Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vēsturiskais Cermatas-Červiņjas nobrauciens vīriešiem nenotiek arī šogad

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vēsturiskais Cermatas-Červiņjas nobrauciens vīriešiem nenotiek arī šogad
Foto: Sportal.eu

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā vīriešiem nobraucienā Cermatā-Červiņjā slikto laikapstākļu dēļ nenotika ne vakar un nenotiks arī šodien, tādējādi vēsturiskais kalnu slēpošanas posms savu debiju mēģinās sagaidīt nākamajā gadā.

Tā kā oktobra beigās ļoti spēcīgā vēja dēļ otrajā dienā Zeldenā (Austrija) milzu slaloma sacensības pirmā brauciena vidū atcēla, tad vīriešiem bija cerības, ka pirmās sacensības ar ieskaitītu rezultātu varēs notikt šajā nedēļas nogalē Cermatā-Červinjā, noskaidrojot ātrākos nobraucienā divas dienas - gan sestdien, gan svētdien.

Šis posms Cermata-Červiņja ir interesants ar to, ka starts ir 3800m augstumā vienā valstī – Šveicē, bet finišs 2865m augstumā citā valstī – Itālijā. Tas ir vienīgais posms ar robežu šķērsošanu. Cermatas-Čirvinjas posms, kuras trase veidojis 2010.gada olimpiskais čempions Didjē Defago no Šveices, bija iekļauts arī pagājušās sezonas programmā, bet sniega trūkuma dēļ to pērn atcēla. Šogad sniega bija pietiekoši, tāpēc bija cerības, ka šogad tur pirmo reizi viss varēs notikt. Trešdien tika aizvadīts pirmais no trim treniņbraucieniem, taču pēc tam laika apstākļi pasliktinājās, ceturtdienas un piektdienas treniņbraucienus atceļot. Diemžēl arī pašā nedēļas nogalē nekas neuzlabojās, norisinoties pamatīgai snigšanai, tāpēc abu dienu nobraucieni tika atcelti.

Kamēr sievietes otro dienu pēc kārtas Levi sacenšas slalomā, aizvadot jau trešās sacensības šajā sezonā, vīriešiem pagaidām jaunā sezona nav sākusies, jo visi līdzšinējie plānotie starti ir atcelti. Nākamais starts ir paredzēts Latvijas valsts svētkos 18. novembrī, kad Austrijā būs slaloms vīriešiem, bet ātruma disciplīnu meistariem atliek cerēt, ka decembra pašā sākumā Bīverkrīkā (ASV) būs labvēlīgi laika apstākļi, lai viņi varētu beidzot uzsākt sezonu. No 1. līdz 3. decembrim Bīverkrīkā ir paredzēti divi nobraucieni un viens supergigants.

Izmantotie resursi:
Homepage