Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krievijas izlases treneris: "Norvēģi atsauca apelāciju, jo saprata, ka nav variantu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krievijas izlases treneris: "Norvēģi atsauca apelāciju, jo saprata, ka nav variantu"
Foto: Terje Pedersen / NTB

Pēc apelācijas atsaukšanas liela daļa Krievijas puses pārstāvju atzinīgi izteicās par šo norvēģu rīcību, arī uzslavējot Johannesu Klēbo par viņa vīrišķīgo lēmumu, taču Krievijas izlases treneris Markuss Krāmers izteicies, ka norvēģiem nebija iespēju saņemt sev pozitīvu lēmumu. Tikmēr bijušais elites biatlonists un Krievijas biatlona federācijas prezidents Vladimirs Dračevs centies būt objektīvs šajā situācijā un pateicis, ka Krievija no sava protesta un Klēbo diskvalifikācijas neko nav ieguvusi, tikai sagādājusi netaisnīgu medaļas atņemšanu Klēbo.

Iepriekš jau tika ziņots, ka Norvēģijas puse mainīja nostāju un pēc Johannesa Klēbo ierosinājuma tomēr atsauca iesniegto apelāciju par Klēbo diskvalificēšanu 50km distancē pasaules čempionātā distanču slēpošanā. Tomēr Krievijas izlases treneri palikuši pie sava.

Krievijas izlases treneris Markuss Krāmers: „Norvēģi saprata, ka viņiem nav variantu.”

„Tas ir liels pārsteigums un diezgan interesants gadījums. Ja tu iesniedz apelāciju, tad tev ir jābūt spēcīgiem argumentiem, kas padarītu lēmumu labvēlīgu tavai pusei. Es uzskatu, ka ar savu apelāciju norvēģiem nebija nekādu iespēju. Noteikumi priekš manis ir skaidri. Neuzskatu, ka Klēbo juta kādu spiedienu. Kā jau teicu, norvēģiem nebija variantu.”

Krievijas izlases treneris Jurijs Borodavko: „Morāla gandarījuma nav.

„Jebkurā gadījumā tad nav labs risinājums, jo cietuši ir divi cilvēki – Klēbo un Boļšunovs. Mēs uzskatām medaļu sadalījumu par pašsaprotamu. Cilvēciski žēl Klēbo, taču cietuši ir divi. Prieka par šo nekāda nav. Incidentā ar salauzto nūju uzvarētāju nav. No morālā saktu punkta nekāda gandarījuma nav. Vienīgi labi, ka tēma par medaļām ir slēgta."

Bijušais Krievijas biatlona federācijas prezidents, Olimpiskais medaļnieks un vairākkārtējs pasaules čempions biatlonā Vladimirs Dračevs: „Klēbo nevajadzēja diskvalificēt. Mūsu federācija ar šo neko neieguva, nodarīja sliktāk tikai Klēbo.”

„Mans personīgais viedoklis ir tāds, ka Klēbo nevajadzēja diskvalificēt. Tajā incidentā abi pārkāpa noteikumus, jo Boļšunovs taču grūda Klēbo ārā no trases. Kur norvēģis varēja likties? Ne jau nožogojumam lidot virsū. Viņam nebija iespējas izvēlēties koridoru,” pauž Dračevs un turpina: ”Krievijas slēpošanas federācija ar protestu neko labu Boļšunovam nesagādāja. Ko viņi panāca ar protestu? Pamainīja bronzu uz sudrabu? Turklāt atstāja bez rezultāta un medaļas cilvēku, kurš atzīstami nobrauca 50km. Kas tajā ir labs? Uzskatu, ka varēja abiem piešķirt dzelteno kartīti.”

Iepriekš jau tika ziņots, ka Olimpiskais vicečempions sprintā Vankūverā Aleksandrs Panžinskis uzskata, ka Boļšunovs apzināti nogrieza koridoru Klēbo un rīkojies tāpat kā soms Jonas Meki janvāra stafetē Lahti, bet tad Krievijā ļoti asi nosodījuši Meki, bet tagad nevis Boļšunovu, bet norvēģi.

     [+] [-]

, 2021-03-11 17:31, pirms 3 gadiem
Dračevs - vismaz viens krievs, kurš domā ar galvu, nevis nozombētu prātu! Cepuri nost!

     [+] [-]

, 2021-03-11 18:06, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-03-11 18:40, pirms 3 gadiem
bidlas izpratne par ētiku un loģiku...

     [+] [-]

, 2021-03-11 19:46, pirms 3 gadiem
Cepuri nost Vladimiram Dračevam - ļoti korekts skats uz situāciju.