Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Madonieši Vīgants un Auziņa uzvar arī LČ 1. posma otrajā sacensību dienā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Madonieši Vīgants un Auziņa uzvar arī LČ 1. posma otrajā sacensību dienā
Labākā sieviešu konkurencē abas dienas Kitija Auziņa. Foto: Agris Veckalniņš.

Madonieši Raimo Vīgants un Kitija Auziņa bija pārāki par pārējiem dalībniekiem arī otrajā dienā Priekuļu Slēpošanas un biatlona bāzē notikušajā Latvijas čempionāta distanču slēpošanā pirmajā posmā un FIS sacensībās, izcīnot vēl vienu zelta medaļu attiecīgi 10km un 5km brīvajā stilā ar intervāla startu.

Šodien vīriešiem 10km starp abiem līderiem Raimo Vīgantu (SSK “Bebra”) un Lauri Kaparkalēju (All Round Ski team/Madona) norisinājās vēl spraigāka cīņa par uzvaru. Šodien ar to pašu 11 sekunžu pārsvaru ātrāk bija iesācis Vīgants, bet ar katru apli nedaudz tuvojās Kaparkalējs, sākoties pēdējam 2,5km aplim abus šķirot sešām sekundēm. Raimo izdevās nosargāt līderpozīcijas un svinēt uzvaru otro dienu pēc kārtas, bet Laurim tiekot pie otrās sudraba medaļas.

Vīriešiem pirmais sešinieks bija identisks sestdienas klasikai. Trijnieku absolūtajā vērtējumā vēlreiz noslēdza labākais juniors, madonietis Silvestrs Švauksts, sagādājot atkal pirmo trijnieku ar madoniešiem. Viņam cieši sekoja rīdzinieks, labākais V18 grupas jaunietis Jēkabs Skolnieks (SS “Arkādija”), kurš tāpat kā Švauksts no Priekuļiem mājup pārveda divas zelta medaļas. Vēlreiz piektais bija ziemas orientierists Audris Odo Vītoliņš, kuram otrais sudrabs junioros, bet sešinieku otro dienu pēc kārtas noslēdza pieaugušo grupas bronzas medaļnieks Sandijs Suhanovs no Siguldas Sporta skolas.

Jauniešu V18 grupā otrās un trešās vietas ieguvēji pamainījās vietām, šoreiz otrajam esot Dāvim Kalniņam (Arkādija), bet trešajam no slimošanas atlabstošajam siguldietim Bruno Bilanam. Vēlreiz bronza junioru kategorijā madonietim Gustavam Sinātam, kurš šodien iekļuva desmitniekā absolūtajā vērtējumā.

Sievietēm 5km (2x2,5km) tāpat kā vakar jau pēc pirmā apļa pārliecinošā vadībā izvirzījās galvenā favorīte Kitija Auziņa. Otrajā aplī madoniete palielināja savu pārsvaru, šodien uzvarot ar vēl lielāku un vairāk nekā minūtes pārsvaru un izcīnot jau kārtējo zeltu Latvijas čempionātos.

Toties par pārējām godalgotajām vietām šodien daudz notika spraigāka cīņa. Vakardienas otrās vietas ieguvēja Samanta Krampe no Rīgas otrā apļa sākumā turējās līdzi ātrajai Auziņai, kas viņu bija noķērusi un apdzinusi, un spēja noturēt otro pozīciju, beigās krāslavieti Adriānu Šuminsku apsteidzot tikai par divām sekundēm. Līdz ar to Šuminska, kura vakar bija ceturtā, šodien nopelnīja godalgu absolūtajā vērtējumā un vēlreiz zeltu junioru konkurencē.

Klasikas trešās vietas ieguvēja Egle Savickaite no Lietuvas šoreiz ierindojās ceturtajā vietā, bet labi sākusi un vienatnē braukusī S18 grupas līdere Linda Kaparkalēja otro dienu pēc kārtas ieņēma 5. vietu, tikai vienu sekundi piekāpjoties lietuvietei. Vēlreiz sešinieku noslēdza vēl 15 gadus jaunā krāslaviete Martīne Djatkoviča, kura pārstāv Daugavpili un kurai vēlreiz sudrabs S18 grupā. Bronza jaunietēm tika Līnai Bērziņai, bet otrā pie juniorēm arī šodien bija arkādiete Adriana Osmane.

Izmanttie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv

     [+] [-]

, 2024-01-21 17:14, pirms 3 mēnešiem
Jauki,ka netiek aizmirstas arī vietējā mēroga slēpošanas sacensības!