Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kurš tiks pie pirmā kopvērtējuma titula – Penturo vai Odermats?

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kurš tiks pie pirmā kopvērtējuma titula – Penturo vai Odermats?
A.Penturo (attēlā) būtu pelnījis beidzot tikt pie titula, taču jaunais M.Odermats nebūs ar mieru atlikt uz nākamo gadu. Foto:AP.

Pasaules kausa kalnu slēpošanā kopvērtējumā vīriešiem tāpat kā sieviešu konkurencē par titula iegūšanu līdzvērtīgi cīnās divi pretendenti – francūzis Aleksis Penturo un šveicietis Marko Odermats. Abi divi līdz šim vēl nav uzvarējuši kopvērtējumā, tāpēc būs jauns sezonas kopvērtējuma titula ieguvējs.

Sievietēm par uzvaru kopvērtējumā līdzvērtīgi cīnīsies Petra Vlhova un Lara Guta-Behrami, un tas pats sagaidāms Alekša Penturo un Marko Odermata starpā vīriešu konkurencē, kur starpība abiem līderiem ir vēl mazāka nekā sievietēm – 31 punkts. Tieši par tik 29 gadus vecais Penturo ir priekšā sešus gadus jaunākajam Odermatam.

Iepriekšējās divas sezonas Penturo ir ieņēmis otro vietu – 2019.gadā aiz austrieša Marsela Hiršera, bet pērn pavisam nedaudz piekāpjoties norvēģim Aleksandram Omutam Kildem, tāpēc ļoti cer, ka ar trešo reizi beidzot viss sanāks. Francūzis turklāt vēl trīs reizes (2014.g., 2015.g., 2016.g.) sezonu ir noslēdzis trešajā vietā. Pirms pasaules čempionāta Penturo pārsvars bija 225 punkti, bet pasaules kausa posmos pēc Kortīnas d’Ampeco labāk startējis ir Odermats, kurš nopelnījis divas uzvaras un vienu otro vietu, kamēr Penturo tikai vienreiz ticis trijniekā. Tādējādi francūža pārsvars sarucis pamatīgi – līdz 31 punktam. Starpība varēja būt ap simtu kā šobrīd dāmām, taču Aleksis pēdējā startā slalomā kļūdījās otrajā braucienā un izlaida no rokām reālu godalgotu vietu. Penturo sestdien, kad paredzēts milzu slaloms, paliek apaļi trīsdesmit, un labākā dāvana ir uzvara kopvērtējumā.

Savukārt Odermats, kuram oktobrī paliks 24 gadi un kurš dominēja pasaules junioru čempionātā 2018.gadā, elitei pieteicās pirms diviem gadiem, kad sezonas izskaņā divas reizes iekļuva trijniekā. Taču ne tikai par kopvērtējuma titulu, bet arī par augstu vietu šveicietis cīnās tikai pirmo gadu, jo iepriekšējās divas sezonas viņš pabeidza 17. un 24.vietā. Pēc pasaules čempionāta Odermats ir rādījis lielisku formu un meistarību, tāpēc labākajā variantā viņš sezonas noslēdzošajā posmā pat varētu nopelnīt ap 250 punktiem – uzvara milzu slalomā un supergigantā un iekļūšana sešiniekā nobraucienā. Tas arī nodrošinātu viņam pirmo vietu kopvērtējumā.

Jebkurā gadījumā Marko Odermats, ja vien nenotiek kāda ārkārtēja kļūme, trijās minētajās disciplīnās kopā ap 200 punktiem nopelnīs, kas nozīmē, ka Penturo raža atlikušajās šīs nedēļas dienās Lencerhaidē (Šveicē) nedrīkst būt mazāka par 170 punktiem. Savā stiprākajā disciplīnā francūzim jāmēģina uzvarēt vai būt otrajam, supergigantā ir jācenšas tikt sešiniekā, kas arī būtu labi, jo diez vai sanāks tik veiksmīgs starts kā pasaules čempionātā. Slalomā ir iespējas tikt trijniekā, ko divas reizes šosezon viņš ir izdarījis, taču konkurentos būs Marko Švarcs, Klemens Noels, Manuels Fellers, Henriks Kristofersens, Ramons Cenhauzerns un pasaules čempions Sebastians Foss-Sulevogs, kā arī vēl daži citi, kas var pārsteigt ar lielisku startu.

Cīņai ar par uzvaru vajadzētu būt spraigai un ļoti līdzīgai, un, cerams, kalnu slēpošanas līdzjutēji sezonas kopvērtējuma uzvarētāju uzzinās tikai svētdien pēcpusdienā.

Tikmēr seši kalnu slēpotāji (Meijārs, Maijers, Krihmairs, Švarcs, Kristofersens, Zubčičs) līdzvērtīgi cīnīsies par trešo vietu kopvērtējumā. Šobrīd šie seši satilpuši nedaudz mazāk kā simts punktu robežās.

Kurš uzvarēs kopvērtējumā vīriešu konkurencē?

  • 9

  • 11


  +1 [+] [-]

, 2021-03-16 18:27, pirms 4 gadiem
Būs interesanti. Pat nezinu kuram just līdzi. Sen nav bijis tik aizraujošs sezonas noslēgums.

     [+] [-]

, 2021-03-16 19:42, pirms 4 gadiem
Esmu par to, lai katram tiek pa kausam! ...nu, kopvērtējumā, protams vienam...bet otram vismaz kāds mazais kauss