Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

PK 10km slidsolī Vīgants apsteidz jauno zviedru talantu, Auziņa zaudē mazāk par 5 minūtēm

Agris Suveizda

PK 10km slidsolī Vīgants apsteidz jauno zviedru talantu, Auziņa zaudē mazāk par 5 minūtēm
Labāko trijnieks no Norvēģijas. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas vadošais distanču slēpotājs Raimo Vīgants šodien Zviedrijā notikušajā Pasaules kausa posmā 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu ierindojās 59. vietā, tieši aiz sevis atstājot jauno zviedru talantu Alvaru Mīlbeku, kamēr Niks Saulītis bija 79. vietā. Sievietēm šajā pašā distancē Latvijas otra labākā slēpotāja Kitija Auziņa ieņēma 55. pozīciju, kļūstot par otru Latvijas slēpotāju sieviešu konkurencē, kura 10km distancē augstākajā līmenī uzvarētājai ir zaudējusi mazāk par piecām minūtēm.

Vīriešiem kārtējo reizi distancē dominēja Norvēģijas slēpotāji, no pirmajām deviņām vietām septiņas aizņemot šīs valsts pārstāvjiem. Visātrāk šo distanci - 23 minūtēs un 36,1 sekundē - veica šogad martā Skandināvijas kausā Madonā uzvarējušais pasaules vicečempions Haralds Estbergs Amunnsens, izcīnot otro uzvaru karjerā.

8,1 sekundi jaunajam Pasaules kausa līderim zaudēja pasaules čempions Simens Hegstāds Krīgers, nopelnot pirmo godalgu šajā sezonā, bet 14,3 sekundes atpalika Didriks Tēnsets, kurš pēdējo reizi trijniekā bija ticis šī gada janvāra sākumā. Četras ar pusi sekundes līdz trijniekam pietrūka Iveram Andersenam, kurš martā Madonā bija trijniekā. Vakardienas sprinta uzvarētājs Johannes Hēsflots Klēbo ieņēma 7. vietu (+43,9 sek.).

Madonietis Raimo Vīgants finišēja 26 minūtēs un 5,3 sekundēs jeb divas minūtes un 29,2 sekundes lēnāk par uzvarētāju, pirmo reizi šajā sezonā iekļūstot sešdesmitniekā. Otrs madonietis Niks Saulītis šo distanci veica 28 minūtēs un 37,3 sekundēs, pārspējot četrus slēpotājus. Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu vērtē Vīgantam bija 84,29 punkti, bet Saulītim - 170,16 punkti. Priecē, ka abi madonieši distances pēdējos kilometros pakāpās pāris pozīcijas uz augšu, Raimo pie 7,6km atzīmes esot vēl 65. vietā.

Sieviešu sacensībās, kā jau to varēja vērot iepriekš sājā sezonā, vadošajās pozīcijās bija lielāka valstu daudzveidība, uzvaru ar finišu 27 minūtēs un 5,6 sekundēs izcīnot amerikānietei Džesijai Diginsai, kurai tas bija 16 šāda veida panākums PK posmos. Norvēģiete Heidi Venga zaudēja 23,0 sekundes, nopelnot pirmo godalgu šosezon, bet vāciete Viktorija Karla bija 29,1 sekundi lēnāka, pirmo reizi karjerā tiekot trijniekā PK posmos. Pavāji nostartēja mājinieces, Ebai Andersonei ieņemot devīto vietu, bet sprinta uzvarētājai Emmai Ribomai noslēdzot desmitnieku. Frīda Karlsone tikmēr palika tālajā 23. vietā (+1:35,2).

Madoniete Kitija Auziņa finišēja 31 minūtē un 51,7 sekundēs, pareizi sadalot spēkus un uzvarētājai zaudējot četras minūtes un 46,1 sekundi. Lai arī latviete apsteidza vienu sāncensi, viņa tikai 20 sekundes piekāpās 25 gadus vecajai zviedrietei Alīsijai Personei, kura savulaik pasaules junioru čempionātā ieguva bronzu stafetē. Līdz ar to Auziņa ir otrā no Latvijas slēpotājām sieviešu konkurencē, kura uzvarētājai augstākā līmeņa sacensībās šajā distancē zaudē mazāk par 5 minūtēm un nopelna mazāk par 150 FIS punktiem - 140 FIS punktus.

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura kopvērtējumā ieņem 39. vietu, šajā posmā nestartēja. Nākamajā nedēļas nogalē slēpotāji sacentīsies Norvēģijas pilsētā Tronheimā, kura paredzētas trīs sacensību dienas.

Izmantotie resursi:
Homepage