Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar austriešu dominanci slalomā un vides aktīvistu protestiem sācies PK kalnu slēpošanā vīriešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar austriešu dominanci slalomā un vides aktīvistu protestiem sācies PK kalnu slēpošanā vīriešiem
Manuels Fellers otro reizi karjerā uzvar savās mājās Austrijā. Foto: AP./Piermarco Tacca.

Austrijā notikušajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā vīriešiem slalomā uzvaru izcīnīja mājinieks Manuels Fellers, kurš aiz sevis atstāja savus tautiešus Marko Švarcu un Mihaelu Matu.

Pēc pirmo divu posmu nenotikšanas Zeldenā oktobrī un novembra sākumā Cermatā/Červiņjā beidzot jauno kalnu slēpošanas sezonu atklājuši vīrieši. Gurglā sacentās 72 kalnu slēpotāji. Vienīgais, kurš no pirmā desmitnieka spēja saglabāt pozīciju pēc otrā brauciena, bija līderis Manuels Fellers, kurš līdz ar to pēc divu ar pusi gadu pārtraukuma svinēja trešo uzvaru karjerā. 2017. gada pasaules vicečempions slalomā otrajā trasē uzrādīja vien 18. laiku, bet lielais pārsvars ap sekundi pēc pirmās trases ļāva Felleram palikt pirmajā vietā.

Pēc vairāk nekā trīsdesmit mēnešu pārtraukuma trijniekā slalomā atgriezās Marko Švarcs. Septiņu pasaules čempionātu medaļu īpašnieks pēdējā laikā vairāk koncentrējas uz ātrumdisciplīnām. Vēl viens austrietis, kurš ilgāku laiku nebija ticis trijniekā, turklāt piecus gadus, un to paveica šodien, bija Mihaels Mats, kurš veica vislielāko kāpumu otrajā braucienā. Pēc pirmās trases Phjončhanas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs pēc pirmā brauciena atradās tikai 17. vietā. Pēdējos reizi Mats trijniekā bija ticis 2018. gada decembrī. Aiz Mata 4. vietā ierindojās vēl viens lielu kāpumu otrajā trasē veikušais kalnu slēpotājs – brits Deivs Raidings, kuram līdz pjedestālam pietrūka nieka viena sekundes simtdaļa.

Arī šveicietis Daniels Jūle bija ļoti tuvu trijniekam, no 3. vietas šķirot 0,03 sekundēm. Kopumā sekmīga diena bija britiem, jo pirmo reizi uz otro braucienu tika trīs šīs valsts pārstāvji. Ja sievietēm trīsdemitniekā tiek vairākas kalnu slēpotājas vecumā no 16 līdz 21 gadam, tad vīriešiem šodien Top30 nesasniedza neviens juniors.

Kad otro braucienu vajadzēja veikt vēl četriem ātrākajiem pēc pirmās trases, sacensības pārtrauca uz dažām minūtēm, jo finiša zonā izskrēja daži vides aktīvisti, vienam no kuriem sadot vēlējās Henriks Kristofersens, bet sacensību organizatori atturēja iekarsušo norvēģi. Titulētais Kristofersens ieņēma 7. vietu.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms vīriešiem, 72 dalībnieki, Gurgla (Austrija)

V.SportistsValstsRezultāts
1.M.FellersAustrija1:47.23
2.M.ŠvarcsAustrija+0.23
3.M.MatsAustrija+1.05
4.D.RaidingsLielbritānija+1.06
5.D.JūleŠveice+1.08
6.T.HaugensNorvēģija+1.15