Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam kāpiens augšup un piektā vieta pirms Siguldas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aparjodam kāpiens augšup un piektā vieta pirms Siguldas
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis

Šajā nedēļas nogalē Oberhofas trasē Vācijā norisinās Pasaules kausa kamaniņu sportā septītais posms. Vīriešu sacensībās labākais no latviešiem bija Kristers Aparjods, kurš ieguva piekto vietu.

Oberhofā pirms nedēļas norisinājās arī sezonas sestais posms, kurā Kristers Aparjods pēc 17. vietas pirmajā braucienā tika pie gada pirmās zelta medaļas. Savukārt šodien latviešu sportists pēc pirmā brauciena bija septītais, bet turpinājumā izdevās apsteigt divus konkurentus un uzkāpt līdz piektajai pozīcijai.

Aparjods uzvarētājam Jonasam Milleram piekāpās četras desmitdaļas. Austrietis bija labākais abos braucienos. Sudrabs un bronza vāciešiem – Maksam Langenhānam un Fēliksam Loham.

Gints Bērziņš gan pirmajā, gan otrajā braucienā uzrādīja 11. labāko laiku, taču kopā tas deva tikai 12. vietu.

Pasaules kausa astotais un devītais posms norisināsies februāra beigās un marta sākumā Siguldā. Tie būs sezonas divi noslēdzošie posmi.

Pasaules kauss kamaniņu sportā, Oberhofa

VSportistsValstsLaiks
1.Jonass MillersAustrija1:26.033
2.Makss LangenhānsVācija+0.076
3.Fēlikss LohsVācija+0.098
4.Volfgangs KindlsAustrija+0.365
5.Kristers AparjodsLatvija+0.408
6.Dominiks FišnallersItālija+0.446
12.Gints BērziņšLatvija+0.690

Startēja 27 kamaniņu braucēji