Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Guta-Behrami vīlusies par ātrumdisciplīnu atcelšanu; rīt slalomā nestartēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Guta-Behrami vīlusies par ātrumdisciplīnu atcelšanu; rīt slalomā nestartēs
Brīdis, kad L.Guta-Behrami pēc supergiganta globusa saņemšanas saprot, ka lielo globusu viņa šogad diemžēl neiegūs. Foto: GEPA.

Pasaules kausa vicelīdere un šī gada divkārtējā pasaules čempione kalnu slēpošanā Lara Guta Behrami ir vīlusies par nobrauciena un supergiganta atcelšanu Lencerhaidē (Šveice), jo tieši ātrumdisciplīnās viņa bija plānojusi iegūt nepieciešamos punktus, lai ne tikai noķertu, bet arī apsteigtu un pārspētu slovākieti Petru Vlhov pasaules kausa kopvērtējumā. Rīt viņa tomēr nemēģinās startēt slalomā, kurā pasaules kausa apritē nav piedalījusies trīs ar pusi gadus.

Sliktie laika apstākļi ar spēcīgu snigšanu un pēc tam miglu bija iemesls tam, lai atceltu trešdien nobraucienu un ceturtdien supergigantu. Tas ļoti ietekmēja ātrumdisciplīnu meistarus, it īpaši Laru Gutu Behrami, kura cīnās par uzvaru kopvērtējumā. Tagad pēc divu ātrumdisciplīnu atcelšanas 29 gadus vecās šveicietes izredzes uz kopvērtējuma titulu faktiski līdzinās nullei.

„Vienmēr ir nepatīkami, ja tu nevari cīnīties, taču šāds lēmums par atcelšanu bija paredzams. Drošībai ir jābūt pirmajā vietā, nevis par visu varu spiest uz sacensību norisi,” aukstasinību cenšas demonstrēt Guta-Behrami, kura tik un tā neslēpj vilšanos par ātrumdisciplīnu atcelšanu, kur viņa šajā gadā ir daudz uzvarējusi vai bijusi trijniekā. Tādējādi viņai ir atņemta iespēja pacīnieties par kopvērtējuma titulu. „Es zinu, ka citi teiks, ka varēju sezonas laikā nopelnīt vairāk punktus, bet nedomāju, ka manā gadījumā bija iespējas nopelnīt diez ko vairāk. Tik un tā abu ātrumdisciplīnu atcelšana ir ļoti izšķiroša cīņā par titulu,” savu viedokli pauž Guta-Behrami, kura lielo kristāla globusu vienreiz jau ir ieguvusi, esot labākajai 2015./2016.g. sezonā.

Guta Behrami izslēdza iespēju rīt startēt slalomā, kas viņai veiksmes gadījumā pavisam nedaudz vairotu iespējas apsteigt 96 punktus priekšā esošo slovākieti. “Es nestartēšu sestdien slalomā,” atklāja šveiciete, izsakot arī kritiku FIS virzienā par sezonas kalendāru, jo tas neesot taisnīgi veidots pret visu disciplīnu pārstāvjiem.

Izmantotie resursi: verietyinfo.com

     [+] [-]

, 2021-03-19 18:16, pirms 3 gadiem
Tā tas ir. Nobrauciena un suprgiganta sacensību ir mazāk nekā giganta un slaloma sacensību. Pie tam pirmās laika apstākļu dēļ atceļ biežāk. Pēdējā laikā tāpēc tieši slalomisti iegūst lielos kristāla globusus.

     [+] [-]

, 2021-03-19 18:19, pirms 3 gadiem
Ar lielu interesi gaidīju tieši nobraucienu un supergigantu. Tie nenotika, līdz ar to man sezona ir beigusies.

     [+] [-]

, 2021-03-19 18:58, pirms 3 gadiem
Viņa ir liela meistare, vissmagāk strādājusi vasarā, bet čīkstēt gan nevajag
Petra DH un SG ir iekrājusi vairāk punktus kā Lara GS. Tāpat viņai nāktos cerēt uz Petras kļūdām tehniskajās disciplīnās.
Tagad, protams, alles, slovākietei vajag pāris 20.vietas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-19 19:32, pirms 3 gadiem
Pilnīgi piekrītu, ka pēdējos gados sistēma ir netaisnīga pret ātrumdisciplīnu speciālistiem. Nevar noliegt laikapstākļu ietekmi, kādēļ nobraucienu un supergigantu atceļ biežāk nekā tehniskās disciplīnas, taču FIS ir jādomā, kā situāciju mainīt, rodot iespējas ne tikai atcelt kādas sacensības, kas nevar notikt nepiemērotu laikapstākļu dēļ, bet pārcelt tās uz citu vietu un laiku, kalendāru plānojot tā, lai tajā būtu iespējams rast brīvas vietas, kurās aizvadīt pārceltās sacensības. Vai arī noteikumos iestrādāt punktu, kas paredz vienādu daudzumu sacensību katrā disciplīnā. Arī man apnicis, ka visu laiku krējumu nosmeļ slalomisti. Pagājušā sezona bija patīkams izņēmums, kad lielo Globusu ieguva Kilde, bet tur viņam arī zināmā mērā paveicās, sezonas beigās atceļot pēdējās sacensības kovida dēļ.

     [+] [-]

, 2021-03-19 21:17, pirms 3 gadiem
Sacensības notiek Šveicē, un ja organizatori dēl laika apstākļiem negrib palīdzēt saviem līderiem Odermatam un Gut-Behrami, tad kurš vainīgs? ...domāju, ka visas problēmas ir naudā un ja šveicieši būtu ar mieru uz papildus izdevumiem un pagarinātu noslēgumu par 3 dienām, tad visas sacensības notiktu un Šveices slēpotāji pat vinnētu kopvērtējumu...taču Šveice ir banķieru zeme...dēļ graša nožņaugsies, bet savējo neatbalstīs...

     [+] [-]

, 2021-03-19 21:23, pirms 3 gadiem
Vai tā ir taisnība, ka PK finālposmus nemaz nevar pārcelt uz citu datumu? Tie automātiski tiek atcelti, ja nenotiek noteiktajā datumā? Tā kaut kur lasīju.

     [+] [-]

, 2021-03-19 22:14, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai tā ir taisnība, ka PK finālposmus nemaz nevar pārcelt uz citu datumu? Tie automātiski tiek atcelti, ja nenotiek noteiktajā datumā? Tā kaut kur lasīju.
taisnība dēļ naudas...tiek rezervēts kalns, kas tad nav pieejams komerciāliem mērķiem, bet pandēmijā tās tur ir vienīgās aktivitātes...viesnīcas utt, ko sedz organizatori...smieklīgi tas, ka viss tas stāv tukšs un hoteļu saimnieki tagad to atdotu par puscenu, lai tik notiek dzīvība vēl 3 dienas jaunnedēļ...

     [+] [-]

, 2021-03-20 00:36, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai tā ir taisnība, ka PK finālposmus nemaz nevar pārcelt uz citu datumu? Tie automātiski tiek atcelti, ja nenotiek noteiktajā datumā? Tā kaut kur lasīju.
Nezinu, precīzi, kur problēma, bet kalendārs ir blīvs. Visas rezervācijas, transfēri; šeit jāpamet, tur jāaizņem. Otrdien jau sākas treniņi, DH ceturdienā oficiālie treniņi. Liekas, ka šosezon vienu pirmdienu bija mači, bet visu laiku Alpos 100km robežās.
Nezin arī kā ziema ieklājas, bet pastiept pa 2-3 nedēļām toč var no sniega viedokļa. Organizatoriski droši vien lielie sponsori iebildīs.