Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Klēbo uzvar pilsētas sprintā, E.Nortugs viņu paķircina sava slavenā brāļa stilā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Klēbo uzvar pilsētas sprintā, E.Nortugs viņu paķircina sava slavenā brāļa stilā
Foto:Peter Vikan/langrenn.com

Pagājušajā nedēļas nogalē Mušjēenā (Norvēģija) notikušajās pilsētas sprinta sacensībās distanču slēpošanā uzvaru svinēja šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējs Johannes Hesflots Klēbo. Savukārt trešās vietas ieguvējs Evens Nortugs sava brāļa Petera stilā “pavilka uz zoba” Klēbo, sakot, ka pasaules labākajam slēpotājam esot paveicies.

Katru gadu pavasarī Norvēģijas vidienē atrodošajā pilsētiņā Mušjēenā notiek pilsētas sprinta sacensības distanču slēpošanā (dažu simtu metru garumā), pulcējot vairākus Norvēģijas izlases līderus, tātad arī pasaules labākos slēpotājus. Dalībnieku vidū pagājušo sestdien bija arī Norvēģijas izlases ziemeļu divcīņnieki ar pasaules vadošo Jarlu Magnusu Rīberu priekšgalā.

Finālā tāpat kā pērn pārliecinoši uzvarēja Joahnnes Klēbo, aiz sevis atstājot šogad martā Skandināvijas kausā Madonā otro vietu sprintā izcīnījušo Haraldu Astrupu Arnesenu, kurš Pasaules kausa posmos ir startējis vien sešas reizes, divas no kurām tiekot pusfināla divpadmitniekā. Pēc saķeršanās ar PK posmos trīsreiz desmitniekā tikušo Janu Jensenu no cīņas par uzvaru izstājās un trešais finišēja pagājušajā sezonā sešas reizes finālos tikušais un trīs godalgotas vietas ieguvušais Evens Nortugs.

Nortugs bija pārliecināts par savu uzvaru, ja ne saķeršanās pēdējā pagriezienā, un pēc finiša Norvēģijas TV intervijā sava titulētā vecākā brāļa Petera stilā ar daļu humora izteicās, ka Klēbo ir paveicies. “Johannesam jābūt priecīgam, ka es nebiju viņam līdzās finiša taisnē. Es jutos ļoti labi finālā un biju gatavs uzvarēt,” norāda Nortugs jaunākais, uzvaras neiegūšanā vainu uzveļot saķeršanās iesaistītajam Jensenam. Starp citu, piedalījās arī pats Peters Nortugs, kurš kvalifikācijā bija astotais.

Sieviešu konkurencē uzvarēja PK posmu godalgoto vietu ieguvēja Johanna Hegstrēma no Zviedrijas.

Izmantotie resursi:
Home - Langrenn

     [+] [-]

, 2023-05-01 19:25, pirms gada
Būtu bijis interesanti šajā kompānijā paskatīties uz biatlona izlases līderiem