Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kalenda krīt pirmajā braucienā, Cipulis Altenbergā iespraucas sešiniekā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Kalenda krīt pirmajā braucienā, Cipulis Altenbergā iespraucas sešiniekā
Foto: Bobslejs.lv

Šodien Pasaules kausā bobslejā Vācijas Altenbergas trasē kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja Jēkaba Kalendas divnieks, rezultātā nedodoties uz startu otrajā. Pēc astotās vietas otrajā braucienā sešiniekā spēja iekļūt Emīls Cipulis kopā ar Matīsu Mikni. Posmā uzvarēja kopvērtējuma līderis Johaness Lohners.

Pasaules kausa posmā bobslejā, kas šajā nedēļas nogalē norisinās Vācijas Altenbergas trasē, uz starta devās tikai 13 divnieku ekipāžas. Vairāki piloti devās piedalīties junioru pasaules čempionātā, bet Šveices pārstāvji atgriezās Sanktmoricā, lai gatavotos mēneša beigās gaidāmajam pasaules čempionātam.

1. brauciens

No Latvijas uz starta devās Jēkabs Kalenda kopā ar Ivo Danu Kleinbergu, kā arī Emīls Cipulis kopā ar Matīsu Mikni. Ar otro starta numuru Altenbergā sacensības sāka jaunais Kalenda, kurš gan, tāpat kā treniņos nedēļas ievadā, piedzīvoja kritienu trases otrajā pusē. Sportisti sasniedza finišu, taču pirmo braucienu noslēdza noslēdzošajā, 13. pozīcijā.

Kā pēdējie pirmo braucienu no pieteiktajām ekipāžām aizvadīja Cipulis kopā ar Mikni. Divnieks uzstūma 5.26 sekunžu startu, kas bija trešais labākais starp visiem dalībniekiem. Trases visā garumā tika pieļautas vairākas kļūdas, kas rezultātā deva astoto vietu.

Pirmo braucienu kā līderis noslēdza kopvērtējuma līderis Johaness Lohners, no kura Cipulis atpaliek par vairāk nekā sekundi. Lohners par 0.20 sekundēm apsteidza britu Bretu Holu, bet Frančesko Frīdrihs atpaliek 0.62 sekundes.

2. brauciens

Pēc kritiena Kalendas divnieks otrajā uz starta vairs nedevās, kamēr Emīlam Cipulim kopā ar Matīsu Mikni izdevās ne tikai uzrādīt labāku brauciena laiku nekā pirmajā (55.57), bet arī pacelties par divām pozīcijām. Latviešu divnieks apsteidza itāļa Variolas un ķīnieša Lī divnieku ekipāžas. Rezultātā Cipulis Pasaules kausa posmu Altenbergā noslēdza sestajā vietā.

0.20 sekunžu pārsvaru pirmajā braucienā izdevās nosargāt vācietim Johanesam Lohneram, kurš uzvarēja otrajās divnieku sacensībās pēc kārtas. Viņš otrās vietas ieguvēju Bretu Holu apsteidza par 0.43 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja pēdējo gadu vadošais pasaules bobslejists Frančesko Frīdrihs.

Jau rīt Altenbergā bobslejisti sacentīsies četrinieku konkurencē.

PK posms divniekos Altenbergā

V.DivnieksValstsLaiks
1.Lohners/FleišhauersVācija1:49.20
2.Hols/LorenssLielbritānija+0.43
3.Frīdrihs/ŠullersVācija+1.06
4.Hāfers/ZommersVācija+1.22
5.Traihls/ZammersAustrija+1.44
6.Cipulis/MiknisLatvija+1.97

  +1 [+] [-]

, 2023-01-14 16:26, pirms gada
13 ekipāžas. Viss pateikts.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-14 16:27, pirms gada
Traihlam 5.vieta. Tas visu pasaka, olimpiskajā sezonā līmenis bija 10 reizes augstāks.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-14 16:54, pirms gada
,,kādreiz Serģis treniņos kulbā lika smilšu maisus...Kalendas vietā ari varētu...varbūt neapgāztos...bet nobrauktu līdz lejai..

  +1 [+] [-]

, 2023-01-14 18:02, pirms gada
Debīlas atstarpes...

     [+] [-]

, 2023-01-14 18:14, pirms gada
Cerams, ka rītdienas 4nieku mačos ies labāk😎😎
Veči iemauks startu un būs

     [+] [-]

, 2023-01-14 18:16, pirms gada
Tagad visi bobsleja heiteri slavēs kamaniņas, ka viņi izcina medaļas utt, ka Latvijas valsts varoņi un glābēji.
Žēl Kalenda, nokrīt kaut kur, kur nekrīt parasti citi.

     [+] [-]

, 2023-01-14 18:25, pirms gada
Rubentus rakstīja: Traihlam 5.vieta. Tas visu pasaka, olimpiskajā sezonā līmenis bija 10 reizes augstāks.
Maiers beidza karjeru, Traihls dabūjis viņa stūmējus un pirmā numura lomu, kas palīdz, līdz ar to viņu kā mērauklu izmantot nevajadzētu. Tas, ka līmenis pēcolimpiskajā sezonā krities, tas ir fakts, bet tā vienmēr notiek.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-14 18:31, pirms gada
Asfalta grauzējs rakstīja: Tagad visi bobsleja heiteri slavēs kamaniņas, ka viņi izcina medaļas utt, ka Latvijas valsts varoņi un glābēji.
Žēl Kalenda, nokrīt kaut kur, kur nekrīt parasti citi.
Man personīgi vienmēr ir patikušas kamaniņas daudz labāk.Tās ir daudz neprognozējamākas. Vienīgais, kas man labāk bobslejā patīk ir tas, ka bobslejisti kopumā ir ļoti muskuļoti un seksīgi. Tie dibeni bobslejistiem ir vienkārši nereāli lieli un sulīgi! Reāls prieks, ka operatori arī bieži rāda zemākus kadrus,lai dibenus izceltu!😆

     [+] [-]

, 2023-01-14 21:19, pirms gada
EriksVil rakstīja: Maiers beidza karjeru, Traihls dabūjis viņa stūmējus un pirmā numura lomu, kas palīdz, līdz ar to viņu kā mērauklu izmantot nevajadzētu. Tas, ka līmenis pēcolimpiskajā sezonā krities, tas ir fakts, bet tā vienmēr notiek.
Tur gan ir arī citi objektīvi apstākļi
krieviem diskābelis
amerikāņiem traumas
francūzim trauma,
Ķibermanim un Kaufmanim traumas
otram itālim trauma
Ja šie visi būtu vēl būtu jautājums vai Traihls tiktu desmitniekā, lai gan nevar noliegt, ka braukšanā un iestumšanā ir pielicis.

     [+] [-]

, 2023-01-15 11:14, pirms gada
Go3 komentētāju nav kaut kāds sa-ists anglis bļaustās!