Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Britu bobsleja pilots Hols traumas dēļ izlaidīs sezonas sākumu

Britu bobsleja pilots Hols traumas dēļ izlaidīs sezonas sākumu
Breds Hols. Foto: BBSA

LETA. Britu bobsleja pilots Breds Hols traumas dēļ būs spiests izlaist jaunās sezonas sākumu, vēsta Lielbritānijas Bobsleja un skeletona federācija (BBSA).

Kā ziņo BBSA, 2023.gada Eiropas čempions četrinieku ekipāžām muguras traumas dēļ nestartēs vismaz pirmajos trīs Pasaules kausa izcīņas posmos - Pekinā, Laplaņā un Iglsā.

"Diemžēl jāsaka, ka mana un manas komandas sezona sāksies vēlāk, jo man jāveic operācija," nestartēšanu Pasaules kausa pirmajos posmos savā "Instagram" kontā apstiprina arī pats Hols.

Pagājušajā sezonā Hols tikai vienā Pasaules kausa posmā četrinieku sacensībās nekāpa uz goda pjedestāla, kopā izcīnot trīs panākumus, sudrabu pasaules čempionātā un zeltu Eiropas čempionātā.

Savukārt divniekos Hols aizvadītajā sezonā ne reizi nefinišēja zemāk par piekto vietu, četros no astoņiem posmiem kāpjot uz goda pjedestāla.

Jaunā sezona sāksies novembra vidū ar Pasaules kausa sacensībām Pekinas olimpisko spēļu trasē Jaņcjinā. Februāra pirmajā nedēļas nogalē Siguldā notiks Pasaules kausa sestais posms, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas čempionāts. Pasaules čempionāts notiks Vācijā, Vinterbergas trasē februāra beigās un marta sākumā. Bet sezona noslēgsies neierasti vēlu - pašās marta beigās ar astoto posmu Pasaules kausā, kas notiks ASV trasē Leikplesidā.

Izmantotie resursi:
LETA


Zintis Ekmanis. Foto: F64
43

Zintis Ekmanis pamet Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju

Pirmdien Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas valdes sēdē izskatīts jautājums par ģenerālsekretāra Zinta Ekmaņa atbilstību amatam. Kā ziņo portāls LSM, tad šis jautājums ātri vien atrisināts, jo Ekmanis pametis gan valdes locekļa, gan arī ģenerālsekretāra posteņus. Par viņa aizvietotāju ģenerālsekretāra vietā pagaidām kļuvusi Janika Judeika.
Zintis Ekmanis. Foto: F64
79

Bobslejisti iesniedz sūdzību, federācijā lemj par Ekmaņa atbrīvošanu

Ceturtdien ''Delfi'' TV raidījumā ''Aizmugure'' ar interesantiem izteikumiem izcēlās Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmans, un tas raisījis viļņošanos sporta veida sabiedrībā. Kā ziņo ''Delfi'', tad sūdzību federācijai iesniegusi Latvijas bobsleja komanda, Sandis Prūsis iesniedzis atlūgumu no valdes, bet federācijā tiekot lemts par Ekmaņa atbrīvošanu gan no ģenerālsekretāra vietas, gan valdes locekļa posteņa.
Jēkabs Kalenda. Foto: Viesturs Lācis
3

Pasaules kauss bobslejā un skeletonā Siguldā notiks decembra vidū

LETA. Latvija 2024./2025. gada Pasaules kausa posmu bobslejā un skeletonā uzņems decembra vidū, informē Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF).