Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Ārzemēs nopelnītu daudz vairāk, bet nauda nav galvenais"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Prūsis: "Ārzemēs nopelnītu daudz vairāk, bet nauda nav galvenais"
Oskars Ķibermanis un Sandis Prūsis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis (48) sarunā ar žurnālu "Klubs" atzīst, ka viņam bijuši ļoti labi piedāvājumi darbam ārzemēs, tomēr strādāšana ar Latvijas sportistiem dod lielāku gandarījumu. Soču olimpiskajās spēlēs latviešu speciālists strādās uz mūsējiem.

Strādāt ierobežota finansējuma apstākļos nav viegli, jo jākonkurē ar bagātāku pretinieku ekipāžām, taču Prūsim svarīgs ir arī nacionālais moments. "Pagaidām mani viss te apmierina. Izņemot varbūt naudu. Skaidrs, ka ārzemēs es daudz vairāk nopelnītu. Vai es to gandarījumu kur citur daudz vairāk dabūtu - šaubos. Man ir bijuši divi ļoti labi piedāvājumi," atklāj Sandis Prūsis. "Varbūt nebūs labi, ka sieva to tagad izlasīs... [smejas]. Bet viņa mani pietiekami labi zina. Es nekad neesmu lielu vērtību naudai piešķīris. Ja kādam šeit mans darbs nepatiks vai pats gribēšu iet projām - domāju, man būs, kur iet. Tāpēc es par to baigi nesatraucos. Ja mani tā komanda apmierina, ja ir rezultāti - kāpēc ko mainīt?"

Gadi iet uz priekšu un gadās padomāt arī par vecumu. "Vairs jau nevar nedomāt. Man taču kādreiz likās, ka 40 gadi ir liels vecums. Tagad liekas, ka 60 ir kaut kas baigs. Bet vispār man joprojām liekas, ka tikai pirms gadiem pieciem pabeidzu vidusskolu," saka treneris.

Pilnu materiālu var skatīt izdevuma janvāra numurā.



Bobsleja pilota karjeras laikā Prūsim neizdevās aizsniegties līdz olimpiskajai medaļai. Bet tagad tāda iespēja ir viņa audzēkņiem. Soču olimpiskajās spēlēs startēs Prūša trenētās latviešu divnieku un četrinieku ekipāžas, kuras pilotēs Oskars Melbārdis un Oskars Ķibermanis. Šis ir viens no tiem sporta veidiem, kur Latvijai ir reālas cerības iegūt Soču medaļas.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs"

 +12 [+] [-]

, 2014-01-29 16:27, pirms 10 gadiem
Par to Tev,Paldies!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-29 16:30, pirms 10 gadiem
Cik tad īsti ir tas finansējums bobslejam? Ja mēs kā mērauklu ņemam 3 miljonus mārciņu, ko UK dod savai bobsleja komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2014-01-29 17:12, pirms 10 gadiem
"strādās uz mūsējiem" gluzhi virsuu kaaps un taa?

  +4 [+] [-]

, 2014-01-29 17:13, pirms 10 gadiem
Tas, ka tādi cilvēki kā Prūsis ir un darbojas arī nacionālu jūtu vadīti mani tiešām padara lepnu, bet īstenībā jau bēdīgi, ka olimpiskās komandas pasaules līmeņa sportistiem un treneriem netiek nodrošināti tādi apstākļi, lai būtu tikai jātrenējas un jānes Latvijas vārds.
Apsveicami sportisti, bet ilgtermiņa sasniegumus sportā un tautas veselību uz cilvēku entuziasma un uzupurēšanās rēķina nepanāksi!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-29 17:36, pirms 10 gadiem
reinz rakstīja: Tas, ka tādi cilvēki kā Prūsis ir un darbojas arī nacionālu jūtu vadīti mani tiešām padara lepnu, bet īstenībā jau bēdīgi, ka olimpiskās komandas pasaules līmeņa sportistiem un treneriem netiek nodrošināti tādi apstākļi, lai būtu tikai jātrenējas un jānes Latvijas vārds.
Apsveicami sportisti, bet ilgtermiņa sasniegumus sportā un tautas veselību uz cilvēku entuziasma un uzupurēšanās rēķina nepanāksi!
Jacer uz brinumu-medalu, tad tomer varbut kaut kas ta kartigak pamainitos. Budzeta zina lai ari atpaliekam nereali, tacu zinasanu vertiba kas ir komandai jau ir vismaz puse no ta pasa UK budzeta, ja tam visam pieliktu vel klat super tehniku, domaju butu Dukuru variants skeletona.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-29 18:37, pirms 10 gadiem
Pat ja medālis vēl nebūs, ir viss labi. Vēl jau piloti jauni, būs nākošās spēles. Vienīgi tehnika ripo strauji uz priekšu, tur gan nauda jāgrūž, ja gribam būt labākie ilgstoši.

     [+] [-]

, 2014-01-29 18:43, pirms 10 gadiem
krkr rakstīja: Pat ja medālis vēl nebūs, ir viss labi. Vēl jau piloti jauni, būs nākošās spēles. Vienīgi tehnika ripo strauji uz priekšu, tur gan nauda jāgrūž, ja gribam būt labākie ilgstoši.
Nu tieši tā. Tie paši briti laikam tikko parakstīja sadarbības līgumu ar Mclaren (vēja tuneli vai vēl kaut ko)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja