Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobsleja otrais PK posms Austrijā sāksies ar divnieku sacensībām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Bobsleja otrais PK posms Austrijā sāksies ar divnieku sacensībām
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

LETA. Divas Latvijas bobsleja divnieku ekipāžas šodien Austrijā mēros spēkus Pasaules kausa trešajā posmā. Pirmais brauciens plkst. 14:30, bet otrais 16:00. Tiešraides Go3 Sport Open kanālā.

Pirmais brauciens paredzēts plkst.14.30, bet otrajam braucienam starts tiks dots plkst.16. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Go3 Sport Open".

Pilots Emīls Cipulis ar stūmēju Dāvi Spriņģi pirmajā braucienā startēs ar ceturto numuru, bet Jēkabs Kalenda un Edgars Ungurs trasē dosies ar 15.numuru 24 ekipāžu konkurencē.

Ķīnā notikušajā sezonas pirmajā posmā Cipuļa divnieks izcīnīja piekto vietu, Kalenda ar Dāvi Kaufmani ierindojās desmitajā pozīcijā, kamēr uzvaru svinēja Vācijas pilota Johannesa Lohnera ekipāža, kas bija ātrākā abos braucienos.

Savukārt pagājušajā nedēļā otrajā posmā Cipuļa ekipāža ierindojās 11.pozīcijā, Kalendas divnieks sacensības noslēdza16.vietā, bet uzvaru izcīnīja šveicieša Mihaela Fogta pilotētais divnieks.

Pēc pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem kopvērtējuma līderis ar 435 punktiem ir Lohners, Cipulis ar 320 punktiem ir septītais, kamēr Kalenda ar 240 punktiem noslēdz pirmo desmitnieku.

Pērn Pekinas olimpiskajās spēlēs Cipulis ar stūmēju Edgaru Nemmi šajā trasē ieņēma 17.vietu divnieku sacensībās. Savukārt Kalenda, kurš šī gada sākumā debitēja Pasaules kausā, olimpisko trasi iepazina tikai pirms sezonas pirmā posma.

Iepriekšējā sezonā Cipulis startēja pēdējās piecās no kopumā astoņām divnieku sacensībām. Vinterbergā viņš bija septītais, Altenbergā - sestais un septītais, bet Siguldā - ceturtais un astotais. Sanktmoricā pasaules čempionātā divniekos Cipulis guva sesto pozīciju, bet četriniekos kļuva par vicečempionu.

Kalenda debijas sezonā no piecām sacensībām vienos mačos - posmā Siguldā - iekļuva pirmajā desmitniekā, izcīnot devīto pozīciju. Pasaules meistarsacīkstēs divniekos viņš bija 13.pozīcijā.

Augustā par karjeras beigām paziņoja iepriekšējo sezonu Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, kurš savas pēdējās sacensības aizvadīja 2022.gada olimpiskajās spēlēs.

Svētdien paredzētas Pasaules kausa sacensības četriniekiem, kurās tiks arī cīņa par Eiropas čempionāta medaļām.

Kopā plānoti astoņi Pasaules kausa posmi un sestajā no tiem sportisti sacentīsies Siguldas trasē no 29.janvāra līdz 4.februārim.

Pēc jaunā gada sezona atsāksies janvāra vidū ar posmu Sanktmoricā, Šveicē, bet mēneša beigās būs mači Lillehammerē, Norvēģijā.

Februāra pirmajā nedēļā notiks posms Siguldā, kur vienlaikus būs cīņa par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergā, Vācijā. Sezona noslēgsies mēnesi vēlāk ar posmu Leikplesidā, ASV.

Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.

Pasaules kausa kalendārs divniekiem

PosmsDatumsVieta
1.17. novembrisJaņcjina (Ķīna)
2.9. decembrisLaplaņa (Francija)
3.16. decembrisInsbruka (Austrija)
4.13. janvārisSanktmorica (Šveice)
5.27. janvārisLillehammere (Norvēģija)
6.3. februārisSigulda (Latvija)
7.17. februārisAltenberga (Vācija)
8.22. martsLeikplesida (ASV)

Pasaules kausa kalendārs četriniekiem

PosmsDatumsVieta
1.18. novembrisJaņcjina (Ķīna)
2.19. novembrisJaņcjina (Ķīna)
3.19. decembrisLaplaņa (Francija)
4.17. decembrisInsbruka (Austrija)
5.14. janvārisSanktmorica (Šveice)
6.28. janvārisLillehammere (Norvēģija)
7.18. februārisAltenberga (Vācija)
8.23. martsLeikplesida (ASV)

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-12-16 11:44, pirms 5 mēnešiem
EK strīms:
https://www.youtube.com/watch?v=9DU...