Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevam ceturtā vieta pasaules čempionāta masu startā vasaras biatlonā

Agris Suveizda

Rastorgujevam ceturtā vieta pasaules čempionāta masu startā vasaras biatlonā
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Manzoni/IBU

LETA. Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs svētdien Slovākijā pasaules čempionātā vasaras biatlonā ieņēma ceturto vietu distancē ar kopēju startu, bet Renārs Birkentāls finišēja desmitais.

Sportistiem sacenšoties ar rollerslēpēm, Rastorgujevs pirmajā ugunslīnijā pieļāva vienu kļūdu, otrajā šāva precīzi, bet abās pēdējās šaušanās neaizvēra pa diviem mērķiem. Uzvarēja ukrainis Tarass Lesjuks, kurš šāva precīzi un trasē pavadīja 32 minūtes un 34,3 sekundes. Viņš Rastorgujevu apsteidza par 30,6 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja Krievijas pilsētā Iževskā dzimušais un Rumāniju pārstāvošais Dmitrijs Šamajevs, kurš šaušanā kļūdījās divreiz un čempionam zaudēja 8,6 sekundes, bet trešo vietu - lietuvietis Vītauts Stroļa, kurš ar trim kļūdām šaušanā no Lesjuka atpalika 16,7 sekundes. Birkentāls, kurš vienreiz kļūdījās otrajā un divreiz pēdējā šaušanā, čempionam zaudēja minūti un 6,9 sekundes, ieņemot desmito vietu 30 sportistu konkurencē.

Jau ziņots, ka piektdien Rastorgujevs uzvarēja supersprintā un sestdien ierindojās otrajā vietā sprintā, taču tika diskvalificēts, jo, atstājot šautuvi, viņa šautene bija nepareizā pozīcijā, kas neatbilst drošības noteikumiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-08-27 16:30, pirms 8 mēnešiem
Šajā sakarā vislielākais prieks par Birkentālu,kurš izskatās,ka ir labā ātrumā un varētu būt tiešām labā līmenī arī šajā ziemas sezonā.