Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Sprinta kausu kamaniņu sportā nākamsezon aizvietos ar jaukto komandu kausu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Sprinta kausu kamaniņu sportā nākamsezon aizvietos ar jaukto komandu kausu
Mārtiņa Bota/Roberta Plūmes ekipāža. Foto: Mareks Gaļinovskis

LETA. Nākamsezon Pasaules kausa izcīņas un pasaules čempionāta kamaniņu sportā ietvaros notiks jaunas sacensības - jaukto komandu kauss, aizvadītās nedēļas nogalē tika nolemts Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) kongresā.

Jaukto komandu kauss aizstās līdz šim aizvadīto Sprinta kausu. 2024./2025.gada sezona būs pārbaudes sezona jaunajām sacensībām.

Jauktajā kausa sacīkstē komandu pārstāvēs vīriešu un sieviešu vieninieki, bet divnieku jauktajās sacīkstēs attiecīgi divnieki. Startēs sportisti no sev ierastajām starta pozīcijām - pirmajam sportistam starts būs kā parasti, bet otrs sportists varēs uzsākt braucienu vien pēc tam, kad pirmais būs skāris pie finiša atskaites dēlīti līdzīgi kā tas ir stafetē.

Tāpat pirmo reizi gaidāmajā sezonā varēs būt jaukto valstu pāri, ja sportisti nespēs sev piemeklēt komandas biedru savas izlases rindās.

Jaukto komandu kausa izcīņas debijas posms būs sacensībās Lillehamerē, Norvēģijā no 30.novemba līdz 1.decembrim. Turpinājumā tiks aizvadīti vēl divi posmi gan vieninieku jauktajām komandām, gan divnieku. Otro reizi jauktās komandas sacentīsies nākamā gada 11. un 12.janvārī Altenbergā, Vācijā, bet trešais un noslēdzošais jaukto komandu kausa posms būs 15. un 16.februārī Phjončhanā, Dienvidkorejā.

Savukārt debiju pasaules čempionātos jaunā disciplīna piedzīvos nākamā gada februārī Kanādā, kad Vistlerā tiks aizvadīts 2025.gada pasaules čempionāts.

Sprinta kausa izcīņa tika aizvadīta kopš 2016.gada.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-06-17 16:02, pirms nedēļas
Kā noteiks tos, kas kvalificēsies PK braucieniem? Ko darīs tie, kam nesanāks piemeklēt pāri (atšķirīgs vīriešu un sieviešu sportisti un divnieku skaits)? Un tas taču var palikt bīstami, ja visādiem eksotiem būs jāsit pa klapi, otram sportistam uzreiz pēc tam dodoties trasē.