Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Sprinta sacensībās augstāko vietu no Latvijas sportistiem ieņem Aparjode

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sprinta sacensībās augstāko vietu no Latvijas sportistiem ieņem Aparjode
Kendija Aparjode. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

LETA. Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Oberhofā sezonas otrajās Sprinta kausa sacensībās izcīnīja sesto vietu divnieku sacensībās, kamēr Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods ierindojās septītajā pozīcijā. Augstāko vietu no Latvijas sportistiem sieviešu konkurencē izcīnīja Kendija Aparjode, sacensības noslēdzot piektajā vietā.

Sieviešu divnieku sacensībās pirmo vietu izcīnīja austriete Selīna Egle/Lara Kipa, kuras finišēja 26,425 sekundēs. Otrajā vietā, atpaliekot 0,112 sekundes viņām sekoja vācietes Dajana Eitbergera un Saskija Širmere, bet itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere piekāpās 0,114 sekundes un tika pie bronzas.

Upīte/Bogdanova zaudēja uzvarētājām 0,376 sekundes, kas deva sesto vietu 12 ekipāžu konkurencē.

Sieviešu vieninieku sacensībās piekto vietu ieņēma Kendija Aparjode, desmito pozīciju ieņēma Elīna Ieva Vītola, bet noslēdzošo, 15. vietu - Sigita Bērziņa. Par uzvarētāju kļuva mājiniece Jūlija Taubica, kas aiz sevis atstāja Natāliju Māgu no Šveices un citu vācieti Annu Bereiteri. Aparjode no uzvarētājas atpalika par 0.228 sekundēm, Vītola par 0.302 sekundēm, bet Bērziņa par 0.456.

Vīriešu sacensībās uzvaru svinēja vācietis Makss Langenhans, kurš sprinta nogriezni veica 33,562 sekundēs. Otrajā vietā, zaudējot 0,024 sekundes, finišēja austrietis Jonass Millers, kamēr vēl viens Austrijas pārstāvis Volfgangs Kindls atpalika no uzvarētāja 0,33 sekundes un ierindojās trešajā pozīcijā.

Aparjods atpalika no uzvarētāja 0,148 sekundes, bet Gints Bērziņš bija par 0,334 sekundēm lēnāks nekā uzvarētājs un ieņēma dalītu 11.vietu 15 sportistu konkurencē.

Savukārt vīriešu divnieku ekipāžu sacensībās ātrākais bija Vācijas divnieks Hanness Orlaminders/Pauls Gubics, kuri sprinta nogriezni veica 26,027 sekundēs, aiz sevis atstājot vēl vienu Vācijas ekipāžu un Austrijas divnieku.

No Latvijas divniekiem labāko rezultātu sasniedza Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri, zaudējot 0,174 sekundes, ierindojās septītajā pozīcijā, bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts piekāpās vāciešiem 0,358 sekundes un noslēdza sacensības devītajā vietā.

Svētdien Sprinta kausa sacensības noslēgs kamaniņu braucējas.

Šosezon kopā paredzētas trīs Sprinta kausa sacensības, no kurām pēdējās norisināsies Siguldā.

Sezonas pēdējie divi Pasaules kausa posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-02-18 16:30, pirms 2 mēnešiem
Nožēlojami rezultāti!

     [+] [-]

, 2024-02-18 16:39, pirms 2 mēnešiem
Mūsējiem bija labi braucieni, bez lielām kļūdām. Šodien neslīdēja.