Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Krievijas puses nostāja par 50km finišu - pilnīgi pretēja Meki-Boļšunova gadījumam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krievijas puses nostāja par 50km finišu - pilnīgi pretēja Meki-Boļšunova gadījumam
A.Boļšunovs pēc finiša. Foto:Reuters.

Krievijas treneru un slēpotāju nostāja ir viennozīmīga – Aleksandrs Boļšunovs nav vainīgs un ir pelnījis zelta medaļu, savukārt vienīgais vainīgais ir Johannes Klēbo, un norvēģis ir pamatoti diskvalificēts. Interesanti, ka pirms pusotra mēneša pasaules kausa posmā Lahti 4x7,5km stafetes finišā, kad soms Jonas Meki ļoti līdzīgā situācijā nogrieza ceļu Boļšunovam, tad Krievijā ļoti asi nosodīja Meki rīcību, dēvējot to par ļoti nesportisku, un sauca viņu par gļēvuli. Uz dubultajiem standartiem bezbailīgi publiski mēģināja norādīt Olimpiskais vicečempions Aleksandrs Panžinskis.

Skandalozajā pasaules čempionāta 50km distancē, kur Aleksandrs Boļšunovs, cenšoties nogriezt ceļu Johannesam Klēbo, ielika nūju sev starp kājām un to nejauši pats salauza, norvēģis tika diskvalificēts, uzvaru piešķirot norvēģim Emīlam Iversenam, bet sudrabu Bolšunovam.

Aleksandrs Boļšunovs: ”Tas bija negodīgi.”

“Visi ekrānā varēja redzēt, kā tas notika. Lai viņi dara, kā grib. Mūs uzreiz par šo diskvalificē, citus gan nē. Man nav vārdu. Es nezinu, ko man teica Klēbo. Netaisījos iet uz apbalvošanu. Tas bija negodīgi,” savu nostāju pauž Boļšunovs, atzīstot, ka nav priecīgs par sudraba medaļu un tāpēc to nav licis ap kaklu apbalvošanas ceremonijā. “Uzvarēt vajadzēja man vai Klēbo, bet noteikti ne Iversenam. Mani lēmums par diskvalifikāciju neapmierina, jo no tā man nav nekādas jēgas. Es nezinu, kādam bija jābūt žūrijas lēmumam,” tomēr līdz galam Boļšunovs negribēja atklāt savas domas.

Krievijas izlases un arī Boļšunova treneris Jurijs Borodavko: ”Klēbo atņēma Boļšunovam čempiona titulu.”

“100 procenti Klēbo atņēma Aleksandram slēpju karaļa nosaukumu un arī uzvaru pasaules čempionātā. Viņam vienkārši nebija tiesību iebraukt šajā koridorā aiz Boļšunova. Saskaņā ar noteikumiem viņš nedrīkstēja traucēt,” uzskata Borodavko, taču diskutējams ir jautājums, kurš tad bija tas, kurš traucēja. “Kādas var būt emocijas? Sportistam atņēma pasaules čempiona titulu. Neapmierināt mūsu protestu nebija iespējams. Mēs tik ilgi uz to gājām, viss bija blakus, bet viņam atņēma zeltu.”

Olimpiskā un pasaules čempione slēpošanā un bialtonā Anfisa Rezcova: ”Paldies Dievam, ka Klēbo diskvalificēja.”

“Uzskatu, ka Klēbo patraucēja Boļšunovam, bet nūju viņam nesalauza. Norvēģi jau arī agrāk ir bijuši nekaunīgi, arī manos laikos (80tajos un 90tajos – aut.piez.). Protams, Klēbo nav taisnība. Esmu pārsteigta, ka norvēģi atkal negodīgi ir rīkojušies un patraucējušies Aleksandram, bet viņam principā bija jābūt pirmajam. Paldies Dievam, ka Klēbo diskvalificēja. Žēl vienīgi, ka Boļšunovam netika zelts.”

Olimpiskais čempions pagājuša gadsimta 80-tajos gados Mihails Devetjarovs: “Klēbo pārkāpa noteikumus, Boļšunovs tāpat būtu vinnējis.”

“Protams, ka Klēbo bija vainīgs. Bolšunovs jau ieņēma to koridoru, kāpēc Klēbo vajadzēja tur līst? Vai viņš Boļšunovam blakus gribēja finišēt? Boļšunovs neko nepārkāpa. Un ar divām nūjām viņš noteikti pārspētu Klēbo, par pusmetru vai kā, bet noteikti būtu priekšā norvēģim,” uzskata Devetjarovs, aizmirstot, ka finiša taisnē parasti ātrāks ir bijis Klēbo.

Olimpiskais vicečempions sprintā Vankūverā Aleksandrs Panžinskis: “Boļšunovs apzināti nogrieza koridoru Klēbo un rīkojās tāpat kā Meki.”

“No noteikumu skatu punkta vainīgs ir Klēbo, jo viņš bija aizmugurē. Bolšunovs rīkojās apzināti, nogriezdams norvēģim koridoru Meki stilā. Mēs nosodījām soma rīcību pasaules kausa posmā Lahti, bet tagad Boļšunovs rīkojās tāpat,” nebaidās savu viedokli krievu līdzjutējiem paust Panžinskis.

Izmantotie resursi: sport-express.ru

1 2 54 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2021-03-08 16:00, pirms 3 gadiem
Ko nozīmēja krieva divi apzinātie vēzieni ar labo kāju? Klasiskajā slēpojumā...

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 16:24, pirms 3 gadiem
riebeklis2000 rakstīja: Ko nozīmēja krieva divi apzinātie vēzieni ar labo kāju? Klasiskajā slēpojumā...
Divi ir atļauti pēc noteikumiem.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:38, pirms 3 gadiem
haha, galvenais, ka utainais neuzvarēja sprēgātājs, nekad neprot zaudēt! krievu ute!

 +10 [+] [-]

, 2021-03-08 16:39, pirms 3 gadiem
Stafetē Boļšunovu diskvalificēja ne jau par pārkāpumu distancē. Pie tam tur soma pārsvars finiša taisnē bija krietni lielāks. Boļšunovu un visu Krievijas izlasi diskvalificējā par uzbrukumu somam. Jāteic, ka sods par šādu pārkāpumu bija diezgan neadekvāts un Boļšunovam pasaules čempionātā vispār nebija jāpiedalās. Tas tā varētu būr NHL nevis slēpošanā. Ja atgriežamies pie konkrētās situācijas, tad nav skaidrs, ko Klebo varēja izdarīt citādi. Ja stafetē soms bija pārliecinoši priekšā Boļšunovam, tad šeit tā nebija (arī tur, manuprāt, tā nebija jārīkojas, bet saskaņā ar noteikumiem viss tobrīd bija pareizi). Iespējams, mērot atkārtojumā, var noskaidrot dažu centimetru pārsvaru, tomēr tas redzams tikai rūpīgos atkārtojumos un arī ir strīdīgi, jo kontakts jau bija pirms finiša taisnes. Patiesībā FIS šī noteikumu norma ir jāpārskata. Šoreiz, šķiet sanāca tā, ka FIS vēlreiz negribēja sodīt Boļšunovu, lai neceltu lieku traci. Tomēr sanāca nevis kā labāk, bet kā parasti.

 +10 [+] [-]

, 2021-03-08 16:43, pirms 3 gadiem
Krievs redzéja, ka Klebo aiziet priekśã un nogrieza cełu. Godîgã cîñã krievam nebija cerîbas uzvarét, Jo Klebo ir ãtrãks Funkcionãri Jauno diskuté, kanoteikumi IR neskaidri un jãpilnveido. Uzvarétãjs jãnoskaidro sportiskã cîñã, śeit kurś finiśã ir ãtrãks, viñi jau gãja paraléli, kad nekaunîgais krievs visiem spékiem traucéja Klebo izrãvienu. Un pat daudzi krievi

  +7 [+] [-]

, 2021-03-08 16:45, pirms 3 gadiem
Un pat daudzi krievu speciãlisti uzskata, ka Bolśunovs traucéja Klebo, nevis otrãdi.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-08 16:53, pirms 3 gadiem
Ja abstrahējamies no formālajiem notiekumiem, tad Klebo nekādā veidā netraucēja Boļšunovam. To var ļoti labi redzēt atkārtojumos. Iespēju robežās viņš no kontakta mēģināja izvairīties. Savukārt Boļšunovs no kontakta sāka izvairīties tikai tad, kad pats bija salauzis savu nūju.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 16:54, pirms 3 gadiem
riebeklis2000 rakstīja: Ko nozīmēja krieva divi apzinātie vēzieni ar labo kāju? Klasiskajā slēpojumā...
Piestūrēja, lai noturētu līdzsvaru un nenokristu?

  +5 [+] [-]

, 2021-03-08 16:57, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Krievs redzéja, ka Klebo aiziet priekśã un nogrieza cełu. Godîgã cîñã krievam nebija cerîbas uzvarét, Jo Klebo ir ãtrãks Funkcionãri Jauno diskuté, kanoteikumi IR neskaidri un jãpilnveido. Uzvarétãjs jãnoskaidro sportiskã cîñã, śeit kurś finiśã ir ãtrãks, viñi jau gãja paraléli, kad nekaunîgais krievs visiem spékiem traucéja Klebo izrãvienu. Un pat daudzi krievi
Kāds te vakar rakstīja, kāda jēga slēpot 50 km, ja uzvarētāju noskaidro finiša spurtā. Pilnīgi piekrītu. Jāatgriežas pie intervālu starta, un tad šādu starpgadījumu, kurus izskatot vienmēr būs subjektīvais moments, nebūs.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 17:02, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds te vakar rakstīja, kāda jēga slēpot 50 km, ja uzvarētāju noskaidro finiša spurtā. Pilnīgi piekrītu. Jāatgriežas pie intervālu starta, un tad šādu starpgadījumu, kurus izskatot vienmēr būs subjektīvais moments, nebūs.
Es pilnībā piekrītu. Nav normāli, ja garajās distancēs visu iegūst sprinteri nevis staeiri. Pat Vasa Lopet 90 kilometros visbiežāk vinnē sprinteri. Tomēr arī šeit ir jādomā. Piemēram, Gunde Svāns apsteidza Tomasu Vasbergu par 2,5 minūtēm,

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:03, pirms 3 gadiem
bet Vasbergs iesēdās astē un rezultātā izcīnija otro vietu.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:09, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Stafetē Boļšunovu diskvalificēja ne jau par pārkāpumu distancē. Pie tam tur soma pārsvars finiša taisnē bija krietni lielāks. Boļšunovu un visu Krievijas izlasi diskvalificējā par uzbrukumu somam. Jāteic, ka sods par šādu pārkāpumu bija diezgan neadekvāts un Boļšunovam pasaules čempionātā vispār nebija jāpiedalās. Tas tā varētu būr NHL nevis slēpošanā. Ja atgriežamies pie konkrētās situācijas, tad nav skaidrs, ko Klebo varēja izdarīt citādi. Ja stafetē soms bija pārliecinoši priekšā Boļšunovam, tad šeit tā nebija (arī tur, manuprāt, tā nebija jārīkojas, bet saskaņā ar noteikumiem viss tobrīd bija pareizi). Iespējams, mērot atkārtojumā, var noskaidrot dažu centimetru pārsvaru, tomēr tas redzams tikai rūpīgos atkārtojumos un arī ir strīdīgi, jo kontakts jau bija pirms finiša taisnes. Patiesībā FIS šī noteikumu norma ir jāpārskata. Šoreiz, šķiet sanāca tā, ka FIS vēlreiz negribēja sodīt Boļšunovu, lai neceltu lieku traci. Tomēr sanāca nevis kā labāk, bet kā parasti.
Manuprāt, finiša taisnes elements slidsolī un klasikā ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Slidsolī nav špūres, un tas dod iespēju mainīt sākotnēji uzsākto taisnvirziena kustība (ko soms arī nekorekti izdarīja). Principā Klebo tur ārmalā nebija vietas. Šķiet, ka varbūt Boļšunovam tas bija pārsteigums, ka Klebo pēkšņi izrādījās gandrīz blakus, jo vēl mirkli pēc tam norvēģis bija kādu gabalu aizmugurē. Citādi krievs būtu ātrāk ieņēmis špūri, jau laicīgi nogriežot Klebo ceļu.

Video redzams, ka nūju Boļšunovs salauž pēc tam, kad pēc kontakta ar Klebo roka kustība maina virzienu.

https://www.delfi.lv/sports/news/wi...

  -2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:09, pirms 3 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: haha, galvenais, ka utainais neuzvarēja sprēgātājs, nekad neprot zaudēt! krievu ute!
Piekrītu nav svarīgi godīgi,vai negodīgi.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:12, pirms 3 gadiem
riebeklis2000 rakstīja: Ko nozīmēja krieva divi apzinātie vēzieni ar labo kāju? Klasiskajā slēpojumā...
Vēlreiz paskatījos video. Hm, vispār jau tur bija kādi trīs, četri lieki vēzieni. Lai nu kā, bet sacīkstes abiem izčakarētas.

  +6 [+] [-]

, 2021-03-08 17:14, pirms 3 gadiem
Vates ir tik bezcerīgi savā loģikas trūkumā
Kad krievu junioere čehietei uzbrauca brutāli uz slēpēm klasikas sprinta finālā, kas ir 100% pārkāpums, tad raudāja visos medijos, ka ATŅEMTS zelts. Un domājat čehietei (kura finišēja pēdējā dēļ kritiena) kāds atdeva zeltu? Tāda lieta noteikumos nepastāv, bet, protams, Boļšunova gadījumā bija mistiski jādod zelts, jo krievi vienkārši tā grib

Un par to soma gājienu, kur viņš tīri, bez kontakta nogrieza ceļu - tā dir*a, tā dir*a, bet tagad, kad karma iedod atpakaļ pa kunģi un pats spiež Klebo ārpus trases (jo Klebo ir ātrāks un iet garām) - tad pats sev salauž nūju, trāpot to starp kājām, un pelnīti paliek bez zelta. Žēl Klebo, bet nu šādas ceļa nogriešanas vienmēr ir risks. Varbūt pa otru pusi būtu bijis drošāk dzīt - bet pēc kara visi gudri.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 17:15, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Manuprāt, finiša taisnes elements slidsolī un klasikā ir pilnīgi atšķirīgas lietas. Slidsolī nav špūres, un tas dod iespēju mainīt sākotnēji uzsākto taisnvirziena kustība (ko soms arī nekorekti izdarīja). Principā Klebo tur ārmalā nebija vietas. Šķiet, ka varbūt Boļšunovam tas bija pārsteigums, ka Klebo pēkšņi izrādījās gandrīz blakus, jo vēl mirkli pēc tam norvēģis bija kādu gabalu aizmugurē. Citādi krievs būtu ātrāk ieņēmis špūri, jau laicīgi nogriežot Klebo ceļu.

Video redzams, ka nūju Boļšunovs salauž pēc tam, kad pēc kontakta ar Klebo roka kustība maina virzienu.

https://www.delfi.lv/sports/news/winter_sports/others/video-vel-viens-skandals-satricina-distances-slepotaju-saimi.d?id=52999007
Man liekas, ka vismaz klasikā būtu pareizi liegt špūres maiņu pēc ieiešanas finiša taisnē. Tomēr lēmumi jau no mums atkarīgi nav.

     [+] [-]

, 2021-03-08 17:16, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Stafetē Boļšunovu diskvalificēja ne jau par pārkāpumu distancē. Pie tam tur soma pārsvars finiša taisnē bija krietni lielāks. Boļšunovu un visu Krievijas izlasi diskvalificējā par uzbrukumu somam. Jāteic, ka sods par šādu pārkāpumu bija diezgan neadekvāts un Boļšunovam pasaules čempionātā vispār nebija jāpiedalās. Tas tā varētu būr NHL nevis slēpošanā. Ja atgriežamies pie konkrētās situācijas, tad nav skaidrs, ko Klebo varēja izdarīt citādi. Ja stafetē soms bija pārliecinoši priekšā Boļšunovam, tad šeit tā nebija (arī tur, manuprāt, tā nebija jārīkojas, bet saskaņā ar noteikumiem viss tobrīd bija pareizi). Iespējams, mērot atkārtojumā, var noskaidrot dažu centimetru pārsvaru, tomēr tas redzams tikai rūpīgos atkārtojumos un arī ir strīdīgi, jo kontakts jau bija pirms finiša taisnes. Patiesībā FIS šī noteikumu norma ir jāpārskata. Šoreiz, šķiet sanāca tā, ka FIS vēlreiz negribēja sodīt Boļšunovu, lai neceltu lieku traci. Tomēr sanāca nevis kā labāk, bet kā parasti.
Ļoti sakarīgs komentārs!

     [+] [-]

, 2021-03-08 17:17, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Vates ir tik bezcerīgi savā loģikas trūkumā
Kad krievu junioere čehietei uzbrauca brutāli uz slēpēm klasikas sprinta finālā, kas ir 100% pārkāpums, tad raudāja visos medijos, ka ATŅEMTS zelts. Un domājat čehietei (kura finišēja pēdējā dēļ kritiena) kāds atdeva zeltu? Tāda lieta noteikumos nepastāv, bet, protams, Boļšunova gadījumā bija mistiski jādod zelts, jo krievi vienkārši tā grib

Un par to soma gājienu, kur viņš tīri, bez kontakta nogrieza ceļu - tā dir*a, tā dir*a, bet tagad, kad karma iedod atpakaļ pa kunģi un pats spiež Klebo ārpus trases (jo Klebo ir ātrāks un iet garām) - tad pats sev salauž nūju, trāpot to starp kājām, un pelnīti paliek bez zelta. Žēl Klebo, bet nu šādas ceļa nogriešanas vienmēr ir risks. Varbūt pa otru pusi būtu bijis drošāk dzīt - bet pēc kara visi gudri.
Vai tad finiša taisnē priekšā braucošais drīkst mainīt trajektoriju (par soma gadījumu)?

  -2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:18, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Man liekas, ka vismaz klasikā būtu pareizi liegt špūres maiņu pēc ieiešanas finiša taisnē. Tomēr lēmumi jau no mums atkarīgi nav.
Neder. Jo citreiz priekšā pagadās kāds lēnāks.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:19, pirms 3 gadiem
Varbūt autors pa starpai šim skandālam var uzrakstīt, vai mūsējie startēs pēdējā PK posmā, un kā tur īsti ir ar situāciju olimpiskajā kvalifikācijā.
Slēpts komentārs: oxa

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:24, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vai tad finiša taisnē priekšā braucošais drīkst mainīt trajektoriju (par soma gadījumu)?
Viņš jau īsti nemainīja, ja skatās ierakstu, tad redz, ka viņš pēdējā līkumā no iekšmalas pārkārtojas uz ārmalu, esot priekšā, kas ir korekta trajektorija. Tas ir atļauts. Boļšunovs vienkārši nonāk tupikā. Līdzīgā tupikā tagad nonāca Klebo, tikai situācija mazliet atšķiras - spiešana ārā notika, abiem esot BLAKUS. Somam krievs blakus nebija ne uz brīdi.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:34, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds te vakar rakstīja, kāda jēga slēpot 50 km, ja uzvarētāju noskaidro finiša spurtā. Pilnīgi piekrītu. Jāatgriežas pie intervālu starta, un tad šādu starpgadījumu, kurus izskatot vienmēr būs subjektīvais moments, nebūs.
bet noteikumi tik un tā ir neskaidri un tie būtu jāpārskata, 50km tomēr nav vienīgie ar masu sartu un visu tak nevar laist ar intervāla startu. Jo tā arī man vakar netapa skaidrs, kurš tad ir tas punkts trasē, no kura sāk tās trajektoriju izvēles rēķināt par labu priekšā esošajam. Man visu laiku likās, ka tas attiecas tikai uz finiša koridoriem, bet laikam jau ir ok arī ārpus tiem priekšā esošajam bloķēt to, kas cenšas veikt izrāvienu un iet viņam garām.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:36, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Neder. Jo citreiz priekšā pagadās kāds lēnāks.
Bet kādi ir varianti? Tā kā tas ir patreiz, īsti neder. Protams, neba nu mums par to būs lemt.

  +3 [+] [-]

, 2021-03-08 17:43, pirms 3 gadiem
Nav ko mīzt, gaidām 2023. Krievi jau baigi cer, jo zelts nav kopš 1954.gada. Tad sekoja somu-zviedru laikmets. Tālāk jau slidsolis un viduseiropas laikmets. Ir atpakaļ klasika un viduseiropieši ir tur, kur jābūt - aizmugurē. Klasikā jāsāk šļūkt uzreiz kā atrauj no mammas pupa. Tas pārliecinoši labāk sanāk skandināviem un krieviem.
Šogad pilnīgi varēja likt laika atskaiti, jo skatītāju ta nebija. Masu starts vairāk pūļa izpriecai.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 17:47, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: bet noteikumi tik un tā ir neskaidri un tie būtu jāpārskata, 50km tomēr nav vienīgie ar masu sartu un visu tak nevar laist ar intervāla startu. Jo tā arī man vakar netapa skaidrs, kurš tad ir tas punkts trasē, no kura sāk tās trajektoriju izvēles rēķināt par labu priekšā esošajam. Man visu laiku likās, ka tas attiecas tikai uz finiša koridoriem, bet laikam jau ir ok arī ārpus tiem priekšā esošajam bloķēt to, kas cenšas veikt izrāvienu un iet viņam garām.
Kaut kā sanāk, ka tieši īsajās distancēs ar kopējo startu sanāk atrāvieni, bet garajās nē. Droši vien lielus gabalus vienatnē nobraukt ir grūti. Sievietēm vēl to izdarīt spēja Bergena, Kovaļčika un tagad Juhauga. Vīriešiem tādu nav. Tāpēc esmu par, lai garajās distancēs atjaunotu intervālā startu. Arī sacensības tad ir daudz interesantākas.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:49, pirms 3 gadiem
Cik tendenciozs virsraksts. Citēju Boļšunova teikto vēl pirms FIS žūrijas atkārtotās izskatīšanas lēmuma no šī paša raksta: “Visi ekrānā varēja redzēt, kā tas notika. Lai viņi dara, kā grib. Mūs uzreiz par šo diskvalificē, citus gan nē. Man nav vārdu. Es nezinu, ko man teica Klēbo. Netaisījos iet uz apbalvošanu. Tas bija negodīgi,” savu nostāju pauž Boļšunovs.
Tātad, ko secinām? Ja pirms divām nedēļām identiskā situācijā Boļšunovu diskvalificēja, tad arī šajā situācijā KLēbo ir jādiskvalificē. TAS ARĪ TIKA IZDARĪTS! Viss ballīte slēgta!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:51, pirms 3 gadiem
didzuks rakstīja: Kaut kā sanāk, ka tieši īsajās distancēs ar kopējo startu sanāk atrāvieni, bet garajās nē. Droši vien lielus gabalus vienatnē nobraukt ir grūti. Sievietēm vēl to izdarīt spēja Bergena, Kovaļčika un tagad Juhauga. Vīriešiem tādu nav. Tāpēc esmu par, lai garajās distancēs atjaunotu intervālā startu. Arī sacensības tad ir daudz interesantākas.
man parsonīgi masu starti vienmēr labāk patikuši kā intervāla, bet iespējams, ka tieši šajās garajās tas arī būtu risinājums. tas gan nemaina faktu, ka noteikumi jāizstrādā skaidrāki, lai nepaliek vietas interpretācijām uz visām pusēm. Stafeti tak nelaidīs ar intervālu

  +6 [+] [-]

, 2021-03-08 17:52, pirms 3 gadiem
Šeit vēl viens video no zviedru expressen:https://www.expressen.se/tv/sport/langdskidor/klabo-vinner-efter-stort-drama-bolsjunov-knacker-staven/
no mana skatu punkta ļoti grūti nomērīt kur ir apzināta rīcība un kur vnk sacensību incidents.Kā jau teicu abi ir viens otra cienīgi pretinieki ,tā vienkāŗši sanāca.Ātrums ieejot finiša koridoros uz apledojuša sniega varēja būt ap 30km/h un pēc veiktiem 49,9 sacensību režīmā galvas abiem bija karstas.Ja pēdējai līkums būtu slaidāks un koridori ar 200m droši vien arī nekas nenotiktu.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-08 17:53, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāds te vakar rakstīja, kāda jēga slēpot 50 km, ja uzvarētāju noskaidro finiša spurtā. Pilnīgi piekrītu. Jāatgriežas pie intervālu starta, un tad šādu starpgadījumu, kurus izskatot vienmēr būs subjektīvais moments, nebūs.
Pilnīgi piekrītu, vai arī pēdējo puskilometru slēpojot to darīt vairākos paralēlos koridoros, kurus vairs mainīt nedrīkst, kādu izvēlējies, pa tādu arī mauc.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 17:54, pirms 3 gadiem
Kāpēc nevienā no rakstiem nav pievienots klāt epizodes video? Vai tiešām tik grūti to izdarīt? Pašam bija jāmeklē.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:56, pirms 3 gadiem
Parasts Futbola līdzjutējs rakstīja: Ja pirms divām nedēļām identiskā situācijā Boļšunovu diskvalificēja, tad arī šajā situācijā KLēbo ir jādiskvalificē. TAS ARĪ TIKA IZDARĪTS! Viss ballīte slēgta!
Tu par to Meki gadījumu? Vai tad tur viņu nediskvallificēja par rupjo uzvedību (sitiens ar nūju un somu sportista notriekšanu no kājām jau pēc finiša), nevis epizodi trasē? Ja nekļūdos, tad tur tiesneši izskatīja tikai Meki rīcību vai tas nav bloķējis aizmugurē esošo Bolšunovu, savukārt šeit tika vērtēta tikai Klēbo rīcība un to, vai Bolšunovs būtu veicis bloķēšanu pat nemaz neizskatīja.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 18:00, pirms 3 gadiem
Būba rakstīja: Vates ir tik bezcerīgi savā loģikas trūkumā
Kad krievu junioere čehietei uzbrauca brutāli uz slēpēm klasikas sprinta finālā, kas ir 100% pārkāpums, tad raudāja visos medijos, ka ATŅEMTS zelts. Un domājat čehietei (kura finišēja pēdējā dēļ kritiena) kāds atdeva zeltu? Tāda lieta noteikumos nepastāv, bet, protams, Boļšunova gadījumā bija mistiski jādod zelts, jo krievi vienkārši tā grib

Un par to soma gājienu, kur viņš tīri, bez kontakta nogrieza ceļu - tā dir*a, tā dir*a, bet tagad, kad karma iedod atpakaļ pa kunģi un pats spiež Klebo ārpus trases (jo Klebo ir ātrāks un iet garām) - tad pats sev salauž nūju, trāpot to starp kājām, un pelnīti paliek bez zelta. Žēl Klebo, bet nu šādas ceļa nogriešanas vienmēr ir risks. Varbūt pa otru pusi būtu bijis drošāk dzīt - bet pēc kara visi gudri.
Nav tāda FIS noteikuma dot zeltu diviem dalībniekiem, kuri nav finišējuši vienlaicīgi. Lai gan pasen atpakaļ, ja nemaldos, arī 50 km kur krievs un zviedrs vai soms finišēja praktiski vienlaicīgi, iedeva 2 zelta medaļas (Zimjatovs? pret Vasbergu? vai Mieto?). Lai gan arī tur krievi sacepās, ka krieva zābaka purns bija pāris centimetrus priekšā. Neko darīt, krievi vienmēr un visur ir bijuši apbižoto un neveiksminieku lomā lielākajā daļā konfliktsituāciju. Tikai grūti saprast vai tā ir karma vai mūžīgo neveiksminieku sindroms .

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 18:03, pirms 3 gadiem
hmm, interesenti vai fis to uzvedibu apbalvoshana izskatis ? cik saprotu, bolshunovam 5 posmu parbaudes laiks tika ieshkjiebts ( vismaz Kurdjukovs ta stastija).
un piekritu tiem, kuri par atsevisku startu, lai gan tur ieprieksejo rezultats zinams.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 18:04, pirms 3 gadiem
v-mann rakstīja: Šeit vēl viens video no zviedru expressen:https://www.expressen.se/tv/sport/langdskidor/klabo-vinner-efter-stort-drama-bolsjunov-knacker-staven/
no mana skatu punkta ļoti grūti nomērīt kur ir apzināta rīcība un kur vnk sacensību incidents.Kā jau teicu abi ir viens otra cienīgi pretinieki ,tā vienkāŗši sanāca.Ātrums ieejot finiša koridoros uz apledojuša sniega varēja būt ap 30km/h un pēc veiktiem 49,9 sacensību režīmā galvas abiem bija karstas.Ja pēdējai līkums būtu slaidāks un koridori ar 200m droši vien arī nekas nenotiktu.
nu tieši tā, ātrums imho, lielāks
kāpēc Klēbo tur līda?, nu cerēja tās ir sekundes simtdaļas pieņemt lēmumu
1 2 54 komentāri