Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Mazo kristāla globusu slalomā pirmo reizi saņēmis Švarcs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mazo kristāla globusu slalomā pirmo reizi saņēmis Švarcs
Marko Švarcs. Foto:Olympic channel

Pasaules kausā kalnu slēpošanā mazo kristāla globusu slalomā vīriešiem ieguva austrietis Marko Švarcs, titulu nodrošinot jau pirms šodienas sacensībām. Otro sezonu pēc kārtas vicelīdera statusā palika francūzis Klemens Noels, bet pirmo reizi trijniekā iekļuva šveicietis Ramons Cenhauzerns.

Atšķirībā no vakardienas, kur gan vīriešiem milzu slalomā, gan sievietēm slalomā notika cīņas par uzvaru sezonas kopvērtējumā, šodien šāda cīņa izpalika, jo gan Marko Švarcs, gan Marta Basino jau iepriekš bija nodrošinājuši pirmo vietu. Abiem 25 gadus vecajiem kalnu slēpotājiem tas ir pirmais mazais kristāla globuss, ko viņi ir nopelnījuši savā karjerā.

Marko Švarcs iepriekšējās divas sezonas slaloma ieskaitē ieņēma vien 7.vietas, bet šo sezonu viņš sāka lieliski, pirmajos astoņos startos septiņas reizes tiekot trijniekā un izcīnot arī divas uzvaras. Marko bija vienīgais, kas demonstrēja tādu stabilitāti, jo uzvarētāji mainījās katrā posmā. Un tieši Švarcs ar pirmo vietu janvāra beigās Šladmingā kļuva par pirmo, kuram šajā sezonā izdevās uzvarēt divas reizes. Iespējams, pasaules čempionātā negaidītā bronza milzu slalomā un zelts Alpu kombinācijā bija izsmēluši austrieša veiksmes kausu, jo slalomā pasaules čempionātā viņš nefinišēja, bet sezonas pēdējos startos slalomos augstāk par sesto vietu netika. Taču ar pirmajos divos mēnešos iekrāto bagātīgo punktu ražu pilnībā pietika, lai Austrija pēc Marsela Hiršera aiziešanas atgrieztos pirmajā vietā sezonas kopvērtējumā slalomā. Turklāt šajā sezonā atšķirībā no iepriekšējās nebija līdzvērtīgas cīņas par titulu.

Vēlreiz otro vietu ieguva Klemens Noels, tiesa, šoreiz francūzis nevar skumt, jo uz vicelīdera pozīciju pakāpās ar šodienas otro vietu, bet pērn, nenotiekot sezonas noslēdzošajiem diviem slalomiem, viņam līdz uzvarai pietrūka nieka divi punkti. Noels bija viens no retiem, kuram šajā sezonā izdevās uzvarēt divas reizes. Šodien pie otrās uzvaras varēja tikt arī Ramons Cenhauzerns, kurš uzņēma lielisku kursu otrā brauciena vidū, taču beigās kļūdījās un izstājās, tādējādi atvēlot otro vietu Noelam, bet pats noslīdot uz trešo pozīciju. Šveicietim, kas uzvarēja sezonas pirmajā slalomā, turpinājumā bija mainīgi rezultāti, otrajām vietām mijoties vairākiem finišiem ārpus desmitnieka. Taču tik un tā Cenhauzernam, kas pēdējos divus gadus piedalās tikai slalomā, ir pamats būt priecīgam, jo pēc iepriekšējo divu sezonu 4.vietām, pirmo reizi viņš ir iekļuvis trijniekā.

Sezonas noslēdzošā posma uzvarētājs Manuels Fellers, kuram šajā sezonā izdevās pirmo reizi uzvarēt un nopelnīt kopumā divas pirmās vietas, beigās ierindojās 4.vietā. Tas ir viņa labākais rezultāts šajā disciplīnā un atkārtojums 2018.gada veikumam milzu slalomā. Līdz ar to austrietim vēl priekšā godalgotās vietas iegūšana disciplīnas ieskaitē sezonas kopvērtējumā. Līdzīgs uzdevums sagaida arī otro sezonu pēc kārtas 5.vietu ieguvušo norvēģi Sebastianu Fosu-Sulevogu, jo pasaules čempionam šī te piektā vieta ir labākais sasniegums. Lai arī šodien viņš izstājās pirmajā braucienā, tomēr šo sezonu Foss-Sulevogs tik un tā var uzskatīt par ļoti veiksmīgu, jo, pirmkārt, izcīnīja pirmo uzvaru pasaules kausa posmos, un, otrkārt, ne tikai ieguva pirmo pasaules čempionāta medaļu, bet uzreiz nopelnīja divus zeltus. Tikmēr viņa tautietis un pagājušās sezonas titula ieguvējs ļoti līdzīgā cīņā ar Noelu Henriks Kristofersens šosezon nebija labākajā formā, kaut arī izcīnīja divas uzvaras, taču tās arī bija vienīgās reizes trijniekā 11 startos.

Pasaules kausa kopvērtējums slalomā vīriešiem, 11/11 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko ŠvarcsAustrija665
2.Klemens NoelsFrancija553
3.Ramons CenhauzernsŠveice503
4.Manuels FellersAustrija488
5.Sebastians Foss-SulevogsNorvēģija431
6.Henriks KristofersensNorvēģija406