Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka labo karjeras rekordu klasiskajā stilā, Linna Svāna atkal izcīna uzvaru

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Eiduka labo karjeras rekordu klasiskajā stilā, Linna Svāna atkal izcīna uzvaru
Divi no diviem - Linna Svāna atkal gūst uzvaru. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka šodien Val Mustairā, Šveicē, turpināja vakardien sākto "Tour de Ski" seriālu, sacenšoties 10 km masu startā klasiskajā stilā. Viņai izdevās ievērojami labot savu personisko rekordu Pasaules kausa sacensībās šajā slēpošanas stilā, ieņemot 24. vietu. Otro uzvaru divās dienās finiša taisnē izcīnīja zviedriete Linna Svāna.

Vakar 20 gadus vecā Eiduka teicami iesāka savas karjeras trešās "Tour de Ski" sacensības, izcīnot 15. vietu sprinta kvalifikācijā, bet, nespējot konkurēt ar pretiniecēm savā ceturtdaļfinālā, beigās palika 26. pozīcijā. Šodien Latvijas pārstāvei bija jāslēpo klasiskajā stilā, kas viņai pagaidām nav bijis parocīgākais.

Startēdama ar 38. numuru, sākumā Eiduka spēja pakāpties par vairākām pozīcijām augstāk un pie 1.2 km atzīmes ieņēma 26. vietu (+10.1 sekunde). Pēc nedaudz vairāk kā trim veiktiem kilometriem jau bija izveidojusies līderu grupa, kurā ietilpa 23 slēpotājas, savukārt Eiduka bija starp līderēm sekotāju grupā un ieņēma 27. vietu (+26.2). Līdz pat finišam Eiduka ne reizi nenokrita zemāk par 29. vietu un, slēpojot plecu pie pleca ar tādām sportistēm kā Emma Rīboma, Jonna Sundlinga un Anna Ņečajevskaja, finišā spēja pakāpties līdz pat 24. pozīcijai (+1:31.8), sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu PK sacensībās klasiskajā stilā (iepriekšējais rekords bija 41. vieta sprinta klasikā šīs sezonas sākumā Rukā, Somijā). Tieši 24. vietu latviete šobrīd ieņem arī lielajā "Tour de Ski" kopvērtējumā (+2:35).

Pirmos četrus kilometrus slēpojuma vadībā turējās talantīgā zviedru sportiste Frīda Karlsone, kura vakar pirmoreiz karjerā tika uz goda pjedestāla sprinta sacensībās pēc tam, kad diskvalificēta par kritiena izraisīšanu tika slovēniete Anamarija Lampiča (protestu tiesnešiem iesniedza mājinieku slēpotājas Nadīnes Fēndrihas pārstāvji). Interesanti, ka par savu pirmo sprinta pjedestālu Karlsone uzzināja tikai pa telefonu, jau atrodoties mašīnā. Viņa arī saņēma 15 sprinta bonusa punktus, apsteidzot amerikānieti Džesiju Diginsu un savu tautieti Ebu Andersoni, kura vakar pēc neveiksmīgā sprinta (tikai 32. vieta) bija ļoti neapmierināta, nespējot valdīt asaras.

Vēlāk Diginsa uz īsu brīdi pārņēma vadību, taču aptuveni sešu ar pusi kilometru atzīme bija tā vieta, kur zviedrietes sāka savu atrāvienu. Andersonei tas neizdevās tik veiksmīgi, jo pavisam drīz viņu noķēra pārējās sekotājas, bet Karlsone ieguva jau vairāku sekunžu pārsvaru. Drīz gan arī Sollefteo dzimusī sportiste tika noķerta un pirms pēdējā apļa līderu grupā bija desmit sportistes, bet pie 8.3 km vairs tikai septiņas - zviedrietes Karlsone un vakardienas sprinta uzvarētāja Linna Svāna (Eba Andersone nespēja noturēties), amerikānietes Džesija Diginsa un Rouzija Brenana, krievietes Jūlija Stupaka un Jana Kirpičenko, kā arī vāciete Katarīna Henniga. Tieši šīs slēpotājas līdz finišam arī sadalīja vietas uz goda pjedestāla.

Vairāk izturības nekā taktiskā cīņā visvairāk spēka bija palicis tieši 21 gadu vecajai Svānai, kura finiša taisnē nodemonstrēja savas sprinteres dotības un izcīnīja otro uzvaru divās dienās, nostabilizējoties "Tour de Ski" kopvērtējuma līderpozīcijā. Otro reizi sezonā uz pjedestāla tika krieviete Jūlija Stupaka, pirms paša finiša atņemot otro vietu Diginsai un Karlsonei. Jāpiemin, ka ASV sportiste Sofija Koldvela Hamiltone, kura otrajā kilometrā piedzīvoja kritienu, finišēja tikai 46. vietā (+2:39.1).

"Centos neko nesasteigt pirmajos divos apļos (no četriem - R.G.) un neiztērēt tik daudz enerģijas, bet tad sāku domāt, ka vajag taču uzvarēt. Nebiju domājusi, ka mana pirmā uzvara garajā distancē būs jau tik drīz. Manam gadam ir ļoti labs sākums," priecīga pēc uzvaras bija Svāna, kura neslēpa gan to, ka uzvarēt visā tūrē šobrīd priekš viņas ir gandrīz nereāli, jo, lai to izdarītu, pirms lielā Alpe Cermis kāpuma pēdējā posmā ir nepieciešams vismaz 3-5 minūšu pārsvars.

Sievietēm nākamās sacensības paredzētas rītdien, kad pulksten 16:25 norisināsies 10 km iedzīšana brīvajā stilā, bet vīrieši vēl šodien sacentīsies 15 km klasiskā stila distancē ar kopējo startu. Sākums plānots jau pulksten 15:45, un viens no 77 dalībniekiem būs arī Latvijas sportists, "Tour de Ski" debitants, Raimo Vīgants, kurš vakar sasniedza jaunu karjeras rekordu Pasaules kausa sacensībās, izcīnīdams 44. vietu.

10 km masu starts klasiskajā stilā sievietēm, "Tour de Ski" 2. posms, Val Mustaira (Šveice)

V.SportisteValstsRezultāts
1.Linna SvānaZviedrija30:09.9
2.Jūlija StupakaKrievija+0.7
3.Džesija DiginsaASV+0.8
4.Frīda KarlsoneZviedrija+1.4
5.Katarīna HennigaVācija+2.0
6.Rouzija BrenanaASV+3.4
24.Patrīcija EidukaLatvija+1:31.8

"Tour de Ski" kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsLaiks
1.Linna SvānaZviedrija32:42
2.Džesija DiginsaASV+0:13
3.Frīda KarlsoneZviedrija+0:18
4.Rouzija BrenanaASV+0:20
5.Anamarija LampičaSlovēnija+0:40
6.Nadīne FēndrihaŠveice+0:43
24.Patrīcija EidukaLatvija+2:35

     [+] [-]

, 2021-01-02 14:49, pirms 4 gadiem
Interesanti, vai Linna Svāna ir izcilā slēpotāja Gunde Svana meita?

  +2 [+] [-]

, 2021-01-02 15:05, pirms 4 gadiem
Nevar atrast šādu info, ja būtu, tad gan jau visās TV translācijās tas tiktu pieminēts. Interesantāk likās redzēt M. Di Čentas vārdu. Tā gan slavenajai Manuelai di Čentai ir radiniece.

Starp citu, lielisks Eidukas rezultāts. Te nu bija "visas skandināvietes ir labākas" to pat uz klasiku vairs nevar attiecināt.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-02 15:25, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Nevar atrast šādu info, ja būtu, tad gan jau visās TV translācijās tas tiktu pieminēts. Interesantāk likās redzēt M. Di Čentas vārdu. Tā gan slavenajai Manuelai di Čentai ir radiniece.

Starp citu, lielisks Eidukas rezultāts. Te nu bija "visas skandināvietes ir labākas" to pat uz klasiku vairs nevar attiecināt.
Neaizmirstam,nebija norvegijas slepotajas!

  +4 [+] [-]

, 2021-01-02 18:15, pirms 4 gadiem
Malacis Patrīcija! Tādam sasniegumam par maz komentu. Ceru, ka komentētāji slēpo Madonā, Mailēs Alūksnē vai kur citur!

  -3 [+] [-]

, 2021-01-02 18:41, pirms 4 gadiem
Ļoti augstvērtīgs rezultāts. Renei vajadzētu atņemt daļu valsts naudas un to labāk atvēlēt šai neparasti talantīgajai meitenei.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 19:45, pirms 4 gadiem
[quote dvielis]
Interesanti, vai Linna Svāna ir izcilā slēpotāja Gunde Svana meita?
Nav viņa Gunde Svan meita,ne arī kādas citas radniecīgas saites.
- Nei, men jeg forstår at folk spør. Jeg har sett at det har kommet opp forslag på Google, «Linn Svahns pappa». Men nei, Gunde Svan er ikke min pappa, sier Svahn til den svenske avisa Expressen.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 19:51, pirms 4 gadiem
Šahs rakstīja: Malacis Patrīcija! Tādam sasniegumam par maz komentu. Ceru, ka komentētāji slēpo Madonā, Mailēs Alūksnē vai kur citur!
Malacīte!
Es domāju ,ka mūsu gana plašā slēpošanas entuziastu saime ir vienkāŗši atturīgāki un jā arī slēpo šodien. Interesanti-kas ir aiz viņas12-16g?

     [+] [-]

, 2021-01-02 19:54, pirms 4 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ļoti augstvērtīgs rezultāts. Renei vajadzētu atņemt daļu valsts naudas un to labāk atvēlēt šai neparasti talantīgajai meitenei.
Renes sportisti valsts piešķirto naudu ir nopelnījusi ar grūtu darbu treniņos un augstiem sasniegumiem sacensībās. Un arī Eiduka to nopelnīs, komunist.

  +4 [+] [-]

, 2021-01-02 19:57, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Renes sportisti valsts piešķirto naudu ir nopelnījusi ar grūtu darbu treniņos un augstiem sasniegumiem sacensībās. Un arī Eiduka to nopelnīs, komunist.
tev laikam kkāds brīdinājums telefonā parādās, kolīdz kāds kaut ar pusvārdu neslavē reni otins - nenogurstošs renes karotājs

  -3 [+] [-]

, 2021-01-02 20:38, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: tev laikam kkāds brīdinājums telefonā parādās, kolīdz kāds kaut ar pusvārdu neslavē reni otins - nenogurstošs renes karotājs
Kamēr pēdējais renes noliedzējs nebūs kļuvis par renes piekritēju, pagurt nedrīkst. Pareizi, ka rene ir forša?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 20:53, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Renes sportisti valsts piešķirto naudu ir nopelnījusi ar grūtu darbu treniņos un augstiem sasniegumiem sacensībās. Un arī Eiduka to nopelnīs, komunist.
Notiekti piekrītu tam, ko saki, vien jautājums - kā zini, ka tas tavs oponents ir komunists? Varbūt tomēr viņš ir vien kolumnists, kas raksta slejas avīzēs (proti, interneta rakstu komentāru sadaļās)?

  -1 [+] [-]

, 2021-01-02 20:57, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Kamēr pēdējais renes noliedzējs nebūs kļuvis par renes piekritēju, pagurt nedrīkst. Pareizi, ka rene ir forša?
rene ir ateja, tu esi zābaks! Pareiz ir, renes naudu jādod slēpotājiem un vieglatlētiem.

     [+] [-]

, 2021-01-02 21:01, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Notiekti piekrītu tam, ko saki, vien jautājums - kā zini, ka tas tavs oponents ir komunists? Varbūt tomēr viņš ir vien kolumnists, kas raksta slejas avīzēs (proti, interneta rakstu komentāru sadaļās)?
Atņemt vieniem un sadalīt citiem - tas ir komunistu lozungs un darba stils.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-02 21:28, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Atņemt vieniem un sadalīt citiem - tas ir komunistu lozungs un darba stils.
Rene nav atņēmusi vieglatlētiem, peldētājiem, futbolistiem?

  -2 [+] [-]

, 2021-01-02 21:31, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Rene nav atņēmusi vieglatlētiem, peldētājiem, futbolistiem?
Nē, nav. Ne arī riteņbraucējiem, svarcēlājiem un hokejistiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 21:36, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Nē, nav. Ne arī riteņbraucējiem, svarcēlājiem un hokejistiem.
Esi tik pārliecināts?
Gadiem jau ir bijis tīrs renes lobijs un pašas personas uzskata to par normu!

     [+] [-]

, 2021-01-02 21:36, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Kamēr pēdējais renes noliedzējs nebūs kļuvis par renes piekritēju, pagurt nedrīkst. Pareizi, ka rene ir forša?
kā jau reiz teicu - ja valts ir tik turīga, kā Vācija, tad, manispēc, kaut katrā ciemā pa renei. Bet, ja naudiņas ir tik, cik ir, tad jādod tur, kur no tās pēc iespējas lielākai sabiedrības daļai ir labums, slepošana noteikti pat pie mūsu tagadējām ziemām spēj tā teikt "apkalpot" vairāk kā jauniešus, tā pieaugušos, bet nu vieglatlētikai, manuprāt, būtu jābūt pirmajā vietā, jo tas ir visa pamats, kamēr tur nav viss sakārtots, tikmēr pajāt uz visādām renēm-šmerēm

kas atiecas uz tevis uzdoto jautājumu - ja renei atņem to nenormālo patosu, kas mums tici borēts kopš es sevi atceros (tas būtu deviņdesmito sākums), tad tas ir ārkārtīgi garlaicīgs sporta veids. tas ir, ja tu gribēji zināt manas domas

     [+] [-]

, 2021-01-02 21:43, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: kā jau reiz teicu - ja valts ir tik turīga, kā Vācija, tad, manispēc, kaut katrā ciemā pa renei. Bet, ja naudiņas ir tik, cik ir, tad jādod tur, kur no tās pēc iespējas lielākai sabiedrības daļai ir labums, slepošana noteikti pat pie mūsu tagadējām ziemām spēj tā teikt "apkalpot" vairāk kā jauniešus, tā pieaugušos, bet nu vieglatlētikai, manuprāt, būtu jābūt pirmajā vietā, jo tas ir visa pamats, kamēr tur nav viss sakārtots, tikmēr pajāt uz visādām renēm-šmerēm

kas atiecas uz tevis uzdoto jautājumu - ja renei atņem to nenormālo patosu, kas mums tici borēts kopš es sevi atceros (tas būtu deviņdesmito sākums), tad tas ir ārkārtīgi garlaicīgs sporta veids. tas ir, ja tu gribēji zināt manas domas
Slēpot daudzās vietās nevar, bet pa kalniņu nošļūkt var

     [+] [-]

, 2021-01-02 21:48, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja: Slēpot daudzās vietās nevar, bet pa kalniņu nošļūkt var
nu, diez vai tā šļūkšana būs baigi baudāmā, ja nebūs pat tik daudz sniega, lai varētu pa viņu paslēpot
starpcitu, reiz sanāca nošļūkt no kalniņa vārdā Alpi, divas stundas ar ragaviņām šļūcu, kamēr no augšas tiku līdz lejai, lūk tas bija piedzīvojums, tāda rene var tik ūdeni pienest

  -1 [+] [-]

, 2021-01-02 21:50, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: nu, diez vai tā šļūkšana būs baigi baudāmā, ja nebūs pat tik daudz sniega, lai varētu pa viņu paslēpot
starpcitu, reiz sanācā nošļūkt no kalniņa vārdā Alpi, divas stundas ar ragaviņām šļūcu, kamēr no augšas tiku līdz lejai, lūk tas bija piedzīvojums, tāda rene var tik ūdeni pienest


Es būtu tikai par, ja īsto šļūkšanu ieviestu OS, ne mākslīgo

  +3 [+] [-]

, 2021-01-02 21:52, pirms 4 gadiem
flipsider rakstīja:

Es būtu tikai par, ja īsto šļūkšanu ieviestu OS, ne mākslīgo
ķipa skikross, bet ar ragaviņās un uz stāvāka kalna, jopcik, to es toč skatītos

     [+] [-]

, 2021-01-02 22:13, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: kā jau reiz teicu - ja valts ir tik turīga, kā Vācija, tad, manispēc, kaut katrā ciemā pa renei. Bet, ja naudiņas ir tik, cik ir, tad jādod tur, kur no tās pēc iespējas lielākai sabiedrības daļai ir labums, slepošana noteikti pat pie mūsu tagadējām ziemām spēj tā teikt "apkalpot" vairāk kā jauniešus, tā pieaugušos, bet nu vieglatlētikai, manuprāt, būtu jābūt pirmajā vietā, jo tas ir visa pamats, kamēr tur nav viss sakārtots, tikmēr pajāt uz visādām renēm-šmerēm

kas atiecas uz tevis uzdoto jautājumu - ja renei atņem to nenormālo patosu, kas mums tici borēts kopš es sevi atceros (tas būtu deviņdesmito sākums), tad tas ir ārkārtīgi garlaicīgs sporta veids. tas ir, ja tu gribēji zināt manas domas
Kur tu to borēšanu esi klausījusies?

es arī gribu pie tāda kanāla tikt

  -1 [+] [-]

, 2021-01-02 22:21, pirms 4 gadiem
Kartupeļu maiss uz ragaviņām nobrauks ātrāk un ar mazāk kļūdām, nekā mūsu kamaniņnieki

  -1 [+] [-]

, 2021-01-02 22:59, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: kas atiecas uz tevis uzdoto jautājumu - ja renei atņem to nenormālo patosu, kas mums tici borēts kopš es sevi atceros (tas būtu deviņdesmito sākums), tad tas ir ārkārtīgi garlaicīgs sporta veids. tas ir, ja tu gribēji zināt manas domas
Garlaicīga ir slēpošana (visu cieņu Eidukai un Vīgantam), bet bobslejs ir pat ļoti skatāms sporta veids. Tajā viss kas var notikt - kāds no stūmējiem var neielekt bobā, pilots var neievilkt stumšanas kloķi vai nesaķert stūri, bobs bieži bīstami sagāžas, dažreiz pat apgāžas. Dauzīšanās pret bortiem ir parasta lieta. Stipri vīri un lieli ātrumi, pāri 100 km/h.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-02 23:14, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Garlaicīga ir slēpošana (visu cieņu Eidukai un Vīgantam), bet bobslejs ir pat ļoti skatāms sporta veids. Tajā viss kas var notikt - kāds no stūmējiem var neielekt bobā, pilots var neievilkt stumšanas kloķi vai nesaķert stūri, bobs bieži bīstami sagāžas, dažreiz pat apgāžas. Dauzīšanās pret bortiem ir parasta lieta. Stipri vīri un lieli ātrumi, pāri 100 km/h.
Par gaumi, otiņ, nestrīdās, vienam māte, otram meita, citam kleita. Pats fakts, ka tev jāmēģina pierādīt un paskaidrots, kāpēc rene ir interesanta, savā ziņā "makes my point".. es personīgi neizjūtu vajadzību paskaidrot, kāpēc distanču slēpošanu reizēm ir forši paskatīties (arī bez lv pārstāvjiem). Starpcitu, tu renei sekotu līdz, ja lv tur nebūtu neviena dalībnieka?

     [+] [-]

, 2021-01-03 09:00, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Par gaumi, otiņ, nestrīdās, vienam māte, otram meita, citam kleita. Pats fakts, ka tev jāmēģina pierādīt un paskaidrots, kāpēc rene ir interesanta, savā ziņā "makes my point".. es personīgi neizjūtu vajadzību paskaidrot, kāpēc distanču slēpošanu reizēm ir forši paskatīties (arī bez lv pārstāvjiem). Starpcitu, tu renei sekotu līdz, ja lv tur nebūtu neviena dalībnieka?
Pilnīgi precīzi.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-03 09:20, pirms 4 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ļoti augstvērtīgs rezultāts. Renei vajadzētu atņemt daļu valsts naudas un to labāk atvēlēt šai neparasti talantīgajai meitenei.
Un tev aizliegt te smirdēt!!!!

  -1 [+] [-]

, 2021-01-03 09:22, pirms 4 gadiem
Elmers rakstīja: Kartupeļu maiss uz ragaviņām nobrauks ātrāk un ar mazāk kļūdām, nekā mūsu kamaniņnieki
Kurš tev tik smagi dzīvē nodarījis pāri?

     [+] [-]

, 2021-01-03 18:24, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Starpcitu, tu renei sekotu līdz, ja lv tur nebūtu neviena dalībnieka?
Visticamāk nē, bet tāda situācija nav iespējama, jo rene ir Latvijas sporta lepnums, kam šeit ir bagātas tradīcijas un daudz labu starptautiska līmeņa sportistu.