Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Švarcam esot vadībā, spēcīgā vēja dēļ atceļ vīriešu milzu slalomu Zeldenā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Švarcam esot vadībā, spēcīgā vēja dēļ atceļ vīriešu milzu slalomu Zeldenā
Foto: NBC Sports.

Šodien Zeldenā (Austrija) spēcīgā vēja dēļ pirmā brauciena laikā, kad bija izstartējuši vairāk nekā puse no 73 pieteiktajiem dalībniekiem milzu slalomā un vadībā atradās austrietis Marko Švarcs, tomēr tika pieņemts lēmums atcelt Pasaules kausa posmu kalnu slēpošanā vīriešiem.

Sestdien ar šveicietes Laras Gutas-Behrami uzvaru milzu slalomā spraigā simtdaļu cīņā Zeldenā (Austrija) sākās jaunā 2023./2024. gada sezona kalnu slēpošanā. Šodien sezonu vajadzēja atklāt vīriešiem, arī sacenšoties milzu slalomā tajā pašā Retenbahas ledāja nogāzē. 47 kalnu slēpotāji bija paspējuši veikt pirmo braucienu, kad sacensības tika pārtrauktas spēcīgā vēja dēļ. Pēc aptuveni 45 minūtēm, vējam nerimstoties, tika pieņemts lēmums sacensības atcelt, jo arī prognozes neliecināja, ka situācija varētu uzlaboties.

Līdz ar to otro gadu pēc kārtas Zeldenā norisinājās vienas sacensības. Pērn lietus dēļ nevarēja sacensties sievietes, bet šogad spēcīgais vējš bija par iemeslu vīriešu sacensību atcelšanai. Pirmo braucienu bija palicis veikt 26 kalnu slēpotājiem, no kuriem dažiem bija iespējas iekļūt trīsdesmitniekā un kvalificēties uz otro braucienu, bet visticamāk desmitniekā neviens no atlikušajiem dalībniekiem nevarētu iespraukties.

Pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Zans Kranjecs no Slovēnijas aizadīja viduvēju braucienu un uzrādīja vien 16. laiku (+1,95 sek.), bet pārējie četri favorīti ieņēma pirmās četras vietas, satilpstot sešās sekundes desmitdaļās. Līderos bija Švarcs, kurš par 0,29 sekundēm apsteidza galveno favorītu Marko Odermatu no Šveices. Kādreizējo meistarību rādīja francūzis Aleksis Penturo, sasniedzot trešo laiku (+0,46 sek.), bet pagājušās sezonas vicelīderis Henriks Kristofersens (Norvēģija) pirmajā braucienā bija ceturtais. Šāda situācija solīja ļoti aizraujošu otro braucienu un interesantu sacensību noslēgumu, taču tas izpalika.

Izmantotie resusi:
Homepage