Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Elvim Opmanim 42. vieta pasaules čempionātā kalnu slēpošanā supergigantā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Elvim Opmanim 42. vieta pasaules čempionātā kalnu slēpošanā supergigantā
Elvis Opmanis.

Latvijas kalnu slēpotāji Elvis un Lauris Opmaņi šodien Francijā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā supergigantā ierindojās aiz četrdesmitnieka, Elvim iegūstot 42. vietu, bet Laurim noslēdzot sacensības 44. vietā. Ne tikai pirmo zeltu, bet arī pirmo pasaules čempionātu medaļu izcīnīja kanādietis Džeims Krofords, kurš ārkārtīgi līdzīgā cīņā par nieka vienu sekundes simtdaļu apsteidza norvēģi Aleksandru Omutu Kildi, kuram tā, starp citu, ir tikai pirmā pasaules čempionātu medaļa.

Supergigantā bija pieteikti 56 dalībnieki, kas ir tieši tāds pats skaits ar pagājušo čempionātu, bet mazāks nekā pirms tam 2019. un 2017. gadā, kad šajā disciplīnā sacentās 70 vai vairāk dalībnieku. Ja iepriekšējās reizēs ar trasi netika galā kādi 20 kalnu slēpotāji, tad šogad izstājušo skaits bija uz pusi mazāks, proti, ceturtdien nefinišēja tikai desmit startējušie.

Pērn Elvis Opmanis ieguva 33. vietu no 56 startējušajiem un 34 finišu sasniegušajiem, bet jaunākais brālis Lauris nefinišēja. Šogad abi brāļi sasniedza finišu. Elvim tas bija jau trešais čempionāts supergigantā, ieņemot līdzīgu vietu kā pirms četriem gadiem Orē, kad tika uzrādīts 44. rezultāts. Lai arī pērn bija augstāka vieta, tomēr savu augstvērtīgāko rezultātu supergigantā pasaules čempionātos Opmanis vecākais sasniedza šoreiz, pirmo reizi iegūstot zem 100 FIS punktiem (82 FIS punkti).

Uzvaru izcīnīja 25 gadus vecais kanādietis Džeimss Krofords, kurš trasi veica minūtē un 7,22 sekundēs. Pagajušā čempionātā Alpu kombinācijā iegūtā 4. vieta bija Kroforda labākais rezultāts līdz šim pasaules čempionātos. Pērn Pekinā kanādietis ieguva bronzu kombinācijā.

Otro vietu ieņēma Norvēģijas kalnu slēpotājs Aleksanders Omods Kilde, finišējot tikai 0,01 sekundi vēlāk nekā uzvarētājs, bet labāko trijnieku, atpaliekot 0,26 sekundes, noslēdza francūzis Aleksiss Penturo, kurš pirms tam otrdien triumfēja kombinācijā. Kilde, kuram ir 39 godalgas, tajā skaitā 20 uzvaras, Pasaules kausa posmos un divas olimpiskās medaļas, šodien pirmo reizi karjerā kāps uz goda pjedestāla pasaules čempionātos. Kombinācijas čempions Penturo nopelnīja otro medaļu šajā čempionātā.

Ceturtajā pozīcijā ierindojās sacensību galvenais favorīts šveicietis Marko Odermats. Pasaules kausa kopvērtējuma līderis, kurš šajā sezonā visos sešos supergigantos bija ticis trijniekā un četras reizes uzvarējis, zaudēja Krofordam 0,37 sekundes un palika bez medaļas, samierinoties ar 4. vietu.

E. Opmanis, kurš otrdien kombinācijas sacensības noslēdza 16. vietā, finišu sasniedza 4,66 sekundes vēlāk nekā kanādietis, kamēr L. Opmanis piekāpās labākā rezultāta īpašniekam 6,42 sekundes.

Kopā finišu sasniedza 46 sportisti no 56 startējušajiem kalnu slēpotājiem.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Francijas kalnu kūrortos Kurševelā un Meribelā norisināsies līdz 19.februārim.

     [+] [-]

, 2023-02-09 18:27, pirms gada
Lūdzu apgūstiet sporta žurnālistikas pamatlikumu - pievienot rezultātus tabulas formā!

     [+] [-]

, 2023-02-09 19:03, pirms gada
Es par zemu novērtēju Aleksi, sakot, ka viņš savu iespēju jau izmantoja. Pie šādas bēdu ielejas, viņam ir visas iespējas vēl kādā medaļā iekosties.
PČ un OS nefavorītu uzvaras nav pirmoreiz un nav arī pārsteigums.

Opmaņiem +4.66 un +6.42