Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

PK posmu kamaniņu sportā no Siguldas varēs vērot kanālā TV6

Agris Suveizda

PK posmu kamaniņu sportā no Siguldas varēs vērot kanālā TV6
Elīza Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Viasat" sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" sadarbībā ar kanālu TV6 skatītājiem dāvās iespēju baudīt Pasaules kausa posmu kamaniņu sportā no Siguldas pilsētas tepat Latvijā. 15. un 16.decembrī Siguldu ieņems labākie pasaules kamaniņu braucēji, lai trasē mērotos spēkiem par uzvarētāja titulu. Latviju Siguldas posmā pārstāvēs neredzēti plaša kamaniņu braucēju komanda. Atbalstiet mūsējos 15. un 16.decembrī jau no plkst. 9:10 kanālā TV6 un norises vietā - Siguldā!

Viņu kaislība ir ātrums! Viņi grib cīnīties! Kamaniņas – tā ir viņu sirdslieta, dzīve un pārliecība! Latvijas sportiskākie, stiprākie un labākie kamaniņu braucēji un braucējas decembra vidū aizstāvēs valsts godu Pasaules kausa posmā Siguldā. Latviju šajā Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā pārstāvēs plašs sportistu loks – Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Maija Tīruma, Elīza Tīruma, Saiva Dambīte, Andris Šics ar Juri Šicu, Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu, kā arī par tiesībām startēt Pasaules kausā cīnīsies jaunie kamaniņu braucēji no Murjāņu sporta ģimnāzijas. Jāatzīst, ka tik plaši pārstāvēta komanda Pasaules kausā kamaniņu sportā sen nav redzēta.

Pasaules Kausu kamaniņu sportā kanālā TV6 komentēs "Viasat Sport Baltic" komentētājs Pēteris Siksnis, kuram šī būs jau piektā sezona, kad skatītājam pie zilajiem ekrāniem palīdz izprast notiekošo trasē. P.Siksnim pievienosies kāds no Latvijas kamaniņu sportistiem, kas 15. un 16.decembrī būs brīvi no braucieniem. P.Siksnis pauž viedokli par sagaidāmo Siguldā: „Mājas trasē noteikti varam gaidīt labus Latvijas sportistu rezultātus. Cerībām ir pamatots iemesls – iepriekšējos gados Siguldā latvieši ir izcīnījuši medaļas gan individuāli, gan komandas ieskaitē. Šogad ļoti labi panākumi ir Ināram Kivleniekam, kurš pirmajos PK posmos izrādījis nopietnu konkurenci šī sporta veida līderiem – vāciešiem. Stabilus braucienus aizvada arī pieredzējušais Mārtiņš Rubenis, kurš savulaik tieši Siguldā izcīnīja medaļu pasaules čempionātā. Par vienu lietu varam būt droši – mūsējie cīnīsies par medaļām! Pretendentu uz godalgām gan būs daudz – Siguldā notiek ceturtais PK posms šosezon, un punkti ieskaitē vajadzīgi visiem.”

Labākais no "Viasat Sport Baltic"

Sadarbība starp "Viasat" sporta kanālu "Viasat Sport Baltic" un TV6 norit jau vairāku gadu garumā un "Viasat Sport Baltic" ļauj kanāla TV6 skatītājiem sekot tādiem nozīmīgiem sporta notikumiem kā Formula 1, KHL un pasaules čempionāts hokejā, UEFA Čempionu līga, Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm un vīriešiem. Decembrī "Viasat Sport Baltic" nodrošinās kamaniņu braucienu translācijas, šī sporta notikuma producēšanas darbu un pieredzējušos komentētājus, lai kanāla TV6 skatītāji varētu pilnvērtīgi izbaudīt šo piedzīvojumu.

"Viasat Sport Baltic" Programmu direktors Toms Circenis stāsta vairāk: „Šajā gadā esam parūpējušies par īpaši nozīmīgu latviešu sportistu cīņu translācijām – skatītāji var sekot Latvijas futbolista Kaspara Gorkša gaitām Anglijas Premjerlīgā, basketbolistu Jāņa Blūma un Dāvja Bertāna gaidām Eirolīgas basketbolā, arī mūsu hokejistu panākumiem dažādos KHL klubos, un tagad kārta mūsējo kamaniņu sportistiem. Tādēļ "Viasat Sport Baltic" dāvā iespēju Latvijas sporta atbalstītājiem sekot kamaniņu nobraucieniem no Siguldas kanālā TV6.”

Nobraucienu grafiks

Ielūkojoties tuvāko kamaniņu nobraucienu grafikā – 15.decembrī 9:10 gaidāms 1.sieviešu brauciens un 2.brauciens būs 10:25, tās pašas dienas 11:45 1.brauciens paredzēts divniekiem un 2.brauciens sāksies 13:00. Nākamajā dienā 16.decembrī varēs sekot vīriešu panākumiem – 1.brauciens būs 9:10, 2.brauciens sāksies 10:45 un komandu sacīkstes paredzētas 12:45.

Interesanti

Kanāls Viasat Sport Baltic tikko kā noslēdzis aptauju*, kurā tika noskaidrots simpātiskākais no latviešu kamaniņu sportistiem. Ar pārliecinošu pārsvaru ir uzvarējis Mārtiņš Rubenis, par viņu balsojuši 46,95% no visiem respondentiem. Otrs simpātiskākais kamaniņu sportists ir Andris Šics (par viņu balsojuši 24,62%) un viņam uz pēdām min Maija Tīruma, par kuru balsojuši 23,85% no visiem atbildētājiem.*

Siguldā valdīs svētku noskaņas

Kā atklāj Latvijas kamaniņu sporta federācija, šīs būs īpašas sacensības, kas norisināsies Ziemassvētku noskaņā. 15.decembrī trasē īpaši būs gaidītas ģimenes ar maziem bērniem – viņus priecēs un par pārsteigumiem gādās Ziemassvētku vecītis, rūķi, eglīte un muzikāli priekšnesumi. Drosmīgākajiem būs iespēja nobraukt ar īstām sacensību kamanām Siguldas starta estakādē. Šajā reizē ieeja trasē paredzēta par ziedojumiem, līdzekļi tiks nodoti SOS bērnu ciematam.

Pasaules kausa posms kamaniņu sportā no Siguldas 15. un 16.decembrī kanālā TV6!

*Pētījums par simpātiskāko kamaniņu sportistu veikts interneta vidē, aptaujājot 524 respondentus vecumā no 25 līdz 65 gadiem.

Informāciju sagatavoja
Marta Zandersone,
Sabiedrisko attiecību vadītāja

  -2 [+] [-]

, 2012-12-03 19:08, pirms 12 gadiem
Nu vismaz 1.kamaniņu posmu pa tv6 varēs redzēt prieksssssss!

  +3 [+] [-]

, 2012-12-03 19:21, pirms 12 gadiem
kārtējā reklāma par Viasatu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-03 19:56, pirms 12 gadiem
Zviedru peduTV...

  -3 [+] [-]

, 2012-12-03 20:14, pirms 12 gadiem
Lai rāda, tīri mīksts uz to kantori.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-03 20:52, pirms 12 gadiem
Tv 6 ej bezdet

  +6 [+] [-]

, 2012-12-03 20:54, pirms 12 gadiem
Tur kur ir Viasats, tur zūd uzvaras...nabaga kamaniņieki...
p.s. galvenais lai VIASAT nes;ak rādīt skeletonu...

     [+] [-]

, 2012-12-03 20:56, pirms 12 gadiem
"Šajā gadā esam parūpējušies par īpaši nozīmīgu latviešu sportistu cīņu translācijām – skatītāji var sekot Latvijas futbolista Kaspara Gorkša gaitām Anglijas Premjerlīgā, basketbolistu Jāņa Blūma un Dāvja Bertāna gaidām Eirolīgas basketbolā, arī mūsu hokejistu panākumiem dažādos KHL klubos, un tagad kārta mūsējo kamaniņu sportistiem"

Šo visu viņi rādīja pirms mūsējie tur spēlēja...nekorekti sanāk....

  -1 [+] [-]

, 2012-12-03 21:06, pirms 12 gadiem
Kāda mārrutka pēc ta murga kantora reklāmraksts???

     [+] [-]

, 2012-12-03 21:19, pirms 12 gadiem
kemrausis rakstīja: Tur kur ir Viasats, tur zūd uzvaras...nabaga kamaniņieki...
p.s. galvenais lai VIASAT nes;ak rādīt skeletonu...
Varētu padomāt, ka Latvijas izlase futbolā ir tikko kvalificējusies Pasaules kausam...

     [+] [-]

, 2012-12-03 21:37, pirms 12 gadiem
Hunter rakstīja: Varētu padomāt, ka Latvijas izlase futbolā ir tikko kvalificējusies Pasaules kausam...
Nē, bet nav arī izkritusi no PČ kvalifikācijas cikla! (Ja rādītu viasat, tad noteikti tas notiktu)

  +1 [+] [-]

, 2012-12-03 23:46, pirms 12 gadiem
kemrausis rakstīja: Tur kur ir Viasats, tur zūd uzvaras...nabaga kamaniņieki...
p.s. galvenais lai VIASAT nes;ak rādīt skeletonu...
VIASATS varēja rādīt Ugunsgrēku un TV3 kamaniņas

  +1 [+] [-]

, 2012-12-04 19:52, pirms 12 gadiem
Juris no Ludzas rakstīja: VIASATS varēja rādīt Ugunsgrēku un TV3 kamaniņas
+++++