Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Jansrūds uzvar olimpiskajā nobrauciena trasē Korejā, Vona dominē Vācijā

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Jansrūds uzvar olimpiskajā nobrauciena trasē Korejā, Vona dominē Vācijā
Kjetils Jasnrūds
Foto: AFP/Scanpix

Korejā sestdien tika aizvadītas pirmās kalnu slēpošanas Pasaules Kausa sacensības pirms 2018. gadā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm. Trešo uzvaru sezonā izcīnīt izdevās norvēģim Kjetilam Jansrūdam. Tikmēr sievietēm šonedēļ Pasaules Kausa posms Garmišā-Partenkirhenē, Vācijā, kur nedēļas nogali perfekti iesākusi ASV kalnu slēpotāja Lindsija Vona.

Jeongseonas kalnu kūrortā aizvadītas pirmās nopietnās sacensības gatavojoties 2018. gada olimpiskajām spēlēm. 2857 metrus garo nobrauciena trasi, kura ļoti līdzīga būs arī olimpiādē, jau treniņos lieliski veica Jansrūds. Arī pašās sacensībās Jansrūds savu braucienu veica lieliski, finišējot pirmajā vietā, un otrās vietas ieguvēju Dominiku Parisu no Itālijas apsteidzot par 0,20 sekundēm. Trešais palika amerikānis Stīvens Nīmans, kurš Jansrūdam zaudēja 0,41 sekundi.

Nobrauciena kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Aksels Lunds Svindāls, taču maz ticams, ka viņš tur paliks līdz sezonas beigām, jo gaidāmas vēl trīs nobrauciena sacensības, kurās viņš nestartēs traumas dēļ. Tas iespējas pacīnīties par mazo globusu paver vairākiem citiem sportistiem.

Tikmēr sieviešu Pasaules Kausa sezona turpinās ar Lindsijas Vonas neticamo sniegumu, kura ir spējusi uzvarēt visās nobrauciena sacensībās, kurās ir finišējusi.

Garmišā-Partenkirhenē sestdienā laikapstākļi bija daudz labāki nekā dienu iepriekš, kad tika atcelts oficiālais treniņbrauciens. Vona trasē bija neapturama, un finišēja ar 1,51 sekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Fabieni Suteri no Šveices. Trešo vietu izcīnīja Vācijas sportiste Viktorija Rēbensburga, kura uzvarētājai zaudēja 1,57 sekundes.

Vona arī ir pārliecinoša kopvērtējuma līdere gan nobrauciena disciplīnā, gan arī kopējā ieskaitē, kur par 127 punktiem apsteidz Laru Gutu.

Rīt sacensības turpināsies gan Korejā, gan Vācijā, ar supergiganta disciplīnu.

Pasaules Kausa posms Jeongseonā, nobrauciens

VietaSportistsLaiks
1Kjetils Jasnrūds1:41.38
2Dominiks Pariss+0.20
3Stīvens Nīmans+0.41
4Peters Fills+0.47
5Beāts Foics+0.49
6Otmārs Štrīdingers+0.52

Pasaules Kausa posms Garmišā-Partenkirhenē, nobrauciens

VietaSportisteLaiks
1Lindsija Vona1:40.80
2Fabiene Sutere+1.51
3Viktorija Rēbensburga+1.57
4Larisa Jurkiva+1.80
5Laurena Rosa+1.97
6Tīna Veiratere+1.99

Izmantotie resursi:
FIS-Ski