Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Guta-Behrami beidzot izcīna pirmo zelta medaļu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Guta-Behrami beidzot izcīna pirmo zelta medaļu
Lara Guta-Behrami.

Ar šveiciešu dubultuzvaru un Laras Gutas-Behrami pirmo zelta medaļu sieviešu supergigantā tikai šodien Itālijas kalnu ciematā Kortīnā d’Ampeco sākās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. Guta Behrami 30 reizes ir uzvarējusi pasaules kausa posmos un pirms 12 gadiem izcīnījusi savas pirmās medaļas pasaules čempionātā, bet ne Olimpiskajās spēlēs, ne pasaules čempionātos pie augstākā panākuma līdz šim nebija tikusi.

Tā kā pirmdien spēcīgās snigšanas dēļ atcēla Alpu kombināciju sievietēm, aizvakar plānoto supergigantu miglas dēļ pārcēla dienu vēlāk, bet vakar nevienas sacensības norisinājās, tad tikai šodien sākās pasaules čempionāts kalnu slēpošanā. „Super ceturtdienu” ar supergiganta disciplīnu abiem dzimumiem pirmās atklāja sievietes.

Lara Guta-Behrami šajā sezonā dominē supergiganta disciplīnā, izcīnot uzvaras četros no pieciem pasaules kausa posmiem. Līdz ar to vairāk nekā jebkad 29 gadus vecā šveiciete, kuras kontā bija sudrabs un bronza pasaules čempionātos, vēlējās tikt pie sava pirmā zelta. Guta-Behrami labi veica pašu sākumu un beigas, vidusdaļā nedaudz kļūdoties, taču ar to pietika ilgi gaidītajai uzvarai, sarūpējot lielisku dāvanu pirms aprīļa beigās gaidāmās apaļās 30 gadu jubilejas. Tā bija viņas sestā medaļa pasaules čempionātos.

Otro čempionātu pēc kārtas supergigantā trijniekā iekļuva Laras trīs gadus jaunākā tautiete Korīna Sutera, tikai šoreiz par vienu pakāpienu augstāk – otrajā vietā. Sezonu ļoti labi ar uzvaru un godalgotajām vietām ātrumdisciplīnās sākusī Sutera pēdējos trijos supergigantos pirms čempionāta palika ārpus trijnieka. Tikmēr kā veiksmīgu var vērtēt arī titula aizstāvētājas Mikaelas šifriņas izcīnīto trešo vietu, jo šosezon viņa ātrumdiscplīnās nebija piedalījusies, bet pagājušos sezonu noslēdza ar uzvaru janvāra beigās supergigantā. Amerikāniete ļoti labi veica lielāko daļu, atrodoties vadībā, bet beigās kļūdījās un noslīdzēja uz trešo vietu.

Ļoti tuvu savai pirmajai medaļai pasaules čempionātos bija Olimpiskā čempione Estere Ledeka, kura uzvarēja šīs sezonas pirmajā supergigantā Valdizērā pirms pašiem Ziemassvētkiem. Čehietei šodien līdz trijniekam pietrūka 0,06 sekundes, taču ar 4.vieut sasniedzot labāko rezultātu pasaules čempionātos. Pirmo reizi sešiniekā supergigantā iekļuva norvēģiete Kajsa Vikhofa Lie un Marija Mišela Ganjone, kuras pirms divām nedēļām Garmišpartenkirhenē (Vācijā) abas tika trijniekā. Tikmēr pasaules kausa līdere Petra Vlhova (Slovākija), kura pirms desmit dienām PK posmā supergigantā izcīnīja savu pirmo godalgu ātrumdisciplīnās (2.vieta), šodien ierindojās 9.vietā.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, supergigants sievietēm, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 42 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta-BehramiŠveice1:25.51
2.Korīna SutereŠveice+0.34
3.Mikaela ŠifrinaASV+0.47
4.Estera LedeckaČehija+0.53
5.Kajsa Vikhofa LieNorvēģija+0.65
6.Marija Mišela GanjonaKanāda+0.78
7.Tamāra TiplereAustrija+0.87
8.Mišela GisinaŠveice+0.89
9.Petra VlhovaSlovākija+0.90
10.Federika BrinjoneItālija+1.09

     [+] [-]

, 2021-02-11 15:59, pirms 4 gadiem
Un kur varētu uzzināt par latviešu startiem pasaules čempionātā? Vai tiešām jāskatās eurosport1 pārraides, lai uzzinātu par mūsējo veikumu? Rādīja abus brāļus Opmaņus vīriešu supergigantā, 56 konkurentu vidū viens 33. no 34 finišējušiem, otrs diemžēl izstājās.