Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā un pasaules čempione slēpošanā atgriežas pēc gada prombūtnes

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Olimpiskā un pasaules čempione slēpošanā atgriežas pēc gada prombūtnes
Ingvilda Estberga. Foto: Norvēģijas Slēpošanas federācija.

Norvēģijas Slēpošanas federācija ziņo, ka sezonas pirmajā pasaules kausa posmā izlases dalībnieču vidū būs atrodama arī pagājušā sezonā neredzētā Olimpiskā un pasaules čempione Ingvilda Estberga.

# Ingvilda Estberga nav piedalījusies sacensībās kopās 2020.gada marta. Tagad viņa atgriezīsies pasaules kausa apritē, startējot novembra beigās Rukā (Somija).

# Titulētā norvēģiete netika pielaista startam pagājušās sezonas sākumā, jo neatbilda veselības pārbaudes prasībām. Tāpēc arī 2019.gada pasaules kausa ieguvēja nav startējusi vairāk nekā pusotru gadu.

# 30 gadus vecā slēpotāja izlaidīs sezonas pirmās sacensības Norvēģijā no 19. līdz 21.novembrim Beitostēlenā, bet atgriezīsies sacensību apritē novembra beigās Pasaules kausa posmā Rukā. Tas tapa zināms vakar.

# Vēlme atgriezties viņai ir bijusi visu laiku. Treneri uzticas viņai, tāpēc Estberga ir iekļauta spēcīgās Norvēģijas izlases sastāvā, lai varētu sākt ceļu uz trešajām Olimpiskajām spēlēm.

# Slēpotāja no Jēvikas karjeras laikā izcīnījusi trīs Olimpisko spēļu un sešas pasaules čempionātu medaļas. Zelta medaļu Olimpiskajās spēlēs viņa ieguva komandu sprintā Sočos un stafetē Phjončhanā, bet par pasaules čempioni kļuva 2015.gadā Falunā komandu sprintā.

# 2019.gadā viņa uzvarēja “Tour de ski” un arī sezonas kopvērtējumā. Karjeras laikā izcīnījusi 17 uzvaras pasaules kausa posmos.

# Estberga ir septiņkārtējā pasaules junioru čempione, kura 2010.gada februāra sākumā piedalījās Skandināvijas kausa posmā pie mums Siguldā.

Izmantotie resursi:
langrenn.com