Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa divniekam Eiropas kausā astotā vieta, Kalenda netiek pie otrā brauciena

Agris Suveizda

Cipuļa divniekam Eiropas kausā astotā vieta, Kalenda netiek pie otrā brauciena
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis

Īglsas trasē Austrijā aizritējis Eiropas kausa septītais posms bobsleja divniekiem. Latviju tajā pārstāvēja divas ekipāžas.

• Pirms trīsarpus nedēļām Emīls Cipulis Siguldā ieguva divas otrās vietas, bet šoreiz viņa divniekam astotā pozīcija, par vienu simtdaļu atpaliekot no septītnieka.

• Siguldā Cipuļa stūmējs bija Arnis Bebrišs, bet šodien Cipuļa bobu stūma Edgars Nemme. Abos braucienos viņiem bija trešais ātrākais starta laiks (5,21 un 5,20 sekundes), bet finišā – astotais un septītais.

• Trešajā posmā pēc kārtas piedalījās Jēkabs Kalenda, kurš pēc 13. un 11. pozīcijas Siguldā šoreiz kopā ar Bebrišu ieņēma 23. pozīciju, par astoņām simtdaļām atpaliekot no divdesmitnieka un netiekot pie otrā brauciena. Startā viņiem 15. laiks (5,31).

• Piekto uzvaru septiņos posmos svinēja vācu pilots un kopvērtējuma līderis Rihards Elzners. Kaut arī viņš bija ātrākais abos braucienos, Monako ekipāža ar Rudī Rinaldī pie stūres atpalika tikai par trim simtdaļām – divām pirmajā braucienā un vienu otrajā.

• Matijam Variolam un Koudijam Beskjū bija divas trešās un ceturtās vietas, posmā arī ieņemot trešo un ceturto pozīciju, toties vācietis Jonass Jannušs ar divām sestajām vietām summā tika pie dalītas piektās pozīcijas, izmantojot to, ka vācietis Maksimiliānas Illmans un krievs Aleksejs Stuļņovs aizvadīja pa vienam vājam braucienam.

• Kopvērtējumā Cipulis, atšķirībā no konkurentiem izlaizdams vienu no septiņiem posmiem, ieņem piekto vietu, bet Kalenda ar trim posmiem ir 24. pozīcijā – 11 punktus un divas vietas aiz Dāvja Kaufmaņa, kurš startēja pirmajos divos posmos.

• Rīt un parīt Īlgsas trasē gaidāmi divi posmi četriniekiem. Rītdienas dalībnieku sarakstā starp 24 ekipāžām ir viens Latvijas četrinieks (Emīls Cipulis, Ivo Kleinbergs, Lauris Kaufmanis, Edgars Nemme).

Eiropas kausa posms bobslejā, divnieki

VEkipāžaValstsLaiks
1.Elzners/FlaišhauersVācija1:44.45
2.Rinaldī/VēnsMonako+0.03
3.Variola/MirčaItālija+0.21
4.Beskjū/NīderhofersASV+0.30
5.Jannušs/HertelsVācija+0.47
Illmans/DāmssVācija+0.47
7.Stuļņovs/Antuhs/ŽarovcevsKrievija+0.58
8.Cipulis/NemmeLatvija+0.59
9.Folladors/MariāniŠveice+0.61
10.Roners/HeršpergersŠveice+0.70
23.Kalenda/BebrišsLatvija

Piedalījās 38 ekipāžas

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...

     [+] [-]

, 2022-01-06 19:51, pirms 2 gadiem
Kalendam pieklājīgs sniegums debijas reizē ārpus Siguldas. Tikai 0,08 sekundes aiz divdesmitnieka, lai gan startēja ar zemo 32. numuru. Varēja jau čalim iedot arī četrinieku, jo Īglsas trase taču neskaitās pārāk sarežģīta. It īpaši pēc tā, kādi sūdi sanāca dēļ tā, ka Cipulim un Kaufmanim sezonas sākumā nebija pietiekams četrinieku braucienu skaits, lai startētu PK...

     [+] [-]

, 2022-01-06 21:17, pirms 2 gadiem
Skatījos protokolu, abām ekipāžām okey starta laiki. Cipulis/Nemme top3 starta laika, priekš Variola un Rinaldī, bet Pasaules kausā viņi arī labi ir stūmuši. Nākošās acīs viss iet uz pretējo pusi, zaudē zaudē un attiecīgi 8. un 7.leja. Kalenda/Bebrišs 15.starts( tikai desmitdaļa no komandas biedriem) un attiecīgi 23.leja.
Kas notiek ar latviešu kamanām un slidām. Tedences ir briesmīgas. Pārējiem tā līkne ir daudz labāka.
https://www.ibsf.org/en/component/e...

Rīt un parīt 4nieku mači. Skatoties tabulā, tur būs ļoti spraigi. Cipuļa 4niekam jāizliek visi spēki startā, lai varētu labi pacīnīties par labu vietu un otro kvotu uz Olimpiādi. Katra vieta svarīga. Sīvākais pretinieks Variola priekšā. Džekiem jāvēl veiksmi.

     [+] [-]

, 2022-01-06 21:20, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kalendam pieklājīgs sniegums debijas reizē ārpus Siguldas. Tikai 0,08 sekundes aiz divdesmitnieka, lai gan startēja ar zemo 32. numuru. Varēja jau čalim iedot arī četrinieku, jo Īglsas trase taču neskaitās pārāk sarežģīta. It īpaši pēc tā, kādi sūdi sanāca dēļ tā, ka Cipulim un Kaufmanim sezonas sākumā nebija pietiekams četrinieku braucienu skaits, lai startētu PK...
Ja nemaldos, Austrijas trasē bija vai vēl ir tā boba skola, kur visi mācās braukt. Kalendam varēja iedot braukt ar 4nieku bobu, bet gan jau nākošo gadu dos tur braukt. Stūmēji taču ir, bet vai visi ir pilnvērtīgi veseli, lai stumtu.

     [+] [-]

, 2022-01-06 21:35, pirms 2 gadiem
Asfalta grauzējs rakstīja: Skatījos protokolu, abām ekipāžām okey starta laiki. Cipulis/Nemme top3 starta laika, priekš Variola un Rinaldī, bet Pasaules kausā viņi arī labi ir stūmuši. Nākošās acīs viss iet uz pretējo pusi, zaudē zaudē un attiecīgi 8. un 7.leja. Kalenda/Bebrišs 15.starts( tikai desmitdaļa no komandas biedriem) un attiecīgi 23.leja.
Kas notiek ar latviešu kamanām un slidām. Tedences ir briesmīgas. Pārējiem tā līkne ir daudz labāka.
https://www.ibsf.org/en/component/e...

Rīt un parīt 4nieku mači. Skatoties tabulā, tur būs ļoti spraigi. Cipuļa 4niekam jāizliek visi spēki startā, lai varētu labi pacīnīties par labu vietu un otro kvotu uz Olimpiādi. Katra vieta svarīga. Sīvākais pretinieks Variola priekšā. Džekiem jāvēl veiksmi.
Cik skatījos, nebija braucieni baigi tīrie. Bet jā, neatstāj sajūta, ka bobi īsti neiet.

     [+] [-]

, 2022-01-06 21:36, pirms 2 gadiem
Asfalta grauzējs rakstīja: Ja nemaldos, Austrijas trasē bija vai vēl ir tā boba skola, kur visi mācās braukt. Kalendam varēja iedot braukt ar 4nieku bobu, bet gan jau nākošo gadu dos tur braukt. Stūmēji taču ir, bet vai visi ir pilnvērtīgi veseli, lai stumtu.
Domāju, ka Īglsā ir gan bobs,gan stūmēji, jo plānots taču bija Kaufmaņa starts.

     [+] [-]

, 2022-01-06 22:11, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik skatījos, nebija braucieni baigi tīrie. Bet jā, neatstāj sajūta, ka bobi īsti neiet.
Pats arī skatījos, bet visiem bija kļūdiņas. Bet skatoties, kāds citiem ir tendences, tad grūti spriest, kur ir tā vaina.