Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipulis turpina kāpt uz goda pjedestāla Eiropas kausa četrinieku sacensībās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cipulis turpina kāpt uz goda pjedestāla Eiropas kausa četrinieku sacensībās
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis

Šodien Eiropas kausa posmā Vācijas trasē Altenbergā trešo vietu četriniekos izcīnīja Emīļa Cipuļa pilotētā ekipāža. Savukārt Jēkabs Kalenda ar pāriniekiem finišēja 11. vietā.

Šodien Eiropas kausa posmā Altenbergas trasē trešo vietu četriniekos izcīnīja Emīla Cipuļa pilotētā ekipāža kopā ar stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Kristu Lindenblatu. Abos braucienos viņiem padevās labākais starts (5.17, 5.14 sekundes), taču, sākot ar trases vidusdaļu, tā zaudēja sacensību uzvarētājam no Vācijas.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācieša Niko Zemlera vadītā ekipāža. Tā uzvarēja pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju, Patriku Baumgartneru un viņa četrinieku, apsteidzot par 0.43 sekundēm. Cīņa par otro vietu gan bija sīva. Ja pēc pirmā brauciena Cipulis no Baumgartnera atpalika par 0.04 sekundēm, tad divu braucienu kopsummā viņam līdz otrajai vietai pietrūka 0.01 sekundi.

Otram latvietim, Jēkabam Kalendam kopā ar Arni Bebrišu, Mareku Lazdānu un Mairi Kļavu, iegūta 11. vieta. Apsteigtas tika divas ekipāžas, bet Francijas pilotētā ekipāža sacensības nenoslēdza. Pirmajā braucienā Kalenda ar pāriniekiem ierindojās 12. vietā, bet otrajā spēja pakāpties par pozīciju.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: ''Rezerve jau vēl ir, turklāt abiem pilotiem. Cipuļa komandai starts ļoti labs, bet nu otrajā braucienā izlaida pārsvaru pēc apļa, tur bija kļūdiņas 11,. 12., un 13.virāžā un tur arī droši palika otrā pozīcija beigās. Par jauno Kalendu jāsaka, ka pirmais brauciens viņam bija sliktākais šonedēļ ar četriniekiem Altenbergā, bet nu saņēmās un otro nobrauca labāk."

Sestdien Altenbergas trasē tiks aizvadīts arī sezonas ceturtais posms bobslejā četriniekiem, sezonas turpinājums jau jaunnedēļ Insbrukā. Līderis kopvērtējumā pagaidām ir vācu pilots Ilmans, Emīls Cipulis ir pārliecinoši otrais, nedaudz pietuvojoties līderim. Jaunais Kalenda godam noturējies labāko desmitniekā.

Eiropas kausa posms Altenbergā četriniekos

V.ČetrinieksValstsLaiks
1.Zemlers/Pešks/Pols/ŠenksVācija1:49.85
2.Baumgartners/Mircea/Biloti/FantaziniItālija+0.43
3.Cipulis/Lindenblats/Miknis/SpriņģisLatvija+0.44
4.Ilmans/Kollers/Taške/VobetoVācija+0.47
5.Hanihofers/Gezenhards/Amours/RodersVācija+0.70
6.Tentea/Iordake/Daroki/PacioanuRumānija+1.14
11.Kalenda/Bebrišs/Lazdāns/KļavaLatvija+2.68

Izmantotie resursi:
https://www.ibsf.org/en/component/e...
https://bobslejs.lv/raksts/cipula-k...

  -2 [+] [-]

, 2022-12-02 14:15, pirms gada
Un kur tad elites braucēji? Nepiedalās?

  +2 [+] [-]

, 2022-12-02 14:20, pirms gada
berimors rakstīja: Un kur tad elites braucēji? Nepiedalās?
elite mauc Z-amerikā, Pasaules kausa posmos. Šie ir Eiropas kausa posmi.

     [+] [-]

, 2022-12-02 14:33, pirms gada
berimors rakstīja: Un kur tad elites braucēji? Nepiedalās?
te rezultāti no pirmā PK posma:

https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

Otrais posms sākas šodien Parksitijā (ASV):

https://www.ibsf.org/images/api/dow...

  +1 [+] [-]

, 2022-12-02 14:34, pirms gada
Jā, pirmās ekipāžas starta ieskrējiens ir zvērīgs. Otrās komandas čaļiem vēl daudz jātrenējas.

Kad apritē varētu atgriezties Kaufmanis?

     [+] [-]

, 2022-12-02 17:51, pirms gada
Atkal nezināju, ka ir mači šodien, sportacentrs.dik nekādu ziņu nebija ielikuši

Cepuri nost večiem, ļoti labs starts, stabili pirmais starts, 2.labākais tikai desmitdaļu lēnāk, īsāk sakot, pārliecinoši.
Skatījos protokolu, ļoti labas acis 2.braucienā un tikai beigās pazuda laiks, laikam sakļūdījās. Bet nekas, rītdien jauna diena un jānolaiž pa pirmo zorti, lai beidzot var tos vāciešus uzvarēt😎 ja grib ar vāciešiem konkurēt, tad desmitdaļu ātrāk starts jāiestumj un nedrīkst kļūdīties.
Izskatās, ka Kalendam kaut kādi jaunie kadri ir iedoti, izņemot Bebrišs, pārējie zaļi, laikam tāpēc arī ir lēnāks starts. Kādēļ Prūsis nevar iedot Kalendam iedot pārējos stipros džekus, kuri var iestumt startu. Domāju, ir svarīgi startu iestumt, lai kaut vai par 2.vietām pakāpjās un beigās tak IBSF kopvērtējums, lai nav tā kā pagāšo gadu, ka laikam Cipulim pietrūka daži punkti 4niekos, lai tiktu uz OS.

     [+] [-]

, 2022-12-02 17:53, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Jā, pirmās ekipāžas starta ieskrējiens ir zvērīgs. Otrās komandas čaļiem vēl daudz jātrenējas.

Kad apritē varētu atgriezties Kaufmanis?
Nekādas informācijas vairāk nav, tik cik sākumā teica, ka ir notraumējies un tad jau manīs kā būs ar viņu.
Vairāk interesē, kāds sastāvs būs rītdienas mačos, vai treneri kaut ko mainīs vai nē. Es pie Kalendas ekipāžas iedot vēl kādu labu aizmugurējo džeku, kurš var ātri arī stumt, nevis skriet līdzi

     [+] [-]

, 2022-12-02 17:55, pirms gada
Pēc virsraksta var saprast, ka tikai Cipulis kāpj uz pjedestāla, a kur pārējie komandas biedri, viņi tak arī ir daļa no visas ekipāžas, kā Spriņģis, Miknis un Lindenblats.

Veiksmi rītdienas mačos vīriem💪💪