Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Eiropas kausā Cipuļa pilotētais četrinieks ierindojas piektajā vietā

Emils Ozerinskis

Eiropas kausā Cipuļa pilotētais četrinieks ierindojas piektajā vietā
Foto: Viesturs Lācis

Latvijas bobsleja četrinieku ekipāža ar Emīlu Cipuli pie pilota stūres šodien Norvēģijā ieguva piekto vietu Eiropas kausa izcīņas posmā.

Svētdien norisinājās Eiropas kausa izcīņas posms bobslejā četrinieku ekipāžām Lillehammeres trasē Norvēģijā. No Latvijas pilotiem šoreiz startēja tikai Emīls Cipulis, kas kopā ar Arni Reini Bebrišu, Nunguru un Valtu Zariņu ieguva piekto vietu. Atkal uzvarēja Krievijas pieredzējušais pilots Aleksejs Stuļņevs. Dāvja Kaufmaņa ekipāža pēc diviem piedzīvotajiem kritieniem sacensībās nestartēja. Labāko trijniekā šodien vēl divi šveiciešu piloti Kūnens un Roners.

Eiropas kaus Lillehammere, četrinieki

V.PilotsValstsLaiks
1.Aleksejs StuļņevsKrievija1:42.90
2.Mihaels KūnensŠveice+0.40
3.Timo RonersŠveice+0.44
4.Ričards ElsnersVācija+0.55
5.Emīls CipulisLatvija+0.85

Latvijas izlases treneris Eiropas kausa izcīņā Jānis Skrastiņš: "Nobrauca šodien Cipulis ļoti normāli, piektā vieta nav slikti. Otru ekipāžu pēc vakardienas kritieniem tomēr nevarējām nokomplektēt. Divi ārā no aprites, Nemmem mugura cietusi, Kleinbergam galva sasista, varētu būt viegls smadzeņu satricinājums. Vēl vienas ieskaites Kaufmanim līdz ar to pietrūkst, lai startētu četriniekos pasaules kausā. Vēl īsti skaidrības par to nav, runā par kaut kādam IBSF izmaiņām, ar divniekiem jau Dāvis var braukt visur. Ja tagad kādas izmaiņas pieņems, tad varētu jau startēt otrajā pasaules klausa posmā Īglsā, ja ne, tad tajā nedēļā vēl jābrauc Altenberga Eiropā ar lielajām kamanām. Rīt jau braucam prom uz Vāciju, tur beidzot saņemsim arī tos bobus, kas aizkavējās Ķīnā, dažiem puišiem arī jāsadakterējas, nedēļu patrenēsimies Altenbergā. Par Lillehammeri jāsaka tā, ka nav kopumā bīstama trase, bet šoreiz 11.virāža tā jocīgi sataisīta un tās sekas ir tādas, ka var krist pēc tās, nepareizi iebrauc nākamajā un tā vairākiem pilotiem gadījās, Elsners jau arī krita."

Bobslejā sezonas turpinājums Eiropas kausu līmenī pēc divām nedēļām Altenbergā. Pasaules kauss sāksies jau jaunnedēļ Īglsas trasē Austrijā, pirmajā posmā bobslejā Latviju pārstāvēs Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

Vistlerā, sezonas pirmajā ICC posmā skeletonā sievietēm Dārta Zunte ieņēmusi 13.vietu 22 dalībnieču konkurencē. Par uzvarētāju kļuva vāciete Sofija Grībele, kurai Latvijas sportiste divu braucienu summā zaudēja 2.99 sekundes. Vīriešiem pirmais ar lielu pārsvaru krievu sportists Jevgēņijs Rukosujevs.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/cipu...

     [+] [-]

, 2021-11-14 14:16, pirms 2 gadiem
Ekkk, nu tik neveiksmīgi... Varbūt varēja aizdot divus trūkstošos stūmējus Kaufmaņa ekipāžai? Diezgan nopietni izčakarēts sezonas sākums, lai neteiktu vairāk. Cik smags savainojums Nemmem?

Paskatījos kalendāru. Varētu būt, ka ir plāns Cipulim pirmo sezonas daļu (līdz decembra sākumam) braukt Eiropas kausā (četri divnieku ieskaites posmi un pieci četriniekiem), lai savāktu piecus braucienus četriniekos priekš PK kvalifikācijas. Citādi neredzu nekādu izskaidrojumu PK Insbrukas posmu izlaišanai.

     [+] [-]

, 2021-11-14 14:34, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ekkk, nu tik neveiksmīgi... Varbūt varēja aizdot divus trūkstošos stūmējus Kaufmaņa ekipāžai? Diezgan nopietni izčakarēts sezonas sākums, lai neteiktu vairāk. Cik smags savainojums Nemmem?

Paskatījos kalendāru. Varētu būt, ka ir plāns Cipulim pirmo sezonas daļu (līdz decembra sākumam) braukt Eiropas kausā (četri divnieku ieskaites posmi un pieci četriniekiem), lai savāktu piecus braucienus četriniekos priekš PK kvalifikācijas. Citādi neredzu nekādu izskaidrojumu PK Insbrukas posmu izlaišanai.
Ar lielu interesi parasti lasu Tavus komentārus ziemas sporta veidu sakarā. Noteikti esi zinošāks par mani renes sportos, tāpēc man konkrēts jautājums par bobsleju. Kas jāizdara, lai konkrēts pilots varētu startēt PK divniekos un/vai četriniekos? Saprotu, ka jābūt 5 ieskaitēm, bet cik trasēs? Man kaut kā atmiņā palicis, ka 3, bet palabo, ja kļūdos. Amerikas kausi arī iet ieskaitē, ne tikai Eiropas kauss, tā es saprotu. Un tām ieskaitēm jābūt pēdējo 2 gadu laikā? Tā vismaz es nopratu pēc Tava komentāra vienā no iepriekšējiem renes rakstiem.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-14 14:45, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ar lielu interesi parasti lasu Tavus komentārus ziemas sporta veidu sakarā. Noteikti esi zinošāks par mani renes sportos, tāpēc man konkrēts jautājums par bobsleju. Kas jāizdara, lai konkrēts pilots varētu startēt PK divniekos un/vai četriniekos? Saprotu, ka jābūt 5 ieskaitēm, bet cik trasēs? Man kaut kā atmiņā palicis, ka 3, bet palabo, ja kļūdos. Amerikas kausi arī iet ieskaitē, ne tikai Eiropas kauss, tā es saprotu. Un tām ieskaitēm jābūt pēdējo 2 gadu laikā? Tā vismaz es nopratu pēc Tava komentāra vienā no iepriekšējiem renes rakstiem.
Man nav ko piebilst - esi visu pilnīgi pareizi sapratis. Plus vēl, loģiski, valstij ir jābūt PK kvotai. Latvijai šosezon ir trīs kvotas.

Šīs sezonas kvotas:

file C Users Noro Desktop Biatlons Bobi 20un 20skeletons IBSF Quotas 2021 2022 pdf

     [+] [-]

, 2021-11-14 16:13, pirms 2 gadiem
Interesanti, vai Emīls Cipulis šodien brauca ar norvēģu bobu(Taxi bobu) vai ar Dāvja vakardienas rezerves bobu.
Kas notiks ar stūmējiem?!?!?! Divi traumēti. Kleinbergam smadzeņu sastricinājums, Nemmem izklausās smags savainojums. Sūtīs kādus džekus no Latvijas uz nākošo trasi? Pirms diviem gadiem bija video, kur teica, ka bobsleja saime ir ļoti milzīga(23 sportisti)