Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Sanita un Sandra Buliņas iegūst 12. un 13. vietu PČ junioriem vasaras biatlonā

Agris Suveizda

Sanita un Sandra Buliņas iegūst 12. un 13. vietu PČ junioriem vasaras biatlonā
Sanita Buliņa. Foto: Latvijas Biatlona federācija

LETA. Latvijas sportistes Sanita un Sandra Buliņas sestdien pasaules čempionātā vasaras biatlonā Vācijā izcīnīja attiecīgi 12. un 13. vietu sprintā.

Sešu kilometru sprintā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas sportistes. Pirmā finišēja Selīna Grotiāna, kura bez kļūdām abās šaušanās distanci veica 17 minūtēs un 2,02 sekundēs. Otro vietu ieņēma Selīna Marija Kāsla, kura atpalika no uzvarētājas 6,5 sekundes, bet trešā, zaudējot 45,6 sekundes, bija Johanna Pufa.

Sanita Buliņa pirmajā šaušanā nesašāva divus mērķus, bet otrajā bija neprecīza vienu reizi, finišā atpaliekot no uzvarētājas minūti un 49,6 sekundes. Sandra Buliņa kļūdījās tikai vienu reizi pirmajā šaušanā, taču bija lēnāka trasē un piekāpās labākā rezultāta īpašniecei minūti un 58,9 sekundes.

Savukārt vīriešu konkurencē, kurā sportisti veica 7,5 kilometrus garu distanci arī ar divām ugunslīnijām, Imants Maļina ieņēma 44.vietu, bet Kristiāns Kārlsbergs ierindojās 53.pozīcijā. Junioru ieskaitē uzvaru izcīnīja Čehijas sportists Jonass Marečeks, kurš, nekļūdoties nevienu reizi, finišu sasniedza 18 minūtēs un 51,6 sekundēs. Otro vietu ieņēma viņa tautietis Tomass Mikiska, bet labāko trijnieku noslēdza vācietis Fabiāns Kaskels.

Maļina kļūdījās divas reizes pirmajā šaušanā un vienu reizi otrajā, finišā atpaliekot no uzvarētāja trīs minūtes un 19,8 sekundes. Kārlsbergs pirmajā ugunslīnijā šāva garām divas reizes, bet otrajā bija neprecīzs trīs reizes. Viņš piekāpās labākā rezultāta īpašniekam četras minūtes un 45,2 sekundes.

Sestdien sprintā vēl sacentīsies sievietes un vīrieši pieaugušo pieaugušo konkurencē, bet svētdien - iedzīšanā. Pasaules čempionātā sacensības notiks līdz svētdienai.