Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ar četru valstu dalību supergigantā un kombinācijā Itālijā sācies BK 6. posms un LČ jauniešiem un Master

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar četru valstu dalību supergigantā un kombinācijā Itālijā sācies BK 6. posms un LČ jauniešiem un Master
Betarise Fokrota (ASI). Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Šodien ar divām disciplīnām – supergigantu un Alpu kombināciju (supergigants+slaloms) – Pocā di Fassā (Itālija), sākās noslēdzošais sestais posms Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā. Trijām jauniešu grupām – U12, U14 un U16 – tas bija arī Latvijas čempionāts. Visās grupās kopā sacensībās startēja ap simts kalnu slēpotāju, kas pārstāvēja četras valstis – Itāliju, Latviju, Lietuvu un Igauniju.

U16 grupā puišiem supergigantā ātrākais bija mājinieks Tomass Liberatore, bet par pārējām divām godalgām un labākā statusu Latvijas kalnu slēpotāju vidū notika ārkārtīgi līdzīga cīņa, kurā ar minimālāko pārsvaru – 0,01 sekundi – Nils Neo Trapāns apsteidza Gustavu Gritānu, bet vēl nieka sekundes simtdaļu lēnāks bija otrs labākais itāļu rindās Suens Fiarots. Piekto rezultātu uzrādīja Miks Abzalons, kuram bronzas medaļa Latvijas čempionāta ieskaitē.

Alpu kombinācijā itāļi nestartēja, un par uzvaru, šoreiz arī kopējā ieskaitē, atkal ļoti līdzīgi cīnījās Trapāns ar Gritānu. Pēc supergiganta vadībā atradās “Apex” pārstāvis Gritāns, bet slalomā līderpozīcijas pārņēma Trapāns no “Kore”, tādējādi vēlreiz pirmajam esot Nilam Neo Trapānam, bet otrajam – Gustavam. Ar kļūdu un izstāšanos slalomā otru bronzu garām palaida panterietis Abzalons no Siguldas Sporta skolas, pie trešās vietas šoreiz tiekot viņa komandas biedram Arno Pušņinam.

U16 meitenēm supergigantā arī iesaistījās mājinieces, itālietēm Moldovanai un Valentīni iegūstot pirmās divas vietas. Trijnieku noslēdza labākā Latvijas pārstāve šajā ātrumdisciplīnā Annija Biezā. Ceturtā bija vēl viena itāliete, kurai tikai 0,03 sekundes piekāpās otra labākā latviete Estere Jansone. Septītajā vietā aiz vēl vienas itālietes ierindojās Elza Zelča, kurai bronza Latvijas čempionāta ieskaitē.

Pēc pieticīgās astotās vietas un ceturtās statusu supergigantā latviešu meiteņu vidū ļoti apņēmīgi kombināciju sāka Heidija Ciagune, uzrādot ātrāko laiku. Taču slalomā SSS/Pantera pārstāve kļūdījās un izstājās. Nākamās divas - Zelču un Jansoni – pēc pirmās daļas jeb supergiganta šķīra 0,29 sekundes, taču pēc Elzas lieliskā slaloma, kur viņa tuvāko konkurenti Esteri apsteidza par gandrīz 4 (!) sekundēm, abu starpā jau bija ļoti liela atstarpe. “Ziemeļpols/SSS” pārstāve Zelča, kura sevi ļoti labi parādīja arī neoficiālajā jauniešu čempionātā, bronzai pieplusoja zeltu, bet “Pantera/SSS” kalnu slēpotājai Jansonei vēl viens sudrabs. Trešo rezultātu uzrādījusī Annija Biezā (SSS/Pantera) arī tika pie otrās medaļas.

U14 grupā puišiem abās disciplīnās salīdzinoši pārliecinošas uzvaras svinēja Kristiāns Indriksons no “SSS/Pantera”. Otrs šajā grupā, kuram izdevās abas reizes tikt trijniekā, bija Ronijs Doršs (SSS/Pantera), kuram trešā vieta supergigantā un otrā kombinācijā. Otrs ātrākais supergigantā Patriks Ciaguns arī varēja tikt pie otrās godalgas, taču “SSS/Pantera” pārstāvis kombinācijas supergigantā kļūdījās un ar otro laiku slalomā varēja pakāpties uz 4. vietu. Kombinācijā bronzu nopelnīja Leo Zauers (Snow Feel).

Meitenēm U14 grupā pārākumu nodemonstrēja Beatrise Foktrota no SK “ASI”, izcīnot divas uzvaras. Tiesa, pēdējos gadus Austrijā dzīvojošajai Beatrisei supergigantā tuvu bija otrās vietas ieguvēja Emīlija Kliesta, piekāpjoties tikai 0,17 sekundes. Ar kombinācijas rezultātu Beatrise būtu stabili otrā pie U16 meitenēm, piekāpjoties tikai Zelčai. Citu konkurentu meistarīgs slaloms atstāja Emīliju bez otras godalgas, savukārt kombinācijā trīs ar pusi sekundes aiz Fokrotas otrā bija Alesija Terlanova no “Ziemeļpols”. Abos startos trešo vietu ieguva Daniela Anna Livčāne (SSS/Pantera), kurai kombinācijā godalga nāca ļoti līdzīgā cīņā ar komandas biedreni Nikolu Grīnbergu, kurai abos startos 4. vieta, bet kombinācijā supergigantu bija veikusi ar otro ātrāko laiku.

U12 grupā favorīta statusu apliecināja Mārtiņš Baumanis, izcīnot divas pārliecinošas uzvaras un SK “ASI” kontu papildinot ar divām zelta medaļām. Arī otrās un trešās vietas ieguvēji – Leo Ģermanis (Snow feel) un Markuss Irbe (SSS/Ziemeļpols) – bija nemainīgi, supergigantā Leo Markusu apsteidzot tikai par 0,02 sekundēm. Meitenēm šajā grupā nemainīgas bija pirmās divas – uzvarētāja Maija Ciagune (SSS/Pantera) un otrās vietas ieguvēja Elizabete Allena (Virsotne). Tiesa, starp viņām notika līdzvērtīga cīņa, supergigantā Maijai uzvarot tikai ar 0,03 sekunžu pārsvaru, bet kombinācijā uzvarētājas likteni noteica Ciagunes meistarīgais slaloms, jo supergigantu ātrāk bija veikusi Allena. Laura Amerika no “Snow feel” bija uzdevumu augstumos kombinācijā, nopelnot bronzu, bet supergigantā viņa nedaudz lēnāk veica trases pirmo daļu, tāpēc ierindojās piektajā vietā. Savukārt ļoti labi supergigantā trases pirmo daļu veica Aleksandra More, kurai tad arī trešā vieta šajā disciplīnā.

Master grupā vīriešiem otrās un trešās vietas ieguvēji bija tie paši – lietuvietis Vitautas Paražinskis un Kaspars Klapkalns, bet uzvarētājiem pamainoties, proti, supergigantā ātrākajam esot Igoram Medvedicinam no “Kore”, bet kombinācijā meistarību apliecinot Andrejam Mihailovam (Pantera). Medvedicinam, kurš kombinācijā bija līderis pēc pirmās daļas, beigās līdz godalgai pietrūka 0,02 sekundes. Sievietēm arī pamainījās uzvarētājas, jo ātrākā dāma supergigantā Laura Baumane nestartēja kombinācijā, kur ar pārliecinoši ātrāko slalomu no ceturtās vietas uz pirmo pakāpās lietuviete Rūta Paražinskiene. Abos startos otro vietu izcīnīja Jana Trapāne (Kore), bet pa trešajām vietām Paražinskienei supergigantā, otro vietu izlaižot no rokām ar lēnāku trases lejasdaļu, un Ingrīdai Sīpolai kombinācijā.

Rīt Baltijas kauss un Latvijas čempionāts jauniešiem un Master Pocā di Fasā turpināsies ar milzu slalomu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv