Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Žūrija sākumā akceptēja, pēc tam mainīja lēmumu 50km distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Žūrija sākumā akceptēja, pēc tam mainīja lēmumu 50km distancē
Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Skandalozajā pasaules čempionāta 50km distancē, kur Aleksandrs Boļšunovs, cenšoties nogriezt ceļu Johannesam Klēbo, ielika nūju sev starp kājām un to nejauši pats salauza, rezultāti sākotnēji tika akceptēti tādi, kādi tie bija finišēšanas secībā. Taču pēc Krievijas izlases protesta žūrija mainīja viedokli un izlēma par labu krieviem, uzskatot, ka vainīgs ir norvēģis.

Pirmais žūrijas secinājums bija tāds, ka tas bijis „sacensību incidents” un tāpēc neviens netika diskvalificēts par notikušo. Tas neapmierināja Krievijas izlases vadību, un viņi iesniedza protestu. Nevienprātība bija par to, kurš kuram ir traucējis. Vai Klēbo ir patraucējis tādā veidā, ka Boļšunovs salauza nūju, vai arī Boļšunovs apzināti ir spiedis Klēbo ārā no trases. Norvēģijas izlases vadība uzskata, ka Boļšunovs viņam apzināti ir griezis ceļu un spiedis ārā no trases gan ar roku, gan ar slēpi. Tieši Boļšunovs esot tas, kas apzinātas ceļa griešanas rezultātā ir veicinājis abu slēpotāju kontaktu. Un arī krievu slēpotājs finiša taisnē, izmantojot slidsoļa tehniku, ar labo slēpi apzināti braucis virsū norvēģim. Klēbo neesot bijušas citas iespējas, kā tikt garām. Savukārt krievi uzskata, ka vainīgs ir Klēbo.

Sacensību direktors Pjērs Mingerejs sniedza savu un žūrijas viedokli. „Es domāju, ka visi redzēja spriedzes pilno noslēgumu. Bija nepieciešams ilgs laiks, lai pieņemtu lēmumu. Boļšunovs neizdarīja neko nepareizu. Viņš bija priekšā un varēja izvēlēties celiņu. Noteikumos teikts, ka nav pieļaujams ķermeņa kontakts vai inventāra kontakts. Šajā gadījumā Klēbo bija aizmugurē un centās pārņemt celiņu, nonākot kontaktā ar Boļšunovu.”

Izmantotie resursi: nrk.no

1 2 41 komentārs

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 00:07, pirms 4 gadiem
Derētu vēlreiz no dažādiem rakursiem to visu redzēt.
Ja šādi sacīkšu negadījumi notiek, tad kaut kas nav kārtībā ar noteikumiem. Būtu viss jānosaka pietiekami skaidri, lai problēmu gadījumā nebūtu jautājumu, kurš ir vainīgs. Tikai dīvaini, ka abos pēdējos negadījumos bijis iesaistīts viens un tas pats sportists. Varbūt vaina meklējama atsevišķu sportistu pārliekā agresivitātē?...

     [+] [-]

, 2021-03-08 00:13, pirms 4 gadiem
Ivars Bācis, tu taču esi idiots....

"ielika nūju sev starp kājām un to nejauši pats salauza"

viņam nebija ko darīt un viņš izdomāja pats sev nūju salaust 🤣🤣🤣

Raksts vnk idiotisma kalngals...

     [+] [-]

, 2021-03-08 00:43, pirms 4 gadiem
Nē, šitas autors tiešām sāk piedurt Tak jau noskaidroja, ka krievs ieslēpoja pirmais un bija tiesīgs ieņemt trajektoriju, rakstā uzrakstīts žūrijas viedoklis, bet nē, obligāti vajag iepīt savu personīgo viedokli par ceļa nogriešanu, it kā šis būtu foruma čatiņš, nevis normāls raksts.

Nu nekas, arī šādi var ieinteresēt par slēpošanu.

     [+] [-]

, 2021-03-08 04:11, pirms 4 gadiem
Paklau, shitais koleegjis Boljshunovs jau vienreiz nesen tika meeslos somu peec finisha nogruuzhot.

Viss vinjam nejaushi, cirvis.

     [+] [-]

, 2021-03-08 07:48, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Nē, šitas autors tiešām sāk piedurt Tak jau noskaidroja, ka krievs ieslēpoja pirmais un bija tiesīgs ieņemt trajektoriju, rakstā uzrakstīts žūrijas viedoklis, bet nē, obligāti vajag iepīt savu personīgo viedokli par ceļa nogriešanu, it kā šis būtu foruma čatiņš, nevis normāls raksts.

Nu nekas, arī šādi var ieinteresēt par slēpošanu.
Tu labak noskaties šo momentu!!!

     [+] [-]

, 2021-03-08 07:50, pirms 4 gadiem
smaidiigaizzz rakstīja: Ivars Bācis, tu taču esi idiots....

"ielika nūju sev starp kājām un to nejauši pats salauza"

viņam nebija ko darīt un viņš izdomāja pats sev nūju salaust 🤣🤣🤣

Raksts vnk idiotisma kalngals...
Idiots esi pats!!! Noskaties un tad komentē!!!! Krievs izraudāja šādu tiesnešu lēmumu. Norvēģi pārsūdzēja! nekas te vēl nav beidzies!

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 08:19, pirms 4 gadiem
Līdz šim bija intriga - Boļšunovs pret norvēģiem, bet vakar tas Brjanskas ģeržimorda pielika tam treknu punktu, ar visiem saviem līdzbļāvējiem. Viņu vieta ir 81.gada čempionātā. Nu nav viņam jāstartē ar moderniem eiropiešiem. Prasīja taču 2 zelta medaļas... Haha, knāb sūdā, Boļšunov!

  -1 [+] [-]

, 2021-03-08 09:21, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Nē, šitas autors tiešām sāk piedurt Tak jau noskaidroja, ka krievs ieslēpoja pirmais un bija tiesīgs ieņemt trajektoriju, rakstā uzrakstīts žūrijas viedoklis, bet nē, obligāti vajag iepīt savu personīgo viedokli par ceļa nogriešanu, it kā šis būtu foruma čatiņš, nevis normāls raksts.

Nu nekas, arī šādi var ieinteresēt par slēpošanu.
Kāds personīgais viedoklis? Ivars uzrakstīja ko uzskata norvēģi, ko krievi un ko žūrija. Kur tur personīgais viedoklis. Es gan pateikšu personīgo. Boļšunovs vainīgs. Tik platu to slidsoļa soli varēja netaisīt u ar rokām arī varēja nevicināties. Pilitkorektā žūrija sākumā pieņēma pareizu lēmumu, bet kad krievi kārtējo reizi sāka bļaustīties par rusofobiju, nomīza un mainīja lēmumu. Nu nemāk tas Boļšunovs zaudēt.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-08 09:21, pirms 4 gadiem
Neesmu slēpošanas speciālists, lai spriestu, kuram bija taisnība konkrētajā epizodē, taču nedaudz pasekoju līdzi pēdējo dienu cepienam par šo gadījumu. Nekomentēšu citu komentārus, bet vairāk par rakstiem un autoru. Raksti ir izteikti tendenciozi un pret krieviem vērsti. Par žurnālista neitralitāti, šķiet autors nav pat dzirdējis. Neesmu ne krievu fans ne kaismīgs pretinieks, bet nu šobrīd visa politiskā situācija laikam tā vien saka priekšā - "sitiet krievus". Liela daļa iemeslu par šo reakciju gan jāuzņemas krieviem pašiem, bet nu tas atsevišķs stāsts. Atgriežoties pie rakstiem - normāls (pat ne labs vai izcils) žurnālists būtu pievienojis video (zinu, ka to var atrast internetā, tāpat kā internetā var atrakt visu ko aprakstījis Ivars Bācis, tikai bez "nepieciešamajām" emocijām) un palūdzis komentāru no kāda Latvijas slēpošanas speciālista (piem., Ingus Eiduka). Tas jau būtu krietni vērtīgāk nekā gānīt kādu sporta veidā, kuru, iespējams, līdz galam vēl nesaprot.

  +4 [+] [-]

, 2021-03-08 09:26, pirms 4 gadiem
Es teiktu, ka žūrija tāpat Boļšunovu atstāja bešā. Tas mums varbūt liekas, ka bronzas vietā dabūt sudrabu ir afigennais panākums, bet Boļšunovs gāja pēc zelta, sudrabs šajā gadījumā viņam ir tāds pats zaudējums, kāds bija bronza. Bet zelts tik un tā palika norvēģiem. Vienīgi satistikā Klebo ir par vienu PČ zelta medaļu mazāk.

     [+] [-]

, 2021-03-08 09:35, pirms 4 gadiem
Paskatījos bilžukus nrk tīmekļa vietnē. Vēl izteiksmīgāk nav iespējams - Boļšunovs pats gāja uz kontaktu, pats grūda un pats salauza savu nūju. Šādas apdzīšanas finišā ir diezgan bieži.

     [+] [-]

, 2021-03-08 10:41, pirms 4 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2021-03-08 11:03, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=RXCaXM4CoDk
Paldies par video. Cik var spriest Boļšunovs nogrieza Klebo ceļu - kuram taisnība šaja situācijā, neņemos spriest, bet acīmredzams ir Boļšunova nūjas kontakts ar Klebo nūju pēc kura arī nūja "nonāca" starp Boļšunova kājām.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 11:07, pirms 4 gadiem
NorchaN rakstīja: Paldies par video. Cik var spriest Boļšunovs nogrieza Klebo ceļu - kuram taisnība šaja situācijā, neņemos spriest, bet acīmredzams ir Boļšunova nūjas kontakts ar Klebo nūju pēc kura arī nūja "nonāca" starp Boļšunova kājām.
Es arī īsti neņemos spriest, kurš tur pēc noteikumiem bija pārkāpējs. Tikpat labi var teikt, ka kontakts bija dēļ Klebo, tikpat labi var teikt, ka Boļšunovam pienācās diskvalifikācija par klasiskā soļa tehnikas pārkāpumu. Šādā situācijā pat varbūt FIS žūrijas lēmums ir pareizs - zaudēja abi.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 11:59, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: Tu labak noskaties šo momentu!!!
Es noskatījos jau pašā sākumā, jo ļoti ieinteresēja šī autora teikums: Šīsdienas labāko vīru 50km distancē Johannesu Klēbo diemžēl diskvalificēja, kaut arī krievu līderis pats viņu stūma ārā no trases un pats bija vainīgs, ka salūza nūja
Bet es taču nepārzinu noteikumus, lai izvērtētu vainīgo. Tu pārzini? Protams, krievs stūma ārā, bet ne man vnk pēc noskatīšanās spriest, vai legāli vai nelegāli. Žūrija paskaidroja, ka viņš drīkst izvēlēties trajektoriju, jo bija priekšā, tātad legāli.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 12:04, pirms 4 gadiem
NorchaN rakstīja: Paldies par video. Cik var spriest Boļšunovs nogrieza Klebo ceļu - kuram taisnība šaja situācijā, neņemos spriest, bet acīmredzams ir Boļšunova nūjas kontakts ar Klebo nūju pēc kura arī nūja "nonāca" starp Boļšunova kājām.
Neko viņš tur nenogrieza. No šā rakursa nevar redzēt, bet tur Boļšunovs ir priekšā Klebo un var izvēlēties kādu trajektoriju grib. Klebo attiecīgi ja vēlas apdzīt, tad tikai bez pretinieka, šajā gadījumā Boļšunova traucējuma. Noskatieties video maksimāli palēlināti un redzēsiet ka pēc Klēbo kustības ar roku tā aizskar Boļšunova nūju kā rezultātā viņa izmaina kustības trajektoriju un tiek Boļšuovam starp kājām. Pēc tam, dēļ tās nūjas starp kājām ir tas zīmīgā kājas kustība uz sāniem, kas itkā traucē Klebo. Bet tā ir tikai tapēc ka uzbrauca uz nūjas un tā ir vienkārši loģiska kājas kustība uz āru pēc saskares ar nūju.
Skaidrs ka Klēbo to nedarīja apzināti, bet noteikumos nav apzināta vai neapzināta kustība un traucēšana. Noteikumos ir rakstīts ka trahcēt nedrīkst. Traucēšanas rezultāta Boļšunovs zaudēja kā minimums sudrabu. Attiecīgi lēmums diskvalificēt Klēbo bija pēc noteikumiem pareizs. Bet pēc noteikumiem. Realitātē pēc iznākuma tas tāpat nav pareizs. Ja kāds skatījās Match tv tad tur šo žūrijas lēmuma pamatotību uzskatāmi parādīja, norādot uz zīmīgo nūjas pasišanas brīdi. Papildus bija intervijas ar treneriem, sportistiem. Tajā starpā ar Norvēģijas galveno treneri.
Atceroties Lahti gadījumu, tad tur bija diezgan identiski, par ko Maki nedabūja pilnīgi nekādu sodu.
Bet lielākā problēma, ja kaut kas tāds gadās jau otro reizi īsā laikā, ir noteikumos. Lai gan personīgi uzskatu ka šajā gadījumā arī konkrētā ieeja finiša taisnē. Kur patiesībā nav citu variantu nevienam kā tikai ieņemt pēdējo tālāko špūri pēc nobrauciena pirms stadiona. Paskatieties kur atrodas Iversens, precīzi aiz abiem diviem pirmajiem tieši pret pēdējo spūri. Tikai īsi pirms špūrēm ieņemot iepriekšpēdējo. Zinot ka tur vēl varēja būt ledains, ciets segums, jo kaisīja sāli, nav brīnums ka sportisti gāja pa ārējo trajektoriju, jo iekšējo paņemt varētu būt diezgan izaicinoši. Respektīvi organizatori paši radīja noteikumu pārkāpuma situāciju.
Bet tas ka katrā valstī katrs to tulkos pa savam, ir skaidrs. Vēl jo vairāk ja nav parādīts uzskatāmi nekur palēlināts video no vairākiem rakursiem ar analīzi. Šeit tagad katrs to video, kurš nu izdevīgāks tulko pa savam. Jau esmu redzējis pāris, kur itkā norādā uz sev izdevīgu situāciju.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 12:18, pirms 4 gadiem
Papildus informācijai. Maki gadījumā tā ieeja finiša zonā bija garāka, tur viņš starp citu divreiz saskārās ar slēpēm. Bet par cik bija priekšā tad viņam bija tiesības tos darīt. Lai gan ir šī paša Mīlega video, kur var redzēt ka Maki speciāli nelaiž (pamaina savu trajektoriju izteiktāk piebraucot priekšā) pirms tam Boļšunovu ieņemt pēdējo finiša špūri. Jā Maki tas bina atļauts itkā pēc noteikumiem, bet forši tas nebija. Dēļ tā arī Boļšunovs toreiz sacepās kapēc arī dabūja diskābeli visai komandai. Maki savukārt netikai nedabūja aizrādījumu (kaut mutisku), bet dabūja medaļu.
Vēl viens gadījums, kaa skatījās, pasaules junioru čempionātu. Finālā arī finiša taisnē vāciete gāja uz zeltu, aizmugurē nejauši ar pašu slēpes galu uz vācietes slēpes gala trāpīja krieviete. Nejauši protams. Bet krieviete dabūja par to diskābeli, nevis medaļu. Un tad krievi protestu nerakstīja, jo apzinājās ka patraucēja. Vai lēmums pareizs?
Šajā gadījumā kā jau te kāds rakstīja, neviens nesaņēma pareizo medaļu, vai nav īsti apmierināts. Ja nu Iversens kas izrādīja baigo prieku oar šādi dabūto zeltu. Jocīgi. Arī Boļšunovs nokomentēja pareizi manuprāt - zeltam vajadzēja būt vai nu Klebo vai Boļšunovam, bet ne jau Iversenam.

     [+] [-]

, 2021-03-08 12:53, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Papildus informācijai. Maki gadījumā tā ieeja finiša zonā bija garāka, tur viņš starp citu divreiz saskārās ar slēpēm. Bet par cik bija priekšā tad viņam bija tiesības tos darīt. Lai gan ir šī paša Mīlega video, kur var redzēt ka Maki speciāli nelaiž (pamaina savu trajektoriju izteiktāk piebraucot priekšā) pirms tam Boļšunovu ieņemt pēdējo finiša špūri. Jā Maki tas bina atļauts itkā pēc noteikumiem, bet forši tas nebija. Dēļ tā arī Boļšunovs toreiz sacepās kapēc arī dabūja diskābeli visai komandai. Maki savukārt netikai nedabūja aizrādījumu (kaut mutisku), bet dabūja medaļu.
Vēl viens gadījums, kaa skatījās, pasaules junioru čempionātu. Finālā arī finiša taisnē vāciete gāja uz zeltu, aizmugurē nejauši ar pašu slēpes galu uz vācietes slēpes gala trāpīja krieviete. Nejauši protams. Bet krieviete dabūja par to diskābeli, nevis medaļu. Un tad krievi protestu nerakstīja, jo apzinājās ka patraucēja. Vai lēmums pareizs?
Šajā gadījumā kā jau te kāds rakstīja, neviens nesaņēma pareizo medaļu, vai nav īsti apmierināts. Ja nu Iversens kas izrādīja baigo prieku oar šādi dabūto zeltu. Jocīgi. Arī Boļšunovs nokomentēja pareizi manuprāt - zeltam vajadzēja būt vai nu Klebo vai Boļšunovam, bet ne jau Iversenam.
Zelta medaļu Iversens dabūja pamatoti! Klebo mēģināja tikt garām, aizskāra Boļšunova nūju, vainīgs, jo taisnes sākumā bija aizmugurē! Boļšunovs?! Pats vainīgs! Gāja uz risku. Saprata, ka vienīgā iespēja vinnēt Klebo ir nogriezt ceļu pirms iezīmētās finiša taisnes. Nepaveicās salūza nūja! Un, lai eapvainotos krievu fani Klebo visiem spēkiem centās izvairīties no kontakta, tieši Boļšunovs apzināti uz kontaktu gāja! Vēlreiz atkārtošos nepaveicās Boļšunovam!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 15:01, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Arī Boļšunovs nokomentēja pareizi manuprāt - zeltam vajadzēja būt vai nu Klebo vai Boļšunovam, bet ne jau Iversenam.
Vai tad kādreiz sportā tā vispār ir bijis? Diskābelēt var, bet neatceros, ka kādreiz kādam būtu piešķirta uzvara, ja finišā cits, nediskvalificēts, priekšā.

     [+] [-]

, 2021-03-08 15:56, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Vai tad kādreiz sportā tā vispār ir bijis? Diskābelēt var, bet neatceros, ka kādreiz kādam būtu piešķirta uzvara, ja finišā cits, nediskvalificēts, priekšā.
Īsti nesapratu Tavu jautajumu, vai domu.
Ja vadās tikai strikti pēc noteikumiem, tad sanāk kā šajā gadījumā - tur neviens nav saņēmis to ko pelnījis. Bet priekš tam uzskatu ka var ari lemt objektīvi, izejot no situācijas pirms, kāds būtu potenciālais rezultāts ja nebūtu saķeršanās un nūjas laušana. Respektīvi kāds būtu godīgākais rezultāts. Tad tā arī apmēram būtu Klēbo ar Boļšunovu noskaidrotu spēcīgāko savā starpā un Iversens būtu aiz viņiem abiem. Diskvalifikācija Klēbo arī nav godīgākais variants, jo nobraukt 50km un finišā nejaušas saķeršanās dēļ tikt diskvalifcētam... vēl varētu viņam iedot 10 sekundes sodu par traucēšanu, bet ne diskābeli. Tas būtu objektīvāk. Priekš tam arī ir tiesneši, amatpersonas kam jādara viss lai šādas situācijas novērstu.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:02, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Īsti nesapratu Tavu jautajumu, vai domu.
Ja vadās tikai strikti pēc noteikumiem, tad sanāk kā šajā gadījumā - tur neviens nav saņēmis to ko pelnījis. Bet priekš tam uzskatu ka var ari lemt objektīvi, izejot no situācijas pirms, kāds būtu potenciālais rezultāts ja nebūtu saķeršanās un nūjas laušana. Respektīvi kāds būtu godīgākais rezultāts. Tad tā arī apmēram būtu Klēbo ar Boļšunovu noskaidrotu spēcīgāko savā starpā un Iversens būtu aiz viņiem abiem. Diskvalifikācija Klēbo arī nav godīgākais variants, jo nobraukt 50km un finišā nejaušas saķeršanās dēļ tikt diskvalifcētam... vēl varētu viņam iedot 10 sekundes sodu par traucēšanu, bet ne diskābeli. Tas būtu objektīvāk. Priekš tam arī ir tiesneši, amatpersonas kam jādara viss lai šādas situācijas novērstu.
Tas jau izskatās pēc distances saīsināšanas. Tas novestu pie pilnīga bezpriģela, būtu jāvelk robeža, kur distances laikā saķeršanās līderu starpā ir un kur nav izšķiroša. Iversens starp citu ir lielisks sprinteris, gan jau Boļšunovu tapat apdzītu

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:08, pirms 4 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Zelta medaļu Iversens dabūja pamatoti! Klebo mēģināja tikt garām, aizskāra Boļšunova nūju, vainīgs, jo taisnes sākumā bija aizmugurē! Boļšunovs?! Pats vainīgs! Gāja uz risku. Saprata, ka vienīgā iespēja vinnēt Klebo ir nogriezt ceļu pirms iezīmētās finiša taisnes. Nepaveicās salūza nūja! Un, lai eapvainotos krievu fani Klebo visiem spēkiem centās izvairīties no kontakta, tieši Boļšunovs apzināti uz kontaktu gāja! Vēlreiz atkārtošos nepaveicās Boļšunovam!
Tas ir tavs pieņēmums, viedoklis un tikai. Kurā vietā Boļšunovs apzināti gāja uz kontaktu? Tas ka mazliet nogrieza ceļu Klebo, jā. Bet tā bija viņa priekšrocība un atļauts manevrs pēc šiem noteikumiem. Atceramies atkal to pašu Maki izgājienu. Tur bija daudz rupjāka ceļa nogriešana. un nebrīnos ka šajā gadījumā Boļšunovs izmantoja iepriekšējo pieredzi. Ja toreiz Maki būtu dabūjis kaut brīdinājumu, Bolšunovs šoreiz būtu uzmanīgs un neko tādu necenstos par mēģināt. Viņam starp citu vēl šajā gonkā bija spēkā varētu teikt tā sauktais "aizturētais sods" pēc tā paša Lahti gadījuma - respektīvi jebkurš sīks pārkāpums un diskābelis no turpmākām 2 sacensībām.
Boļšunovs uz risku negāja, viņš izmantojot noteikumus, situāciju un iepriekšējos tiesnešu lēmumus izmantoja situāciju lai ieņemtu sev izdevīgāku finiša līniju, bet neļautu to izdarīt Klēbo. Ja Klebo pārkārtotos uz vienu finiša līniju iepriekš, viņš varētu pierādīt kurš ir stiprāks finišā spurtā godīgi. Bet mēģināja finišēt vispār gandrīz pa koridora malu, nevis špūri, tadejādi dafaultā traucējot Boļšunovam.
Bet es atkārtoōs vēlreiz, situācijā visi sportisti ir ķīlnieki nevis vainīgie.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:17, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Tas jau izskatās pēc distances saīsināšanas. Tas novestu pie pilnīga bezpriģela, būtu jāvelk robeža, kur distances laikā saķeršanās līderu starpā ir un kur nav izšķiroša. Iversens starp citu ir lielisks sprinteris, gan jau Boļšunovu tapat apdzītu
Kas tieši un kur ir distances saīsināšana?
Finiša zonā ir ļoti būtiski šādas saķeršanās, vairs nav iespējas neko labot. Agrāk, kad vēl bija vecās disciplīnas un noteikumi (pat nezinu vai tagad tāds noteikums kā dot ceļu pēc pirmā pieprasījuma ir spēkā), tad mainīt trajektoriju nedrīkstēja vairs finiša zonā. Šobrīd visās tūrēs pie kaut kādām līdzīgām saķeršanās situācijām tieši ar tādām soda sekundēm risina tās situācijas. Vēl mach tv Ļegkovs to apstiprināja un pieminēja, ka dabūjis 10 sek sodu, lai nākošreiz būtu uzmanīgāki šādās situācijās un no tām izvairītos.
Tas ka Iversens ir lielisks sprinteris ir tavs pieņēmums un "uz papīra". Ja viņš tāds ir lai pierāda distancē. Kaut kā neesmu redzējis kur viņš Boļšunovu sprintā būtu vienkārši apbraucis. Ja ir, parādi. Ja šeit būtu braukuši un nosrintotu, tad jā, ticētu, citādi tā ir vienkārši atruna, kā biatlonā, ja neaizšautu to vienu garām, būtu čempions.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:22, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Īsti nesapratu Tavu jautajumu, vai domu.
Ja vadās tikai strikti pēc noteikumiem, tad sanāk kā šajā gadījumā - tur neviens nav saņēmis to ko pelnījis. Bet priekš tam uzskatu ka var ari lemt objektīvi, izejot no situācijas pirms, kāds būtu potenciālais rezultāts ja nebūtu saķeršanās un nūjas laušana. Respektīvi kāds būtu godīgākais rezultāts. Tad tā arī apmēram būtu Klēbo ar Boļšunovu noskaidrotu spēcīgāko savā starpā un Iversens būtu aiz viņiem abiem. Diskvalifikācija Klēbo arī nav godīgākais variants, jo nobraukt 50km un finišā nejaušas saķeršanās dēļ tikt diskvalifcētam... vēl varētu viņam iedot 10 sekundes sodu par traucēšanu, bet ne diskābeli. Tas būtu objektīvāk. Priekš tam arī ir tiesneši, amatpersonas kam jādara viss lai šādas situācijas novērstu.
Pārfrāzēšu - vai Tu esi redzējis sportā gadījumu, kad uzvaru (medaļu, vietu) noņem kādam, kurš fiziski pirmais šķērsoja finiša līniju (vai ieguva attiecīgo vietu) un nekādus noteikumus nav pārkāpis.
Es neskatos baigi daudz individuālo sportu, tāpēc varu kļūdīties, bet man šķiet, ka tā nekad nedara.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:33, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Pārfrāzēšu - vai Tu esi redzējis sportā gadījumu, kad uzvaru (medaļu, vietu) noņem kādam, kurš fiziski pirmais šķērsoja finiša līniju (vai ieguva attiecīgo vietu) un nekādus noteikumus nav pārkāpis.
Es neskatos baigi daudz individuālo sportu, tāpēc varu kļūdīties, bet man šķiet, ka tā nekad nedara.
Noņemtai medaļai viennozīmīgi nevajadzētu būt, augstākais, par ko te varētu runāt- par divām zelta medaļām. Varbūt kļūdos, bet vai daiļslidošanā kādreiz tā neizdarīja, ka pēc protesta piešķīra divas pirmās vietas.
Bet vispār interesanti, ka slēpošanā finiša taisnē regulāri izceļas skandāli, kamēr līdzīgajā biatlonā tādus gadījumus īsti pat nespēju atcerēties (var jau būt, ka ir bijuši, bet noteikti retāk). Tāpēc, ka biatlonistiem plintes līdzi, vai?

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:43, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Pārfrāzēšu - vai Tu esi redzējis sportā gadījumu, kad uzvaru (medaļu, vietu) noņem kādam, kurš fiziski pirmais šķērsoja finiša līniju (vai ieguva attiecīgo vietu) un nekādus noteikumus nav pārkāpis.
Es neskatos baigi daudz individuālo sportu, tāpēc varu kļūdīties, bet man šķiet, ka tā nekad nedara.
Jā, tev taisnība šajā. Bet es nemācēšu teikt vai ir tādi gadījumi. iespējams ir, piem kaut kādos pusfinālos un tml., bet tad kaut kāds pamats tam ir kapēc anulēt un piemēram izspēlēt par jaunu. Šeit nav varianta izspēlēt par jaunu.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:47, pirms 4 gadiem
elements rakstīja: Noņemtai medaļai viennozīmīgi nevajadzētu būt, augstākais, par ko te varētu runāt- par divām zelta medaļām. Varbūt kļūdos, bet vai daiļslidošanā kādreiz tā neizdarīja, ka pēc protesta piešķīra divas pirmās vietas.
Bet vispār interesanti, ka slēpošanā finiša taisnē regulāri izceļas skandāli, kamēr līdzīgajā biatlonā tādus gadījumus īsti pat nespēju atcerēties (var jau būt, ka ir bijuši, bet noteikti retāk). Tāpēc, ka biatlonistiem plintes līdzi, vai?
Daiļslidošanā gan arī cita specifika, tur nav finiša līnijas. Teorētiski var noprotestēt un piešķirt tādas atzīmes, kādas vajag.
Biatlonā noteikti arī statistiski retāk ir tie plecu pie pleca finiši.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 16:54, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Jā, tev taisnība šajā. Bet es nemācēšu teikt vai ir tādi gadījumi. iespējams ir, piem kaut kādos pusfinālos un tml., bet tad kaut kāds pamats tam ir kapēc anulēt un piemēram izspēlēt par jaunu. Šeit nav varianta izspēlēt par jaunu.
apbižotajam mēdz piešķir finālā "devīto celiņu". Bet tos, kas neko nav pārkāpuši, neaiztiek.
Tāpat šeit arī, nav vispār nekāda pamata, lai tam otram norvēģim nedotu zeltu. Atceros, kaut kādā šorttrekā vai hvz kur viens reiz dabūja OS zeltu, būdams diezgan pārliecinoši pēdējais, a visi priekšā nokrita. Vainīgs, jau, protams, bija tikai viens no nokritušajiem, bet nu zelts jebkurā gadījumā tam, kurš legāli pirmais šķērsojis finiša līniju.

     [+] [-]

, 2021-03-08 16:58, pirms 4 gadiem
Atradu vēl par divām bronzas medaļām vesera mešanā pēdējā PČ (ne tāpēc, ka vienādi rezultāti):
"Polijas delegācija pēc sacensībām uzrakstīja protestu, apgalvojot, ka Halāss [sākotnēji 3.vieta] pēc pirmā mēģinājuma, kurā sasniedza savu labāko rezultātu, izkāpis no metiena apļa. Pasaules čempionāta komisija pēc videoatkārtojuma noskatīšanās konstatēja pārkāpumu un arī Novickim [polim] piešķīra bronzas medaļu. Halāss gan savu godalgu nezaudēs, jo komisija uzskata, ka ungārs pārējos piecus metienus izpildījis ar taktiku, kas balstīta, ņemot vērā pirmā metiena rezultātu."
Tā kā, ja pieslēdz iztēli, visādus lēmumus var pieņemt...

     [+] [-]

, 2021-03-08 17:02, pirms 4 gadiem
elements rakstīja: Atradu vēl par divām bronzas medaļām vesera mešanā pēdējā PČ (ne tāpēc, ka vienādi rezultāti):
"Polijas delegācija pēc sacensībām uzrakstīja protestu, apgalvojot, ka Halāss [sākotnēji 3.vieta] pēc pirmā mēģinājuma, kurā sasniedza savu labāko rezultātu, izkāpis no metiena apļa. Pasaules čempionāta komisija pēc videoatkārtojuma noskatīšanās konstatēja pārkāpumu un arī Novickim piešķīra bronzas medaļu. Halāss gan savu godalgu nezaudēs, jo komisija uzskata, ka ungārs pārējos piecus metienus izpildījis ar taktiku, kas balstīta, ņemot vērā pirmā metiena rezultātu."
Tā kā, ja pieslēdz iztēli, visādus lēmumus var pieņemt...
jā, bet nekur nebūs tā, ka vnk neiedos tam, kurš neko nav pārkāpis. Tā, ka nedot zeltu otram norgem ir neiespējami. ja nu vienīgi vēl kādam piešķirt zeltu.

     [+] [-]

, 2021-03-08 17:03, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: jā, bet nekur nebūs tā, ka vnk neiedos tam, kurš neko nav pārkāpis. Tā, ka nedot zeltu otram norgem ir neiespējami. ja nu vienīgi vēl kādam piešķirt zeltu.
Tieši to savā pirmajā komentārā rakstīju.

  -2 [+] [-]

, 2021-03-08 17:04, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Īsti nesapratu Tavu jautajumu, vai domu.
Ja vadās tikai strikti pēc noteikumiem, tad sanāk kā šajā gadījumā - tur neviens nav saņēmis to ko pelnījis. Bet priekš tam uzskatu ka var ari lemt objektīvi, izejot no situācijas pirms, kāds būtu potenciālais rezultāts ja nebūtu saķeršanās un nūjas laušana. Respektīvi kāds būtu godīgākais rezultāts. Tad tā arī apmēram būtu Klēbo ar Boļšunovu noskaidrotu spēcīgāko savā starpā un Iversens būtu aiz viņiem abiem. Diskvalifikācija Klēbo arī nav godīgākais variants, jo nobraukt 50km un finišā nejaušas saķeršanās dēļ tikt diskvalifcētam... vēl varētu viņam iedot 10 sekundes sodu par traucēšanu, bet ne diskābeli. Tas būtu objektīvāk. Priekš tam arī ir tiesneši, amatpersonas kam jādara viss lai šādas situācijas novērstu.
Galvena problema, Boljik, ir ta, ka jus, krievi, tomer domajat savadak neka eiropiesi. Redz kadus palagus esi gatavs drukat ar greizo MachTV "taisnibu". Tatad, soreiz, parkapums - strikti pec noteikumiem, bet iznakums butu jaskatas pec butibas utt. Un ta vienmer. Apnicis jau. Es skandinavu vieta vispar pieteiktu FIS ultimatu - izslegt Krieviju, vai ari lai tie Brjanskas vilki slepo vieni pasi ar bulgariem un franciem. Pietiktu ari ar Ziemelvalstu cempi.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-08 17:28, pirms 4 gadiem
Skandāli šeit izpalikuši, bet acīmredzamais.
Biatlonā bija - Pidrušna vs Dālmajere. Un, ļoti līdzīgi vakardienai, haholka bija priekšā un apzināti bloķēja malējo trajektoriju, kaut Laurai temps bija lielāks. Toreiz ātrumi bija lēnāki, koridors daudz platāks. Varat iedomāties to barjeru, kura atdala finišu no trases. Lai arī visa taisne brīva, šī pa diognāli ieņēma ārējo. Laura bija pārliecināta, ka vietas daudz un brauks pa vidu, mēģināja pa ārmalu apbraukt. Dālmajerei IQ bija lielāks par Klēbo un Boļšunovu, kaut škrobe bija, bet šī tik noplātīja rokas.

Lielākais bloķētājs un atsēdētājs nav vis kāds norvēģis bet vācietis - Ēriks Frencels un visa DE divcīņas komanda. Pēdējais pavisam nesen, kad viņa ziedu laiki ir jau garām, nobloķēja somu Herolu.
Nupat atsēdēja aiz Vatabes un izrāva bronzu.

Bet par vakardienu jau izteicos - Klebo bija labs visus 50km, vajadzēja tā arī finišēt kā pirmajam. Gribēja šovu, izdevās.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-08 20:01, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Tas ir tavs pieņēmums, viedoklis un tikai. Kurā vietā Boļšunovs apzināti gāja uz kontaktu? Tas ka mazliet nogrieza ceļu Klebo, jā. Bet tā bija viņa priekšrocība un atļauts manevrs pēc šiem noteikumiem. Atceramies atkal to pašu Maki izgājienu. Tur bija daudz rupjāka ceļa nogriešana. un nebrīnos ka šajā gadījumā Boļšunovs izmantoja iepriekšējo pieredzi. Ja toreiz Maki būtu dabūjis kaut brīdinājumu, Bolšunovs šoreiz būtu uzmanīgs un neko tādu necenstos par mēģināt. Viņam starp citu vēl šajā gonkā bija spēkā varētu teikt tā sauktais "aizturētais sods" pēc tā paša Lahti gadījuma - respektīvi jebkurš sīks pārkāpums un diskābelis no turpmākām 2 sacensībām.
Boļšunovs uz risku negāja, viņš izmantojot noteikumus, situāciju un iepriekšējos tiesnešu lēmumus izmantoja situāciju lai ieņemtu sev izdevīgāku finiša līniju, bet neļautu to izdarīt Klēbo. Ja Klebo pārkārtotos uz vienu finiša līniju iepriekš, viņš varētu pierādīt kurš ir stiprāks finišā spurtā godīgi. Bet mēģināja finišēt vispār gandrīz pa koridora malu, nevis špūri, tadejādi dafaultā traucējot Boļšunovam.
Bet es atkārtoōs vēlreiz, situācijā visi sportisti ir ķīlnieki nevis vainīgie.
Bolek Tu esi dīvainītis. Apskaties vēlreiz atkārtojumu! Īsākais ceļš uz finišu ir pa iekšmalu. Boļšunovs apzināti gāja uz finiša taisnes ārmalu, lai izspiestu Klēbo. Pēc noteikumiem viņš to drīkstēja darīt, bet, ja nepaveicās pēc tam nevajag "gaudot uz visiem", ka baigais cietējs.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-08 20:54, pirms 4 gadiem
kokkāpējs rakstīja: Bolek Tu esi dīvainītis. Apskaties vēlreiz atkārtojumu! Īsākais ceļš uz finišu ir pa iekšmalu. Boļšunovs apzināti gāja uz finiša taisnes ārmalu, lai izspiestu Klēbo. Pēc noteikumiem viņš to drīkstēja darīt, bet, ja nepaveicās pēc tam nevajag "gaudot uz visiem", ka baigais cietējs.
Pats tu esi dīvainītis. Ja nevēlies argumentēti diskutēt, uzklausīt citu viedokli, tā arī pasaki. Jau iepriekš rakstīju ka tur pa ārmalu gāja visi. Un tas norāda uz to ka ārmala bija nevis īsākais un labākais, bet ņemot vērā līkumu un trases stāvokli, tad izdevīgākā trajektorija, lai asi griežot nesamazinātu ātrumu. Vienkārša fizika. Pamēģini asākā leņķī ieņemt iekšejo malu un nesamazināt ātrumu.
1 2 41 komentārs