Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam kājas kaula lūzums un apdraudēts sezonas turpinājums

Aparjodam kājas kaula lūzums un apdraudēts sezonas turpinājums
Kristers Aparjods. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

Kritienā Oberhofas trasē Vācijā kājas kaulu lauzis Latvijas vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, portālam Sportacentrs.com atklāj sportists. Viņam atveseļošanās periods prognozēts kā minimums sešu nedēļu garumā, taču varētu būt apdraudēta dalība atlikušajā sezonas daļā.

Aparjods pagājušajā nedēļā piedzīvoja sāpīgu kritienu treniņos Oberhofas trasē, kur notika Pasaules kausa sezonas trešais posms. 22 gadus vecajam sportistam līdz ar to nācās izlaist šīs sacensības, bet šobrīd viņš ir jau Latvijā. Viņam ir lauzts kājas kauls, bet atveseļošanās periods tiek prognozēts sešu nedēļu garumā, taču sportists atzīmē, ka šādos traumu gadījumos rehabilitācija var arī ieilgt.

"Neīstais brīdis, lai būtu šādas problēmas, bet kā ir – tā ir. Varbūt šajā brīdī tā vajag, lai pēc tam varētu sasniegt jaunas virsotnes," portālam atzīst Aparjods, kurš pirms traumas bija sasniedzis labu fizisko sagatavotību. "Viss liecināja, ka fiziskā ziņā šī varētu būt mana labākā sezona. Bija labi starta laiki un arī pats jutos spēcīgs. Galvenie starti, protams, vēl bija priekšā, un tiem mērķtiecīgi arī strādājām."

Kritienu Oberhofas trasē Aparjods noveļ uz paša pieļautām kļūdām vienā no virāžām.

"Pats sataisīju sev problēmas. Tas bija pavisam parasts kritiens, nevainīga situācija. Veiksme šoreiz nebija manā pusē, jo kritiena rezultātā labā kāja iedūrās nākamās virāžas laika uzņemšanas gropē. Pirkstgali tur iestādījās un pagriezās potīte. Jau uzreiz sapratu, ka kaut kas nav, jo sāpes bija spēcīgas un nevarēju pielikt kāju pie zemes," atceras Aparjods. "Šobrīd jau vairs nekas nesāp. Kauls salūza uz pusēm, bet ārsti saka, ka šādi gadījumi slikti dzīst. Kāju pie zemes nevaru pielikt. Ir uzlikts cietais ģipsis, un pēc sešām nedēļām atkal domāsim, ko darīt. Sākumā šķita, ka kaut kas noticis varētu būt arī ar saitēm, bet, paldies Dievam, ar tām viss ir kārtībā."

Šobrīd jau ir skaidrs, ka Aparjodam nāksies izlaist janvāra ievadā gaidāmo Eiropas čempionātu Siguldā, kas vienlaikus būs arī Pasaules kausa etaps. Savukārt pasaules čempionāts 29.-31. janvārī notiks Kēnigszē trasē Vācijā. Sportists gan vēlas piedalīties šajās sacensībās.

"Ārsts pateica, ka viennozīmīgi nevarēšu piedalīties pasaules čempionātā. Varbūt skanēs smieklīgi, bet brīnumi mēdz notikt un jādomā tās pozitīvākās domas. Iespējams uz strīpas tikšu ātrāk," apņēmīgs ir Aparjods, kurš par spīti savainojumam nezaudē pozitīvu prātu. "Nav vērts pārdzīvot un bēdāties. Vienkārši pēc labākās sirdsapziņas ir jādara tas, ko varu izdarīt."

Aparjods sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā bija astotais, bet otrajā kā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Kopumā viņš ir apmierināts, taču šosezon mērķis ir tikai viens – katrās sacensībās cīnīties par medaļām.

"Varbūt pirmais posms neizdevās kā plānots, jo astotā vieta nav rezultāts, uz ko esmu spējīgs. To ļoti labi apzinos. Nevarētu teikt, ka arī Altenbergā par tiem abiem braucieniem, kas nesa trešo vietu, esmu gandarīts. Tas nozīmē, ka ir rezerve. Goda pjedestāls mani interesē visvairāk," ambīcijas neslēpj kamaniņu braucējs, kurš šādu mērķi bija uzstādījis arī pasaules čempionātam.

Pēc pasaules čempionāta būs atlicis vairs tikai viens Pasaules kausa posms – februāra ievadā Sanktmoricā, Šveicē.

     [+] [-]

, 2020-12-15 14:30, pirms 3 gadiem
Kas bļa ir kājas kauls?

  -1 [+] [-]

, 2020-12-15 16:07, pirms 3 gadiem
Labi jau ir, ka vispār uzraksta, bet operatīva informācija tā noteikti nav... Sestdien teica Best4sports, ka ceturtdien salauza; šodien ir otrdiena... 5 dienas... Droši vien avīzes ir ātrākas nekā sportacentrs

     [+] [-]

, 2020-12-15 17:00, pirms 3 gadiem
san4ito rakstīja: Kas bļa ir kājas kauls?
Vo šis ir labs, kājas kauls autoram vēl skolas solā būtu jāsēž