Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Sporta padome lūgs valdību piešķirt naudu kamaniņu sportam, hokejam, basketbolam un Ukrainai

Agris Suveizda

Sporta padome lūgs valdību piešķirt naudu kamaniņu sportam, hokejam, basketbolam un Ukrainai
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis|FIL

LETA. Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) lūgs valdību piešķirt līdzekļus atsevišķām kamaniņu sporta un hokeja sacensībām.

LNSP sēdē ceturtdien tika atbalstīts Latvijas Kamaniņu sporta federācijas lūgums piešķirt kopumā 220 000 eiro divām sacensībām - 100 000 eiro kontinentālajam kausam kamaniņu sportā jauniešiem, kas Siguldā notiks no 21.novembra līdz 4.decembrim, kā arī 120 000 eiro Pasaules kausa posmam kamaniņu sportā, kas notiks no 2.janvāra līdz 8.janvārim. Padome nolēma aicināt Ministru kabinetu izlemt šo jautājumu pēc iespējas ātrāk un piešķirt finansējumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Tāpat LNSP atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas piedāvāto lēmumprojektu par 57 000 eiro piešķiršanu studentu hokeja izlasei, kas plāno piedalīties pasaules čempionātā Leikplesidā, ASV. LNSP arī atbalstīja Latvijas pieteikšanos 3x3 basketbola "Challenger" turnīra rīkošanai Rīgā 2023.gadā, kā arī Latvijas basketbola izlases gatavošanos FIBA Pasaules kausa finālturnīram 2023.gadā.

Padome arī nolēma aicināt valdību piešķirt finansējumu Ukrainas izlašu dalībai sacensībās trijos sporta veidos. Ņemot vērā, ka vairākas Ukrainas izlases kara laikā par savu mājvietu izvēlējušās Latviju, finansējums būs nepieciešams Ukrainas basketbola izlases izdevumu segšanai par divām spēlēm novembrī, Ukrainas telpu futbola izlases izdevumu segšanai par spēlēm Jelgavā un Salaspilī, kā arī Ukrainas kamaniņu sporta izlases izdevumu segšanai par dalību nākamajā Pasaules kausa posmā.

Izmantotie resursi:
LETA

  -3 [+] [-]

, 2022-10-20 15:29, pirms 2 gadiem
Lai man atvaino ukraiņi, bet ja valdība atbalstīs naudas došanu viņu sportam…Viņi bez sporta var izdzīvot. Ja ukriem dod naudu, tad tikai un vienīgi humānajai palīdzībai. Visu citu neatbalstu.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-20 16:52, pirms 2 gadiem
Gan jau visu akceptēs. Stratēğiski gudri gājieni no federācijām. Dot naudu ukraiņiem ir cēli. Ja dod ukraiņiem, tad kāpēc nedot savējiem? Ukraiņu iepīšana garantē, ka arī savējos atbalstīs.

     [+] [-]

, 2022-10-20 17:10, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Gan jau visu akceptēs. Stratēğiski gudri gājieni no federācijām. Dot naudu ukraiņiem ir cēli. Ja dod ukraiņiem, tad kāpēc nedot savējiem? Ukraiņu iepīšana garantē, ka arī savējos atbalstīs.
tas varētu būt faktors, bet mūsējie jau nereti prasa līdzekļus neparedzētiem gadījumiem tērēt sacensību rīkošanai. Tas nav jaunums, bet mazliet no citas operas ir studentu hokeja izlase. Iepriekš itkā atzinīgi startēja universiādē, bet šeit ir PČ, tāpēc grūti saprast sacensību nozīmīgumu. Universiādē konkurence bija savdabīga, laikam valstis ne vienmēr sūta optimālu sastāvu uz šiem mačiem

https://sportacentrs.com/hokejs/080...