Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

FIS slalomā Siguldā četras uzvaras Saļņikovām, divas Ābelem un pa vienai Zvejniekam un Kupčam

Ivars Bācis
Ivars Bācis

FIS slalomā Siguldā četras uzvaras Saļņikovām, divas Ābelem un pa vienai Zvejniekam un Kupčam
Trīs uzvaras divās dienās izcīnījusī Frīda Saļņikova. Foto: E.Lukšo/Ski.lv

Ceturtdien un piektdien Siguldā notikušajās četrās FIS ENL (Entry league) slaloma sacensībās, ko ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu rīkoja Latvijas slēpošanas federācija, sievietēm visos startos uzvarēja Saļņikovas, trīs to paveicot Frīdai un vienu reizi Elzai, bet vīriešiem bija trīs dažādi uzvarētāji – Gutavs Ābele divas reizes, un pa vienai Jurģis Zvejnieks un Roberts Kupčs.

Pēdējo divu nedēļu laikā Siguldā kalnu slēpošanā ir bijis ļoti intensīvs sacensību grafiks. Sākot no februāra vidus, tur ir aizvadīts Baltijas kausa 4. un 5. posms, kā arī FIS ENL sacensības slalomā. Pagājušajā nedēļa Baltijas valstu pārstāvjiem konkurenci sastādīja arī kalnu slēpotāji no Kanādas, Austrālijas, Itālijas, bet šoreiz sacentās tikai triju Baltijas valstu pārstāvji, mājiniekiem Latvijas sportistiem esot nospiedošajā vairākumā. Abas dienas norisinājās divas sacensības, tādējādi abu dienu summā gan sievietēm, gan vīriešiem bija pa četriem startiem.

Pirmajā dienā sievietēm abas reizes uzvarēja Frīda Saķņikova, bet tieši aiz viņas otrā bija viņas dvīņu māsa Elza. Trešās vietas pamainījās, proti, pirmajās sacensībās trijnieku noslēdza Loreta Reitere, bet otrajās – Patrīcijas Ansonska.

Vīriešiem arī pirmajā dienā nemainījās uzvarētājs, proti, abos startos nepārspēts palika Gustavs Harijs Ābele. Toties pārējās godalgotas vietas ieņēma atšķirīgi kalnu slēpotāji, pa reizei otrās vietas iegūstot Bruno Ģermanim un Paulam Pēterim Prancānam, bet vienu reizi trešais bija Kārlis Valinks, kurš Lietuvas pārstāvi un līderi pēc pirmās trases Luku Poberai divu braucienu summā apsteidza par četrām sekundes simtdaļām, bet Prancānam piekāpās vienu sekundes desmitdaļu.

Otrajā dienā meitenēm pirmajā startā Elza Saļņikova divu braucienu summā apsteidza Frīdu, pārtraucot dvīņu māsas uzvaras sēriju. Savukārt otrās dienas otrajā startā atkal Saļņikovas sarindojās ierastajā secībā, uzvarot Frīdai, bet Elzai iegūstot otro vietu. Arī otrajā dienā pa trešajai vietai nopelnīja Reitere un Ansonska.

Puišiem otrā diena nebija sekmīga Ābelem, un viņš neiesaistījās cīņā par augstām vietām. Piektdienas pirmajā startā sanāca savu meistarību parādīt Jurģim Zvejniekam un izcīnīt uzvaru, bet otrajā startā pēc līderpozīcijām pēc pirmās trases Zvejnieks jaunākais nefinišēja.

Jurģa pēdās gāja arī igaunis un Prancāns, kuri bija trijniekā pēc pirmā brauciena, turklāt Paulim Pēterim Prancānam bija iespējas atkārtot vismaz trešo vietu, ko viņš ieguva piektdienas pirmajās sacensībās. To izmantoja pirmajā startā šodien otro vietu ieguvušais Roberts Kupčs, kurš pēc pirmās trases bija tikai sestais un beigās svinēja uzvaru. Otro vietu šoreiz ieguva Valinks, kurš tikai par 0,08 sekundēm divu braucienu summā apsteidza trešo ieņēmušo Ģermani.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv