Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu izlases treneris Mauriņš: "PČ vērtējams ar plusa zīmi"

Kamaniņu izlases treneris Mauriņš: "PČ vērtējams ar plusa zīmi"
Laureāti pasaules čempionāta stafetē. Foto: FIL/Mareks Gaļinovskis

Pagājušajā nedēļas nogalē Vācijas trasē Kēnigszē pasaules čempionāts kamaniņu sportā Latvijas izlasei vērtējams ar plusa zīmi, sarunā ar Sportacentrs.com norādīja komandas treneris Kristaps Mauriņš.

Latvijas komanda pasaules čempionātā pieaugušo konkurencē ieguva trīs medaļas – brāļi Andris un Juris Šici tika pie sudraba sprintā un bronzas klasiskajās divnieku sacensībās, kā arī izlase kāpa uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stafetē.

"Pēcgarša pēc pasaules čempionāta ir patīkama. Gan es, gan pārējie noteikti necerēja, ka būs tik izdevies čempionāts ar tik daudz medaļām. Kēnigszē trase mums līdz šim nav bijusi tā parocīgākā, to arī parādīja šīs sezonas Pasaules kausa rezultāti. Tas bija vienīgais posms, kurā netikām medaļās," uzsvēra Mauriņš. "Šiciem pasaules čempionātā bija super sniegums, kaut gan pēc pirmā brauciena nervi tika pakutināti visiem, jo brāļi finišēja uz sāna. Stress bija, taču paši brāļi izskatījās mierīgi un koncentrējušies. Ja Andris un Juris ir mierīgi, tad zini, ka viņi visu izdarīs kā vajag."

"Čempionāts vērtējams ar plusa zīmi. Jāizceļ arī mūsu jaunie – Gints Bērziņš un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri ieguva bronzas medaļas U-23 vecuma grupā," gandarījumu neslēpa Mauriņš.

Šajā sezonā brāļi Šici ir izteikti Latvijas izlases līderi, kamēr pārējai komandai ar medaļu izcīnīšanu tik veiksmīgi neklājas. Pasaules čempionātā dāmām Kendija Aparjode un Elīza Tīruma bija attiecīgi astotajā un devītajā vietā, bet vīriešiem labākais no Latvijas bija vien 18 gadus vecais Bērziņš, kuram 17. pozīcija.

"Astotā, devītā vieta – dāmām tas nav slikts sasniegums. It īpaši Kēnigszē. Tā ir guļamā un darba trase. Skatoties meiteņu gonkas, mūsējās īsti nevarēja atlaisties un brīvi laist kamanu. Visu laiku bija uz stresa robežas – kaut ko pastūrēt, kaut ko pačekot. Vadošajām sportistēm poza kamanās ir pavisam cita. Domāju, tas mūsu meitenēm arī pietrūka. Citās trasēs ar tādu braukšanu var tikt cauri, bet ne Kēnigszē," skaidroja treneris, kurš sacīja, ka vietas pirmā desmitnieka beigās šajā trasē dāmām esot optimāls sniegums. "Par to nevajadzētu nokārt galvas."

Mauriņš neslēpa, ka vīriešu konkurencē gan gribējies labākus rezultātus. Jaunajam Bērziņam šī ir pirmā sezona Pasaules kausa apritē un no vīriešu starta pirms pasaules čempionāta viņam Kēnigszē bijuši tikai seši braucieni.

"Šajā trasē ar tādu skaitu braucienu ir pilnīgi par īsu. Tā Gintam ir pieredze. Viņš ir tikai 18 gadus vecs. Domājot par nākotni, ar viņu viss būs kārtībā," Mauriņš arī norādīja, ka savukārt Artūram Dārzniekam un Rikam Rozītim augstākus rezultātus traucējušas uzrādīt pašu pieļautās kļūdas. "Bērziņa galvenais uzdevums šosezon ir apbružāties pieaugušo sabiedrībā un apgūt trases no vīru starta."

Šobrīd kājas traumu turpina ārstēt mūsu vīriešu vadošais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods, bet Mauriņš atklāja, ka savainojums dzīst ātrāk, nekā sākotnēji plānots. Nevar izslēgt, ka sportists februāra beigās varētu veikt kādus treniņbraucienus Siguldas trasē.

Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā noslēgsies šajā nedēļas nogalē Sanktmoricas trasē. Brāļiem Šiciem tā ir iespēja gūt otro vietu kopvērtējumā

Plašāku sarunu ar Mauriņu skaties šovakar pulksten 20:30 Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Runāsim arī ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretāru Kasparu Ciprusu un Latvijas spēcīgāko ātrslidotāju Haraldu Silovu.