Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentālam neizdodas stāvus šaušana, junioru čempionāts noslēgts 19. vietā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Birkentālam neizdodas stāvus šaušana, junioru čempionāts noslēgts 19. vietā
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

Jūtas štatā, ASV, notiek pasaules junioru čempionāts biatlonā. Renārs Birkentāls gan 12,5 km iedzīšanas sacensības, gan šo čempionātu noslēdza Top 20 beigu daļā.

# Iepriekšējo junioru meistarsacīkšu iedzīšanā Birkentāls no 40. vietas ar astoņām kļūdām noslīdēja uz pēdējo jeb 60. pozīciju.

# Pirms šī starta talsinieks ASV bija uzrādījis divus augstvērtīgus rezultātus – klasikā 13. vietu, turpretim sprintā noslēdzot labāko desmitnieku.

# Birkentāls iedzīšanas sacīkstes uzsāka 55 sekundes aiz sprinta distances uzvarētāja Norvēģijas biatlonista Martina Nevlanda. Renārs pirmo šaušanu veica nevainojami, esot no līdera 21,6 sekunžu attālumā un ieņemot astoto vietu. Arī otrajā guļus šaušanā latvietis nekļūdījās un tika vienu vietu augstāk, proti, līdz septītajai pozīcijai. Tajā brīdī Birkentāls bija 18,9 sekundes aiz labāko trijnieka.

# Turpinājumā sekoja pirmā šaušana stāvus, kurā Latvijas biatlonists nopelnīja pirmo soda apli, atkāpjoties atpakaļ uz astoto pozīciju. Atstarpe līdz Top 3 palielinājās gandrīz uz pusi. Tad sekoja noslēdzošā ugunslīnija, kura Birkentālam izrādījās ļoti neveiksmīga – trīs neaizvērti mērķi. Pēdējā aplī viņam kritās arī ātrums distancē, un finišs tika sasniegts 19. vietā, kas bija divas minūtes un 21 sekunde aiz uzvarētāja.

# Kopumā 20 gadus vecajam sportistam visai pieticīgais 25. solis trasē un 49. šaušanas ātrums.

# Uzvarētājs bija tas pats, kas sprintā – norvēģis Nevlands. Sudrabs pienācās bulgāru biatlonistam Blagojam Todevam, savukārt bronzu vēl vienu reizi sev kaklā kāra Nevlanda tautietis Martins Uldals. 17 vietu kāpums sanāca klasikā zeltu ieguvušajam čeham Jonasam Marečekam, kurš ierindojās sestajā pozīcijā.

12,5 km iedzīšana junioriem, junioru un jauniešu pasaules čempionāts

V.SportistsValstsLaiksKļūdas
1.M. NevlandsNorvēģija33:20.73
2.B. TodevsBulgārija+14.11
3.M. UldalsNorvēģija+33.73
4.D. ZingerleItālija+43.33
5.M. OverbijsNorvēģija+48.31
6.J. MarečeksČehija+51.32
19.R. BirkentālsLatvija+2:21.04

Piedalījās 59 dalībnieki

  +2 [+] [-]

, 2022-02-28 00:21, pirms 2 gadiem
Birkentāls distances otrajā daļā drusku noplīsa, kas droši vien atsaucās arī šaušanā. Un izskatījās arī, ka nobraucienos citiem slēpes slīdēja labāk. Kā jau rakstā minēts, ļoti lēna šaušana, un šajā elemetā zaudētas 20-25 sekundes, bet pret ātrākajiem šāvējiem pat vēl vairāk.

Bet čalis malacis, ļoti cienījams sniegums. Ja vēl būs palicis pulveris, noteikti gribētu redzēt Birkentālu sezonas noslēdzošajos PK posmos.

Jāpiefiksē 20 gadus veco norvēģi Nevlandu. No sešiem startiem jauniešu/junioru pasaules čempionātos (šogad un pirms diviem gadiem) viņam ir piecas zelta medaļas (viena no tām stafetē)!

     [+] [-]

, 2022-02-28 00:50, pirms 2 gadiem
Pashvaki. Tur visi labakie starte?
Pie lielajiem nav ko darit. Vispar biatlonis ir galiga zhopa