Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Liekais kilograms ir arī mana vaina"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prūsis: "Liekais kilograms ir arī mana vaina"
Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās bobsleja Pasaules kausa pirmais posms. Pēc pirmā brauciena mūsu Oskara Melbārža četrinieks tika diskvalificēts par svara pārsniegšanu - viens kilograms izrādījās lieks. Latvijas bobslejisti pirmoreiz tika diskvalificēti par svara pārsniegšanu šādos mačos. Latvijas izlases galvenais treneris sākotnēji atzina, ka tā bija nolaidība, bet vēlāk sarunā ar laikrakstu "Diena" uzņēmās atbildību arī pats.

"Tā ir arī mana vaina. Nenokontrolēju situāciju," atzina Prūsis. "Visu laiku uztraucāmies par iespējamo svara pārsvaru divnieku sacensībās, bet iekritām četriniekos. Būs laba mācība."

Nākamajās sacensībās būs jāstartē no beigām. Līdz olimpiskajām spēlēm būs sarežģīti iekļūt kopvērtējuma labāko desmitniekā un atgūt pirmo grupu. "Tas var notikt jau pēc pāris posmiem, bet nav izslēgts, ka par pirmo grupu būs jācīnās līdz Soču olimpiskajām spēlēm. Liela nozīme būs laika apstākļiem. Ja snigs, startējot no beigām, nebūs viegli tikt uz augšu," norāda treneris.

Prūsis atzīst, ka Pasaules kausa nākamajā posmā (Pārksitijā) būs izmaiņas četrinieku sastāvos - par to tika domāts jau iepriekš, bet "diskvalifikācija pielika punktu šaubām".

Treneris cer, ka, cīnoties par pirmās grupas atgūšanu, nebūs jāstartē Eiropas kausā. Pasaules kausā par pirmo vietu dod 225 punktus. Eiropas kausā par pirmo vietu ir 120 punkti, bet tur nav tik spēcīgi konkurenti, turklāt vienā nedēļā mēdz notikt divi posmi, līdz ar to Eiropas kausa nedēļā ir reāli dabūt pat 240 punktus.

Kā jau ziņots, Oskara Melbārža pilotētās ekipāžas (gan divnieks, gan četrinieks) iepriekšējās sezonas noslēguma rangā ierindojās labāko trijniekā.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma svaigākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-12-02 14:26, pirms 11 gadiem
Nu sorry, es gan teiktu, ka tikai Tava vaina. Tomēr treneris.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-02 14:41, pirms 11 gadiem
Un labi, ka tā notika! Tagad motivācija būs visas sezonas garumā un Sočos noteikti nekas tāds nenotiks!
Un sanāk laime nelaimē - palielinās iespēja, ka abi četrinieki tiek pirmajā grupā

  +3 [+] [-]

, 2013-12-02 14:54, pirms 11 gadiem
KillerLoop rakstīja: Nu sorry, es gan teiktu, ka tikai Tava vaina. Tomēr treneris.
treneris nav aukle!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-02 15:01, pirms 11 gadiem
nu zini, tad slieces uzkarsušas, tad svars par lielu. Galu galā - ar komandu ir vairāki treneri un apkalpojošais personāls, kādam ir jāseko līdzi arī šādām lietām. Ne jau sportistiem pirms starta jādomā, ka svars par lielu un jāaiziet pa lielo uz WC vai jāizskrien pa visiem tas kg. Prūsim kā galvenajam trenerim ir jāuzņemas pilna atbildība.

Tas tagad vairs neko nemaina, turpmāk jābūt uzmanīgākiem, vēl ir virkne tehnisko prasību par ko var dabūt DSQ.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-02 17:17, pirms 11 gadiem
Ei nu, Sandža, nevar būt, ka tā ir tava vaina. Apdomā labi, gan jau kāds cits ir pie vainas.

     [+] [-]

, 2013-12-02 17:19, pirms 11 gadiem
Atceros, kad Miņinu patrieca, gandrīz puse komentu bija par to, ka jādomā par Sočiem un ka Sočos Maskalānam ar jaunajiem medālis garantēts, ja ne pat divi. Nu nu, gaišreģi

     [+] [-]

, 2013-12-02 19:58, pirms 11 gadiem
Treneru un vaina 90%! manas domas.
sportistiem ir jakonsentrejas braucieniem,jasildas un tt nevis janervozē par tehniskjām lietam!!

     [+] [-]

, 2013-12-02 21:33, pirms 11 gadiem
Patiesībā tā bija diversija no lielo valstu puses. Tieši uz to brīdi, svari bija pārregulēti, vai svina plāksne pielipināta, vai magnēts zem svariem pamests. Vesels 1 kg perebors, tas ir stipri par daudz, lai pārēstos.

     [+] [-]

, 2013-12-03 23:01, pirms 11 gadiem
aizermans rakstīja: treneris nav aukle!!!
Izlases galvenais treneris šajā gadījumā ir atbildīgs par visu komandā. Sagatavošanās pirms starta ir kā rituāls. Tam ir jābūt uzrakstītam uz papīra un katram savs darbs ir jāpadara kārtīgi. Ja svaram ir nozīme, tad Prūsis ir atbildīgs, lai atlēti pirms katras iesildīšanās nosvērtos. Ja atlēti to zināja bet neizpildīja, viņiem jāsaņem sods. Arī Prūsim vismaz rājiens vai brīdinājums ir jāsaņem. Tērē takš arī valsts naudu...Iespējams ir vēl kādas prasības. Pēc šāda gājiena nevar tos zēnus saukt par profesionāļiem. Tādi puskoka lēcēji.