Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Noiroiters Japānā izcīna viņam īpašu uzvaru

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Noiroiters Japānā izcīna viņam īpašu uzvaru
Fēlikss Noiroiters
Foto: AFP/Scanpix

Klanu slēpošanas Pasaules Kausa sezonas astotais slaloma posms noslēdzies ar vācieša Fēliksa Noiroitera uzvaru. Otrais palika zviedrs Andrē Mīrers, bet trešais bija jaunais austrietis Marko Švarcs.

Pēc vakar aizvadītā milzu slaloma, šodien Japānas kūrortā Juzavā Naebā notika slaloms. Laikapstākļi gan nebija tie iepriecinošākie, jo no rīta lija lietus, bet gaisa temperatūra bija pāris grādus virs nulles.

Pirmajā braucienā ātrākais bija cits vācietis Frics Dopfers, bet zviedrs Matiass Hargins viņam zaudēja 0,02 sekundes. Andrē Mīrers bija trešais. Nepārāk izdevies brauciens bija Henrikam Kristofersenam, kur uz pjedestāla bija bijis visos šīs sezonas slalomos. Norvēģis pēc pirmā brauciena ieņēma dalīto astoto vietu. Vēl lielāka neveiksme piemeklēja Marselu Hiršeru, kur kļūdījās pie ceturtajiem vārtiem.

Otrajā braucienā gan līderis Dopfers, gan otrās vietas īpašnieks Hargins pazaudēja vairākas vietas. Dopfers finišēja ceturtais, bet Hargins dēļ pieļautajām kļūdām palika 12. vietā.

Noiroiters no 5. vietas pēc pirmā brauciena spēja izcīnīt uzvaru. Noiroiteram šis bija arī personīgs notikums, jo vācieša tēvs Juzavā Naebā bija uz pjedestāla pirms 41 gada. Vislielāko kāpumu piedzīvoja austrietis Švarcs, kurš no 12. vietas pacēlās uz trešo.

Arī šodien sieviešu sacensības Šveices kūrortā Kransmontanā tika atceltas, bet rīt tur plānots slaloms. Vīriem nākamais PK posms būs ātruma disciplīnu sacensības Šamonī, Francijā, bet tehniskajās disciplīnas nākamreiz dalībnieki sacentīsies Stokholmā notiekošajās paralēlā slaloma sacensībās.

Stokholmas paralēlajā slalomā Kristofersenam, jau divas sacensības pirms sezonas beigām, būs iespēja nodrošināt slaloma mazo globusu.

Pasaules Kausa posms Juzavā Naebā, slaloms

VietaSportistsLaiks
1Fēlikss Noiroiters1:50.93
2Andrē Mīrers+0.05
3Marko Švarcs+0.24
4Frics Dopfers+0.29
5Marks Digrūbers+0.54
6Mihaels Mats+0.62