Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

"Daugavas" stadiona vieglatlētikas manēžā paredzēta arī bobsleja starta estakāde

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

"Daugavas" stadiona vieglatlētikas manēžā paredzēta arī bobsleja starta estakāde
Daniēls Nātriņš. Foto: Mārtiņš Garais/Daugavas stadions

LETA. "Daugavas" stadiona vieglatlētikas manēžā Rīgā paredzēta arī bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām, otrdien manēžas un Komandu sporta spēļu halles prezentācijā Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijā apstiprināja "Latvijas Nacionālā sporta centra" valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš.

Trīs stāvus augstajā vieglatlētikas manēžā otrajā stāvā būs gan vieglatlētikas halle, kuras vidū varēs ierīkot laukumu komandu sporta spēļu sacensībām, gan sacensību organizētāju un objekta vadības darba telpas, dopinga kontroles un pirmās palīdzības telpas, kā arī bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām, atklāja Nātriņš.

Manēžai paredzēti trīs virszemes stāvi, pirmajā stāvā izvietojot autostāvvietas un velosipēdu novietnes, otrajā stāvā, kur būs iespējama arī kultūras pasākumu norise, būs arī skatītāju tribīnes, bet trešajā stāvā būs skatītāju un VIP sēdvietas, komentētāju un tehniskās telpas.

Vieglatlētikai tiks uzbūvēts sektors mešanas disciplīnām (lodes grūšana, diska, vesera un šķēpa mešana), 200 metru skriešanas ovāls ar četriem celiņiem, astoņi celiņi 60 metru sprintam, divas tāllēkšanas bedres un celiņš ar augstlēkšanas aprīkojumu.

Ar Invalīdu un viņu draugu apvienība "Apeirons" un Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK) ir saskaņota cilvēku ar kustību traucējumiem piekļuve objektam.

Nātriņš arī paziņoja, ka maija sākumā plānots sludināt konkursu par "Daugavas" stadiona centrālā laukuma seguma nomaiņu - gan futbola, gan vieglatlētikas seguma maiņai.

Sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju šogad stadiona teritorijā tiks izveidots segts sintētiskais futbola laukums.

Manēžas būvniecības darbu pabeigšana prognozēta līdz šā gada beigām.

Vieglatlētikas manēžai prognozētie izdevumi 12,24 miljonu eiro apmērā tiks segti no Eiropas Savienības fondu projektā "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" paredzētajiem līdzekļiem.

Sporta apakškomisijas sēdē Nātriņš prezentēja arī Komandu sporta spēļu halles projektu Rīgā, Barona ielā 99C, kura celtniecība sākusies 15.aprīlī.

Objektā paredzēti seši virszemes stāvi un viens pagrabstāvs, kurā tiks izvietota veļas mazgātava un palīgtelpas.

Ēkā plānoti trīs komandu sporta spēļu laukumi treniņiem un sacensībām basketbolā, volejbolā, florbolā, handbolā, telpu futbolā un citos sporta veidos, astoņas ģērbtuves, no kurām divas būs profesionāļiem, tiesnešu un treneru ģērbtuves.

Tāpat hallē būs koncertu, izstāžu un pasākumu norises vieta, skatītāju tribīnes, trenažieru zāle, balkoni, administratīvās telpas un kafejnīca, bet ceturtajā un piektajā stāvā atradīsies dienesta viesnīca 48 cilvēkiem.

Tribīnes paredzētas vairāk nekā 24000 līdzjutēju, tajā skaitā cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī VIP personām.

Projektam paredzēti 22,9 miljoni eiro no valsts budžeta.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2023-04-25 18:18, pirms gada
"Tribīnes paredzētas vairāk nekā 24000 līdzjutēju"

2,3 reizes vairāk nekā stadionā un 2,4 reizes vairāk nekā Arēnā Rīga

  +1 [+] [-]

, 2023-04-26 11:02, pirms gada
Jebkura NBA un NHL komanda varēs apskaust Rīgas halles ietilpību.

     [+] [-]

, 2023-04-27 14:20, pirms gada
Naturban rakstīja: "Tribīnes paredzētas vairāk nekā 24000 līdzjutēju"

2,3 reizes vairāk nekā stadionā un 2,4 reizes vairāk nekā Arēnā Rīga
viena nulle par daudz, tur būs 2500-3000 skatītāju tribīnes.