl 17 gadu vecumā, pēc ļoti labajiem rezultātiem sezonas atklāšanas FIS sacensībās Beitostēlenā norvēģu slēpošanas eksperti dēvēja par jauno Maritu Bjergenu (daudzkārtējā olimpiskā un pasaules čempione – aut.piez.), 2020.gadā dominēja pasaules junioru čempionātā, 2020. gadā februārī 18 gadu vecumā PK posmā ieguva 5. vietu, bet 2021. gada janvārī 19 gadu vecumā ar 2. vietu skiatlonā nopelnīja savu pirmo godalgu PK posmos.

2021. gada pasaules čempionātā Vācijā Fossesholma ieguva 6. un 8. vietu individuāli, kā arī zeltu stafetē, nostiprinot sevi pašu labāko pasaules slēpotāju vidū. Taču daudzsološajai norvēģietei, gatavojoties 2022. gada olimpiskajām spēlēm, sākās problēmas no pārtrenēšanās. Pekinā tika iegūta vien 18. vieta skiatlonā, bet kopumā PK posmos ar dažiem izņēmumiem, tikai ieņemtas tālas vietas – trešajā, ceturtajā, piektajā desmitā.

Šo sezonu Fossesholma sāka pavāji, ieņemot 26. un 16. vietu pirmajā posmā Rukā. Tad sekoja 9. un 26. vieta Lillehammerē un 14. vieta Davosā. Janvāra beigās norvēģiete ieņēma 15. vietu Francijā. Tādējādi Fossesholma šosezon ir startējusi tikai sešas reizes, taču, pat nesakoties uz salīdzinoši neizteiksmīgu sniegumu, no šīm sešām reizēm četras viņa bija labākā U23 slēpotāju vidū, bet divas reizes otrā (vienu reizi piekāpās 2,5 sekundes un trīs vietas somietei Jasmīnai Kaharai Rukā 10km klasikā, bet otro reizi Patrīcijai Eidukai pussekundi un vienu vietu Lillehammerē 20km klasikā ar masu startu – aut.piez.).

Sestdien startēs viena no vadošajam un ātrākajām biatlonistēm Ingrīda Tandrevolda, kā arī dažas ļoti labas slēpotājas, piemēram, šī gada pasaules čempionātā medaļas izcīnījušās Astrīda Oire Slinda un Ingvilda Estberga, pasaules U23 čempione Kristīne Fosnesa, kā arī marta sākumā Skandināvijas kausā Madonā startējusī U23 pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Margarēta Bergane, kura šajā sezonā PK īpaši izcēlās divas reizes – ar 6. vietu 50km Holmnkollenā un ar 8. vietu pēdējā “Tour de ski” posmā pret kalnu slēpošanas kalnu.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn